Friday, March 22, 2013

... kek lapis sarawak & cuti sekolah ...


As salam..

Tahniah diucapkan kepada semua student yang telah berjaya dalam peperiksaan SPM.  Yang kurang berjaya tu jangan berputus asa coz it does not mean it's the end of the world ok.   A new chapter is about to begin......Ok, dah dah cukup lah tu.... bukannya ada student pun yang baca blog i ni :)

My fwen jez cam back from Sarawak...i kirimkan kat dia kek lapis sarawak...siap request kek oreo choc ni....


Pernah rasa sekali dulu masa dia pegi...sedap...i  suka.... kirimkan duit soh beli dua ketui .... satu bawa balik rumah, satu lagi potong and makan-makan kat opis... dah potong gini ler rupanya...cantikkan...


Kek lapis ni tak leh makan banyak-banyak sebab manisssss bertambah lah lapis-lapis lemak bodyku ni... dan potong harus nipis-nipis gitu, kalo tak mesti rasa muak...ni piawai tekak i ye, lain tekak lain piawainya kannnnnn....




Today, last day school, dan bermula cuti sekolah.  Petang ni leh gi amik Emerald .... Aqua dah start cuti isnin tapi lum balik rumah lagi...katanya nak prepare for his 'interview' which was held  last wednesday, alhamdulillah it went well tapi it still depends on his exam results ... inshaa Allah once lulus A levelnya this sem, ada rezki leh ler dia sambung belajar ... sama-sama lah kita doakan dia ye :)  Agate lum cuti lagi...another 2 weeks kot kalo tak silap i.....

Nowadays i nak berjalan sekeluarga dah susah, timing cuti anak-anak tak sama ... harap tunggu hujung tahun inshaa Allah baru leh cuti satu keluarga.... gini lah bila anak-anak makin dewasa  ... So, uols, semasa anak-anak kecil or masih bersekolah rendah/menengah, enjoy your family time as much as you can....

Ok lah have a lovely friday, weekend and holiday..... and take care!




11 comments:

mamyharraz said...

aaaaa nak sepotong kek lapis tuuu :")

happy weekend kak :)
Love!

Lyn Yusoff said...

mmg sedap kek lapis tuh..
dah pernah try dah..

anyway, happy weekend sis :)

Ratu Hatiku said...

sedapnya kek lapis tu...

sw33tdarling said...

i tak suka kek lapis yang berempah. anyway, budak2 kat umah pun dah tak sabar nak bercuti...

Rinna said...

Nampak sedap tuh rasp.. :)

Kesuma Angsana said...

kek lapis swak mmg terbaiklah mcm2 jenis adakan... cuti sekolah x kemana, cuma nak rehat2 sikit ajelah plannnyer

Daddy Ziyyad said...

kenapa ya kek lapis yg dibuat di Semenanjung ni, susah nak dpt yg sedap macam original made in Sarawak? hihihih

~happy weekend

Myra Jay said...

Baru smlm sebut kat asben dah lama xmkn kek srwk, sekali pg ni BW sini terus terliur..huwaaa

Anonymous said...

macam tu lah kak... sama macam kitaorang ni.... lagi2 kalau msing2 dah kerja nanti... lagi susah nak kumpul ramai2....huhuhu...
have a lovely day....

zahidahwahid said...

macam tu lah kak... sama macam kitaorang ni.... lagi2 kalau msing2 dah kerja nanti... lagi susah nak kumpul ramai2....huhuhu...
have a lovely day....

ch@ said...

kita suka tengok corak kek lapis, kagum mcm mana dorang buat. kemain cantik. tetap suka yg masam manis punya ;)