Monday, March 18, 2013

... sebab tak suka ...


As salam....

Apa khabor?  Hopefully oul's semuanya sihat-sihat sejahtera.... dah shopping kat matta fair ke? me tak pegi pun....tahun ni kena jimat duit extra skit, leh gitu hehehehehe *wink* ....

Kisah hari Sabtu, suruh Sapphire habiskan homework tadika dia.... then bila check rasa gerammm je tapi kena banyak sabar...nak ajar anak memang kena banyak sabar kan... sebab tu lah i respek tul kat guru-guru sebab tahap kesabaran mereka mengajar anak-anak kita.....

Tapi ada lak satu insiden yang membuat i rasa nak tergelak....

Sapphire :   Yang ni i tak nak tulis....
Ibu          :   kenapa?  kan teacher suruh habiskan homework semua....
Sapphire :   No...i tak nak...sebab tak betul...
Ibu         :   Ha? tak betul? mana...give ibu nak check....
Sapphire :   Iye lah, i tak suka minum milo lah...i like ice lemon tea....
Ibu         :   *tergelak ok* takpe takpe...ni namanya homework...teacher nak suruh you praktis to write....
Sapphire :  Ok...takpe i write tapi tak nak write cantik-cantik....sbb i don't like milo.....


And yes, dia tulis tak cantik sebab tak suka milo hahahahhahaha.... Aduhhhhhaaai anakku.....macam-macam kerenah ....

Ok lah have a happy monday.....

15 comments:

mamyharraz said...

yer sis..samalah kita..
mmg respek kt teacher depa yg punya kesabaran melayan kerenah diorg kan
ank sy pun gini,,ada pulak ikut mood dia nak menulis..kadang naik hangin dibuatnya..

fuhhh tarik napas dalam2 baru teringat yg dia baru umur 5 tahun huhuu

Amanda Suria said...

heheheh...budak2 sekarang bijak kan...

*SiRibenMerah said...

hikhikhik... lawakkkk~

Cho Zila said...

ni memang kelakar... dan dia memang bijak... tapi tulisantu kira cantik gakler...

Daddy Ziyyad said...

hahaha..cikgunya yg suka milo kot, tu pasal bagi homework tu

eima said...

klakar ...
otak budak2 ni lain dr kita kan... alahai comey betui la

GreenJade said...

wah berjimat katanye..sure ade projek besar ni kan sis hihihi

kelako la sapphire ni..sgt telus n ikhlas dr mulut comel dia hihihi

Kesuma Angsana said...

hehehe lucu betullah dier !

lizz said...

klakar Sapphire ni tau..j

lieyalatif said...

Hahahahahah mmg bijak sis!

Adoi laaaaa mmg tegelak dibuatnye...buat homework pun boleh relate dgn minat die ye...bijak laaa awak ni sapphire...jenuh gak nak kene pujuk buat cantik2 ye sis heheheheeheh

Kniedaz said...

betul tu sis..mengajar anak-anak ni kena sabar lebih...anak-anak sekarang ni laagi la pandai...ada je jawabnya..sabar je la

Lyn Yusoff said...

alahaiii cute nyer dia..
sbb tak suka milo terus tak tulis cantik2.. hehehe

lily lotus said...

hahaha fenin cikgu camni

zahidahwahid said...

adeh! ada2 je sapphire ni.... hehehe

Nora Karim said...

hahahhah kelakar la budak2 ni... mmg ada je alasankan?