Tuesday, February 26, 2013

... hatiku berbunga-bunga ...


As salam ....

Semalam kul 10.00 mlm.... hp ku berbunyi....

Along  :  Assalamua'laikum bu....
Ibu      :  Wa'alaikummussalam.....eh naper ni long?
Along  :  Aik...apsal along tak leh call ke?
Ibu      :  Laaaa boleh....tapi tadikan ibu dah call along...tu yg ibu pelik ni...
Along  :  *gelak*  ala ibu ni, saja je lah call...
Ibu      :  ok tell me wassup? you need duit or you need my ears?
Along  :  tak lah....
Ibu      :  then? what do you need...
Along  :  I jez need to tell you that i love you and miss you lah ibu....
Ibu      :  *terkezut*  aaaaaa ok...love you too, miss you too...i'll be seeing you this weekend kan....
Along  :  Yup..ibu, tidor awal tau & sweet dreams & minum air suam banyak2 & take care....nite nite!
Ibu      :  *still mode terkedu*  oohhh ok...u too take care love...assalamua'laikum..
Along  :  Wa'alaikummussalam.....


Off hp dlm keadaan yg cam binggung.... lepas seminit terdiam... tetiba rasa terharu and sebak....


My oh my... jez with a simple act like that, my 20 year old son had managed buat hatiku berbunga-bunga hehehehehehehe....


19 comments:

*SiRibenMerah said...

ouh.. so sweet~

Lyn Yusoff said...

alahaiiiii
sweetnya sis...
terharu baca :)

lizz said...

wah bestnyer kak...biler anak cakap sayang rasa terharu kan kak...gitu naluri makkkan...

lieyalatif said...

Adududuh....sweet sgt sis!!!!!!

Hati ibu mane x tersentuh dgn ayat caring anak mcm tuuuu....berkace mate gak dibuatnye kak sis....

Anak u kan sis ade ciri2 romantik tau...betulll!!!

wahida said...

wahhh..pandai dia amek hati ibu...

bertuah akak dpt anak caring dan prihatin mcm ni...

harap2 anak saya nnt dah besar duduk jauh still ingat mak ayah dia ni...

Daddy Ziyyad said...

saya harap anak anak saya pun macam tu nanti...:)

Cho Zila said...

alamak bestnyer.. sweetjer perbualan ibu ngan anak.. harap kasih sayang berpanjangan..

Dee said...

tetiba dee pun sebak..hahaharuunn...

rATu kEBaYA said...

klu saya pun terkedu gak sis... sweetnyer dia bg ucapan kat sis

4feet8 said...

mm..seronok sy kalau ibu2 gembira bila anak2 telefon.. tu yg saya selalu suruh adik2 telefon mak kat rumah. sbb mak mmg takkan kol mereka sbb taknak ganggu mereka belajar.. tu yg memang salu gak paksa adik2 tepon mak.. sbb kdg2 mak tersebut juga pasal adik2.. ;)

GreenJade said...

alahai sy pulak yg touching..sejuk hati mummy mndengarnye...

SURIA AMANDA said...

SA plak yang sebak....

mamawaiz said...

wah..mesti romantik anak bujang sis ni

Kesuma Angsana said...

sebak nyer membaca, terharu kan bila anak2 ucap sayang , betul tak !

atty's said...

i yg baca ni pun sebak sis

eLLy said...

Sweet ....

nini said...

terharu....=D

Chibi Maruko said...

bestnya, sejuk hati kan.....

zahidahwahid said...

sweetnya dia... nak jadi calon menantu boleh? hahaha