Thursday, February 21, 2013

... summarize trip ke Melaka ...


As salam..

Kisah lama, end of Jan kalo tak silap aaa ... We went cuti2 ke Melaka 3d2n ... Summarize je lah ye sbb tempat yg we went mostly ramai yg dah tau plus mostly tempat yg i dah pernah pergi & citer...gambar pun tak banyak amik...masing2 malas :)

We stayed kat Avillion Legacy Melaka.  Booking tru Agoda


Overall, hotel nie memuaskan hati....breakfast spread dia so so je takde food yang walla terbaek.... asalkan kenyang, alhamdulillah....

Believe it or not...berkali2 i gi melaka tapi ni lah 1st time i pergi nite market kat Jonkers Walk ok....


Umat memang ramai, nak nak dah dekat dgn CNY kan.... adalah kot dorang nak bershopping nak raya.....Hurrmmm w'ouls tak beli apa pun ... don't ask me why, memang tak membeli.... ada gak benda yg menarik perhatianku tapi kekadang tu nak shopping pun mood kena ada kan kan kan......

Oh, ni lak Hard Rock Cafe yang kat melaka tu....


Masa i pegi tu, cafe lum beroperasi jez the Rock Shop je yg buka... 

Syukur alhamdulillah, dapat w'ouls bersolat kat Masjid Selat nie...


Lepas solat Zohor tu, we lepak2 dulu kat situ....walopun time tu cocer agak terik tapi angin sepoi-sepoi bahasa so memang terasa tenang sangat....Nak tau lebih lanjut mengenai masjid nie, boleh ler baca hasil google i kat sini . 

Tu je lah kot citer2 me bercuti di melaka.... byk lagi sebenarnya aktiviti w'ouls.... main layang2 kat Pantai Klebang, pekena coconut shake, cuci2 mata kat Dataran Pahlawan, gi AFamosa bagai tapi tu semua kan dah pernah citer... so malas lak nak repeat....

Sebenor2 me tengah mood malas..... tapi ok gak kan citer camni... xde lah boring sangat uols nak baca.... Gambar semalam adalah pics kat dengan Casa Del Mar...tingin nak stay situ one day nanti.....mahei tunggu ada promotion hehehehehe....

Sekianlah citer summarize trip ke melaka i...... Take care ya uols....


21 comments:

Ismaliana Sulaiman said...

avillion legacy tu mmg dekat btl dgn umah lia sis.. :)

lieyalatif said...

sis!! nape lieya tak tau hard rock cafe nak bukak kat melaka...meh tampa lieya sis doblas kali ekekeekekek...name jek org melaka hahahahaahah...

suke tgk pic sapphire atas gajah tu....kemain lagi....comel sis ikat kan rambut sapphire cam tu..suke gak ikat gitu kat miamija heheeheheh..

sis, meh nak bagi tau satu rahsia...lieya ni balik melaka tiap2 bulan pun takpenah berjalan ke jonker walk tu sis oiiii....hahahahahha..lagi teruk kan?

Kakcik Nur said...

Kakcik pun tak pernah menjelajah Jonker Walk tu...

Dee said...

i pun tak pernah gi night market jonker street tu..masjid selat tu cantiklah..thx share pic hard rock melaka tu..btw sis..u boring ke baca trip i ke bali tu sbb pjg bebenor? hihihi..

Rasp said...

dee : mana ada boring... best lah sbb tempat tu i lum pernah pegi...melaka nie cam slalu pegi kannnn so kang ada yg boring lak nak baca....setakat melaka kannnn...

Kesuma Angsana said...

melaka antara best place kat mesia ni !

Rinna said...

Seronoknyaa jln2 melaka.. dah lama tak pergi sana..

Cantik laa masjid tuh.. :)

Lyn Yusoff said...

Nak pg HRC kat melaka tu ler...
bila agaknya..

anyway. take care sis & cepat sembuh

Cho Zila said...

ala nak gi melaka gak.. dah lama tak kemelaka.. oo der yek hard rock kat melaka.. cantik bergambar.. cantik gak masjidtu.. melaka memang bestler..

GreenJade said...

walopon kg hubby kat melaka n berkali2 blk melaka ..pung tak tau hard rock kopi bukak kt sana hihihihi..

eLLy said...

Dah lama tak ke Melaka. Dengar kata barang kat melaka nie mahal2 jugak.. betul ker?

zahidahwahid said...

cantiklah masjid tu.. teringin nak pergi...

hainom OKje said...

Selalu gak pegi melaka to tak pernah pun jumpa jonker walk tu ngan masjid selat tu....
Kat mana yeh? Huhu..

mamyharraz said...

comel saphire tunggang gajah hehe
mcm real je..
jonker walk,coconut shake mmg idaman sy nak merasa dan pegi..
harap tahun ni merasalah nak jejak bumi melaka pulak.

atty's said...

i pun mil org melaka..dulu masa mil duk melaka..tak penah g nite market ..

i suka masjid selat tu ..comey je.

CikLily Putih said...

ala tak de ape pun kat jonker walk tu, barang biasa2 je...

nini said...

bestnya jalan2 ....=D

nurHeart said...

syok nye ke sana sini sinun.. ;)

Anonymous said...

So tгаvelers and trаvel busineѕѕ mаnаgers
aге not open to receiving communicatiοns from their employeеs.
Ѕο, it is essential to your meaning. Financіng cаme partly fгom thе statе prisons, and tо helρ them livе up
to іt's name.

Take a look at my web-site: hotel internet marketing services

Anonymous said...

The paleo includes large amounts of fruit are avoided as well.
Get Free 17 Page Paleo Report Now! Lectins
are resistant to digestive enzyme degradation16, arrives intact
when it comes to delicious, healthy meals, and paleo muffins,
paleo brownies, paleo pie, paleo cake, paleo pancakes, paleo
waffles, paleo cookies. Grains, dairy and legumes high content in peanuts and soy beans.
Consequently, our bodies have many side effects.


Feel free to surf to my weblog: paleo diet cordain

Anonymous said...

This is an important point to be notices that the Paleo Diet is comes the obvious question,
Is the Paleo Diet beneficial?

Check out my web-site :: http://feliciamc.datingish.hk/772718044/paleo-definition-of/