Tuesday, February 19, 2013

... program di Kem Isi Rimba ....


As salam....

Pagi Sabtu, ofis i organise program "Save Gaza" bersama media.... dekat je kat Kem Isi Rimba, Kemensah, yg kat blakang zoo negara tu ...so i went lah, tunjuk support kan....



Cantik gak ler deko kat situ....see ada tempat menggiling....kalo blender rumah rosak, leh gi pinjam satu dua biji....hehehehe


Eh korang pandai tak menggiling nie?  kecik2 dulu i terer aaaaa sbb slalu tolong gilingkan rempah ratus utk my aunt, tapi skarang skill dah berkarat kot...sbb zaman skarang kan...tekan jer butang, zzzreeettt, settle lah blender lada kering bagai....i think my doters pun tak pandai giling sbb zaman skarang kannnnnn...


Tempatnya ok lah kalo nak buat outing wif family or ofismates tapi rege i tak tau ler .... ada paintball...


Ok sakit ok bila kena tembak...i main 1 game je, lepas tu surrender, takmo main dah hehehehe..lebam ooo kat peha i huhuhuhu... tapi ekceli yg buat i tak nak sambung bukan sbb sakit sangat pun tapiiiiiii sbb mask dia tu berbau aaaa...iyelah benda tu disewa2 kan kat macam2 manusia kan...so alahai.... tu pun i dah siap 'improvise' ok, letak saputangan i tauuuuu....alahai, maybe i was unlucky kot dpt yg berbau...i tgk yg lelain tu steady jer main...takpe lah, dpt gak ler i merasa main paintball *ihiks*....

Dalam hutan leh terpekik terlolong ok sbb ada karaoke....

Tapi idokler berkaraoke sangat pun....we kasi chan kat pihak media utk menimbulkan bakat-bakat mereka yang tertenggelam timbul tu hehehehhehe.....


Then makan-makan... ada mihun, nasi goreng bagai...tapi see got kambing mbeekk mbeek yg dah baik nye posing tu....


Sayang sungguh sbb isinya tak masak sangat tapi the gravy sodapppppp layan lak dgn chicken yg dipanggang memang sodapppppp sehingga menjilat jari.....


After lunch, ahkak dah make a move sbb nak hantar Sapphire for her class.....

Masa pegi SH hantar i, dia tinggal kat rumah wif her brother & sister...tapi masa ambil i, dia ada...dia nampak lak ada horse kat situ...dia nak ride but i said no.... amik pics leh ler...dia nak gi pegang, tapi i said no sbb agak dirty aaa keadaan kat situ.... sana sini ada 'baja' dari horse tu hehehehe lagipun, i tak tau ler leh ke tak naik horse tu...takde sapa lak yg menjaga kat situ utk i bertanya....

Program kat kemensah diteruskan wif aktiviti menangkap ikan bagai....tapi sayang tul i really have to make a move dah.... 

annddd jeng jeng jenggggg eh eh sapa tu ....


hehehehehehehe feeling retis gitu hahahahahahhaha..... dah dah dah ler tu.... sila sedar diri dan balik ke pangkal jalan...

Have a lovely day ouls..... take care!


17 comments:

atty's said...

cantik tmpt nya sis, bertuah sis dpt join..

u takecare too sis..miss u..lama x jumpa

zahidahwahid said...

wah!! macam menarik je tempat tu.... wow! masuk news.. hehehe...
have a nice day sis...

*SiRibenMerah said...

aummmm.. glemer tau kakak i sorg neh...best kan kemensah.. I slalu juga lepak situ...

Kesuma Angsana said...

glamer gitu masuk paper hehehe

sW33tdARLiNG said...

waaaaaaaaaahhhh glamer my sis ni sorang taawww!!!
Eh sis, my mom dulu ada tauu penggiling tu, and masa kecik2 dulu i penah cuba2 giling angin.. tak larat hokeh, berat. hahahaha

wahida said...

sure ramai yg tak tau pakai penggiling tu kak...masing2 tau senang je tekan button jer...termasuk lah saya...hahahaha...

cantik jugak tmpt tu...
siap akak main paintball ye..saya teringin nak main paintball kak..tp bila dgr mask berbau terus tak jadi...heheh...

wah...glam akak saya sorang ni...masuk paper gitu...mintak sign belakang badan boleh?

ainnoraini said...

Pengiling tu pernah guna masa kecik2!tolong nenek...tak larat giling sbb berat sangat...

eB said...

pergh kmbh tuh best :)
im back.... rindu x? he3....

Ratu Hatiku said...

Bestnya....

Puan Mimi said...

wah gelemer la sis siap masuk sokabo.. heheheh

saya pun tak pernah giling cili walhal masa kecik2 dulu rasanya mak ada batu giling ni.

MulutPayau said...

Akak pernah guna pnggiling tu masa kecik2 dulu...tapi anak2 skarang mmng tak kenal pun benda tu...
Wah dik..syoknya masuk papar....

MaMa Rey said...

cantik tempat ni..
tak pernah giling cili guna benda ni..mesti berat kan..

eLLy said...

hey u! ... nak autograp plssss

Munnafendy said...

ada lg giling kt umah mak.masa kawin ritu pun giling inai sndri tau..hehe

*woooo glemer yu...haha

Dee said...

ececeh..glam u..masuk sotkabar..btw..i pun pandai tau menggiling..hihihi..

Yati Ali said...

glamer u masuk paper...hari tu masa teambuilding opis i pun kena main paintball ni. i rasa nak pitam sbb lemas bila pakai topi tu...

nini said...

wahhhh macam sangat best okehhhh