Monday, March 25, 2013

... flipper ...


As salam...

Happy Monday.... memang lah happy sebab big boss gi oversea sampai rabu.... hoye hoye lah kat opis :D  Kerja pun dah selesai langsai settle alhamdulillah..... ala takat keje2 yang incoming pun skit-skit je so memang leh goyang inul kaki lah lepas ni :D

Al kisah ini budak, Sapphire.... kaki dia yg tembam ni tak boleh pakai kasut or selipar sebarangan.... setakat ni hanyalah brand Bublegummers (Bata) n Crocs yang sesuai dengan dia.... pernah sekali belikan kasut Kickers...pakai 3 kali je lepas tu melecet...walhal berstocking bagai tu...... 

But surprise surprise, we tried buying her Flipper nie, sepasang RM13 .... dah seminggu dia pakai, ok, no melecet bagai...


So, now bertambah ler choices for her....and she sangat sangat suka pakai selipar ok... kekadang bising gak kat dia baju dah lawa, pakai selipar.   She will always answer me back "fast lah ibu wear slippers...i don't have to sit down and pakai shoes.. keluar house je, zrrupp pakai dah siap...." ... budak spesis tak tahu diam kan...semuanya nak cepat, ringkas and tangkas...  

Kalo kaki ni jenis boleh pakai macam-macam jenis kasut, rasanya banyak pasang gak lah kot i belikan sebab cute je kan tengok kasut budak-budak... bagus jugak lah kannnn, selamat poket ibu hehehehehhehe...

Have a lovely mondays uols...

16 comments:

Ratu Hatiku said...

pakai flipper mmg selesa tp yg x bagusnya bila dah lama2 pakai tapak tu akan jadi licin..

lieyalatif said...

Oooo yeke sis? Hahahh tergelak bace...kaki sapphire dobot2 laaa maknenye hahahahh....tp sis selipar kasut budak2 skrang comey2 kan...geram tgkkkk....tp tu laa kat umah ni selipar kasut budak2 je dah lebih dari mak pak die punye...penin gak tgk hahahahhaha

Suk sapphire jawab gitu...boleh bayangkan die membebel2 tuuu hahahhaha

*SiRibenMerah said...

hamboi.. budak comel neh bila nk jumpe aunty iyra neh?

Amanda Suria said...

waaaaa...sapphire dapat selipar baru....amboi...

Lyn Yusoff said...

kasut budak2 mmg cute2..
kekadang kita yg naik geram...

Kesuma Angsana said...

slipper yang femes skang ni... pilihan anak2 KA Juga hehehe

lizz said...

anak saya pun suka pakai flipper...murah pun murah kan

Zana Nordin said...

senang kan sapphire...lagipun murah skit...hik hik hik....selamat budget ibu dia..

flippers nie pun cute2 sis
colourful...batrice ada kaler merah purple kot kalau tak silap...

GreenJade said...

cute jek kaki gebus melepak dia dgn flipper tu..
kalu x silap byk kaler cantik2 flipper brand ni..boleh tukar2 selalu..heheh

my all said...

anak2 saya lagi suka pakai selipar je kak...dorang malas nak pakai kasut...alasan dorang bg sama je mcm sapphire tu...

hahaha...

Daddy Ziyyad said...

anak sulung saya pulak tak suka pakai kasut, sebab kaki dia cepat berpeluh + gatal! So, last2, mmg selalu pakai sandal/selipar lah..:)

zahidahwahid said...

terbaik jawapan sapphire.. hahaha

LYAfrina said...

klo setakat jln skit2 ok je kot..klo nk bjln jauh, rasanya pkai kasut lg selesa kan..

hihi.. sapphire ni budak pndai kan..kecik2 x reti speaking.. bagusnya...

Rinna said...

Alaa ciannyaa tak dpt nak pakai kasut yg cantik2 yer.. tapi tak per..nanti dah besar sikit mungkin dah tak de laa sakit kaki tuh yer.. :)

Nora Karim said...

famous dah brang flipper ni...

ch@ said...

flipper tu, kita pun pakai. dah ada berpasang-pasang. takleh tgk terjual, nak beli saja. hahaa. lembut flipper tu, dah comel atas tang bawah sempoi pakai sliper. hiii. sng nak ngejar anak2.