Thursday, February 14, 2013

... birthday @ Wadihana Islamic Steakhouse ...

As salam....

12 February, Tuesday, it was my son's birthday ....


No celebration, jez had a simple lunch, kek pun dia takmo ... hadiah dia pun lum beli sebab dia lum put in his request....anak-anak dah dewasa ni, i tanya je nak apa...so, beli hadiah yg tak membazir kan.... last year hadiahnya was external hard drive...this year ntah apa lak yang dia nak....still waiting for his request till today....

Lunch kali ni we went to Wadihana Islamic Steakhouse...makanlah tanpa was was *wink* ... Orang tak ramai sebab we went pun dah kul 3 lebih.... probably kalo kul 1 ramai lah kot....


1st time makan kat sini, branch ni pun baru sangat dibuka kat Setapak, kedai row dekat dengan Hospital Colombia tu..tapi kedainya baris belakang so dari main road tak nampak ...baca a few review, not bad ... so we decided to give it a try.... our menu for that day....


1.  Turkey Sandwich
2.  Spaghetti Marinara
3.  Grilled Sirloin Steak
4.  Grilled Lamb Chop
5.  Combo Avanza  -  portion besar leh share makan berdua nie...

Enam orang semuanya tapi Sapphire takmo makan, dia kata nak share-share....semua orang nye makanan dia merasa :)  Overall food was delicious...my fav is the grilled lamb chop.... memang sodap....

Our drinks pun 5 je sbb air ice lemon tea leh refill so cukup lah kan.... sharing is caring maaaaa.... tu pun sekali refill je pun sbb dah kenyang....


Total cost .... bayaran tunai, tiada servis credit card ye :)


For a change leh ler try makan kat sini..nak kata terbaeeeekkk tu tak lah sangat tapi to us sefamili, ok sangat and price dia pun very reasonable .. Tekak memasing kan :D  Ohhh kat bandar baru bangi pun ada cawangannya.... lupa lak i nak snap pics of alamat cawangan2 dia....uols google je lah ye :)

Tu je lah alkisah celebrate birthday anak teruna i.... very the simple and kenyang one hehehehehe....

Thank you, please come again lalalalalalala.....



18 comments:

Cik Sara said...

Dekat setapak sis? Wahhh.. x jauh.. boleh cuba nanti-nanti.. =D

zahidahwahid said...

macam sedap2 belaka makanan....

lieyalatif said...

yes sis!! lieya pun selalu pi makan kat wadihana bangi...mmg tak pernah mengecewakan menunyer...semua sedap2 .....so far mmg puas ati n sebab tu asek2 ulang pi makan situ heheeheheh....

terliur plak tgk menu sis ni..ade mlm kang pi dinner wadihana ni kang heheheeheheh

anis abdullah said...

mana rupa birthday boy nie?

IdaShah WC said...

tgk gambar pun dah terasa sedapnya hehe. terliurrr

MaMa Rey said...

mana orgnya..
sedap2 belaka hidangn tu..berliur tengok no 2 tu hehe

Ratu Hatiku said...

Hepi besday Along! :D
Wah...nmpk sdp jerk semua mkanan tu.. blh cuba nie..dekat jerk ngan umh..

Daddy Ziyyad said...

Happy belated birthday buat anak teruna :)

Saya pernah makan yg kat cawangan Bangi tu...Ok lah,affordable kalau nak banding dgn TGI Fridays..tapi of coz TGI lagi sedappppp..;)

NuNU EeRa said...

wlpn xmkn steak tpi nmpk sedap la.. rsa nk mkn plk.. :)

SURIA AMANDA said...

Happy belated birthday to Along...

Lyn Yusoff said...

nampak menarik..
tapi jauhnyer nak kesana..

Chibi Maruko said...

menyelerakan betul tenguk steak tu semua..... happy birthday tuk anak dara tersebut...

Kesuma Angsana said...

klu anak bujang KA Pun birthdaynyer simple gi lah yg penting makan smpai kenyang hehehe

Rinna said...

Sedapnyaa tgk lamb chop tuh..

sW33tdARLiNG said...

happy belated burfday, along! next sunday my hubby plak.. yang ke 41 [nak jugak mention hehe]

4feet8 said...

kt situ dahdekat dgn danau kotakan..?
kt danau kota ada satu tmpt yg sy nk gi. Williams.

4feet8 said...

kt situ dahdekat dgn danau kotakan..?
kt danau kota ada satu tmpt yg sy nk gi. Williams.

Papa-NtiQ said...

Hi ...saya pun baru jer upload pics masa makan kat wadihana steakhouse tapi branch Johor Bahru di www.blogmakanbest.blogspot.com
Senang2 tu singgah le yer....blog saya nih cakap pasal makan jerrr 100% takde topik lain hehe dan kalau bolih follow la yer TQ bebanyak...