Wednesday, February 13, 2013

... skodeng burung ...


As salam....

Mood :  malas ... segala-galanya malas ok.....

Alkisah w'ouls syiok skodeng burung.... kome jgn pikior yang bukan bukan ok..no no no don't be noti... ..... jengah keluar tingkap bilik Sapphire je nie ha ada birdie ni....


Sapphire sangat suka ok.... dari hari Jumaat sampai ke hari nie wajib dia jengah tingkap pepagi and petang2.... and slalu pesan w'ouls suruh senyap so that the bird tak fly away.... walhal mulut Sapphire lah yg bising semedang *ihiks*

Actually, this lil' birdie dok mengeram telurnya....see the egg...sebiji je pun....


Tapi kan tengok the nest rasa cam tak secure je, seriau takut telur tu tergolek ke bawah ... well we will jez have to wait and see the result nanti....

Dah dah cukup cukup lah skodeng tu.....time to cari mood sat.... keje jom keje....


10 comments:

Daddy Ziyyad said...

best tu..kat rumah mak mertua saya dulu pun ada burung bersarang di pokok bunga nya..kami ikuti perkembangannya, sampai lah telur tu menetas, dan keluar anak burung...Boleh jadi projek sapphire ni...hari2 dokumen kan dlm bentuk gambar perkembangannya :)

4feet8 said...

eehh.. merpati ke tu..? cantik warna bulunya..

*SiRibenMerah said...

wow.. comelnya burung itu.. moga selamat telur itu dari pecah or dimakan biawak.. ehehehe~

Amanda Suria said...

aisey...taut plak tgok telur burung tu kalau terjatuh...comel mak burung...

wahida said...

comelnya burung tu kak...geram pulak tgk...mcm patung pun yer...

harap telur dia boleh selamat...

kak, apa kata kalau dh keluar anak burung kang, akak update lagi...best la tgk...

Cho Zila said...

skodeng jangan tak skodeng... baguih gak leh tengok livekan...

Kesuma Angsana said...

KA pun suka bab2 skodeng burung mcm ni hehehe

Dee said...

wow...bestnya..sapphire nampak live kan...sure dia hari2 excited nak tgk what will happen next..

Puan Mimi said...

cayalah sis, pandai sis snap gambar dia tak terbang ek.. dia tengah mengeram telur kot..

zahidahwahid said...

wah!!! mesti sapphire excited...