Tuesday, January 8, 2013

... ole-ole dari langkawi ...


As salam....

Ole-ole dari Langkawi me dapat dari my precious gems yg besar2 tu.... masa awal cuti sekolah lepas balik  dari holiday USS tu, dorang follow auntie dorang ke Langkawi sbb ibu dorang nie tak dapat coti time tu huhuhu....Kkdg my kids i yg besar2 tu i memang izinkan follow their aunties, uncles or kezens berholiday, bila diajak join samalah ye...of coz lah i will pay their part...i izinkan sbb kkdg tu i tak dapat cuti and timing tu dorang lak cuti... lagipun dorang dah besar kan...tak lah menyusahkan sesapa, dah pandai buat hal sendiri and jaga diri sendiri... kkdg tu cam my sis, lagi suka bawa anak2 i so that leh tolong tengokan anak2 dia sama ala-ala babysitter lah my kids tu hehehehehe... sambil babysit, sambil makan angin gitu kannnn...eehh melalut lak ni.... 

Neway, I kirim bam gamat and minyak gamat jer tapi dorang beli coklat, fm, key chain and topi utk Sapphire ohhh ada gak 1 tshirt untuk Sapphire....

Adik dorang walaupun tak dapat pegi tapi dia gumbira dpt coklat nie tapi satu balang tu bukan utk dia sorang, sharing is caring ok...tengok aksi tangan dia... Katanya "Unnie, Oppa, saranghaeyo" hehehehe..betul betul tu yg dia cakap...pengaruh korea kan...tu jer yg dia tahu pun hahahahaha...... 

Tapi sampai hari ni coklat tu tak habis-habis, masih ada half balang... bukan tak suka tapi mungkin dari kecil i control coklat intakes for them... so sampai now, memasing memang makan coklat berpada-pada.  Kalo satu coklat bar sederhana besar tu, leh tahan sampai 2, 3 minggu gitu...

Nak gi langkawi aaaa *ikutkan hati semua tempat i nak gi lalalalaa*... rasa cam lama tul tak pegi....nanti lah kan.... kita tunggu ada promo leh gi kannn :)...

Till then... jom gi melancong eh silap....jom kirjaaaa.....have a gorjes day!


14 comments:

Rinna said...

Bagus tuh jimat2 yer Sapphire..makan coklat..tuh.. hehehe

Kesuma Angsana said...

coklat tu mmg bestkan

Dee said...

kalau tak control sis..agak2 hyper tak sapphire tu..hehehe..

mamawaiz said...

bagus lah sis ajar cam tu..kalau anak sy mau habis satu hari je coklat2 tu..
so better x pyh beli langsung..

Daddy Ziyyad said...

Lama juga tu boleh bertahan coklat..sampai 2-3 minggu..bagus dididik macam tu...

Saya pun dah lama sgt tak ke Langkawi..dah lebih 6 tahun...hihihih

Cikgu Ma said...

hujung tahun ni plan nak p langkawi gak...x sempat nak round banyak tempat masa pestime pgi...kena kumpul duit dr sekrang ^_^

eLLy said...

Wah sakan dorang gi bercuti eh :)

Sapphire tu mcm dah membulat lak i tengok :)

Kniedaz said...

anak-anak saya pun kadang-kadang MIL atau adik ipar bawa g bercuti..sebab dah pandai urus diri...hehe

nieda said...

Kite pun teringin nk pergi langkawi..syurga membeli belah

Sharinginfoz said...

gamat dan coklat tak dapat dipisahkan dengan langkawi

mamyharraz said...

sis jom kitew kw langkawi ;P
sy dah 2 kali ke langkawi..tp zaman tok kaduk hehe nak ulang lagi pegi zaman skrg ni..

bestnya dpt banyak ole2.
saphire ni putih melepak..elok pulak dia ckp korea..muka pun dah ala2 korea gurl :) so comels

Chibi Maruko said...

jangan tak caya, coklat me beli masa kat austria bulan 2 lepas, me still ada lagi tau.... cam jadi perhiasan dah hahahahah

Amanda Suria said...

suka tgok sapphire ni la...geram jer...

zahidahwahid said...

teringin nak pergi langkawi... hope plan bulan april nanti jadi... jom kak, g sama2... hehehe