Thursday, January 3, 2013

... dc yang superb ...

As salam....

So, pada mereka yg ada anak-anak baru masuk alam persekolahan, macam mana perasaan uols and anak2....hari ni 2nd day of school....ok tak?  My kids semua dah masuk uni & school....rumah sunyi sepi ler skarang.... sib baik lah ada Sapphire kan.... peneman lah katakan.... Dia still tadika kat skolah sama cuma dapat sorang teacher baru.  She is ok...Semalam tanya dia how's school and teacher baru.... Dia cakap "ohhh everything's fine ibu...ibu no worry ok" ammbbbooiii macam mak nenek ko jawab ye :) tapi sebenarnya lega hati i dengar that she's ok.... 

Ekceli ni nak citer pasal Durian Crepe @ DC nie.... me makan lum puas puas.... makan buah durian tu pun lum puas puas... walo makan dah berkali-kali and ada sekali tu my bro borong 2 bakuls ok sbb makan ramai-ramai wif my bro's family tapi tetappppppp lum puas.... ater dah sememangnya i ni 'durian ghost' kannnnn *read : hantu durian* .... mana pernah puas makan durian... lalalalala..... Hari tu SH dah belikan untuk i DC,  infact next day tu pun beli lagi dari opismate dia.. but then one day his ex-ofismate called tanya nak tak beli DC.... i cakap beli lah...try lain lak.... 

And memangggg i dah jatuh hati dgn this DC..... walopun krekot tapi tetap mantop....krekot tu sbb i tak handle wif care ok...bukan sebab buatannya....gi tgk kat websitenya ghupa sebenar DC tu hehehehe.

Super duper maveles.... 4 pcs dc yg montoks @ RM10 ..... 1st time beli Sapphire makan 3 ketul u..... terkulat2 lah i dgn SH  share seketul ok.... tak leh jadi... order lagi .... kali nie beli 2 pack... Satu i dgn SH settlekan lagi satu pack Sapphire makan 3 i dgn SH share lagi seketui hehehehehehe....

Tapi the funny thing is, 1st beli tru ex-ofismate SH tu, she amik from the 'seller' and we gi amik kat dia .... 2nd time, kawan SH tolong orderkan, we went to collect it direct from the 'seller' since both of us cuti... 

Dah amik, masuk kete...tup tup tup dapat sms dari Si Pembuatnya.... eh eh.... rupanya Aqish  lar....dia  dah terdetik dlm hatinya cam kenal i as a blogger tapi tak sure....dia naik atas ke ofis and check kat FB then memang confirm lah it's me.... aduhhhh rugi lah sis tak cakap awal2...kalo dak memang sembang lama skit aaa hehehehehehe....ampon ye sis...i bab2 mengecam orang nie agak fail lah..... but what a small small world kan..... So, glad to have meet you walaupun hanya untuk 2, 3 minit....

She used to have this blog tapi mcm dah aktif sangat....busy wif her business kot...well camne tak busy *she's doing it part time* tapi cam tak menang tangan....sbb serious sedap hasilnya ....sesapa yg tingin nak rasa DC yang superb....should give hers' a try...so, sila roger2 lah dia ye utk order...in fact, she has other desserts too, check it out at her desserts' website  .....

Memang yummylicious! Melts in your mouth gitu....... order jangan tak order tau :)



18 comments:

Kakcik Nur said...

Kakcik pun belum jemu makan dc.

SweetyDesserts said...

wahhh akakkk..tq² tlg promote..tapi tu laa..dah ngerekot jer dc i tu kann..dh x lawa la plak rupa parasnyer..so sesapa yg nak tgk yg fresh meh la tgk kat website i ni..ngeh² tumpang promo gitu ;)

tq so much ye kak..nnt kita sembang lama² lg tau ;)

Kniedaz said...

Amboi..amboi....tak abis lagi makan dc ya..hee

mamawaiz said...

adui..kalau dgn suami boleh lg berebut mkn, tp bila anak2 nk mkn..mmg selalu mums akan beralah kn

wahida said...

saya pun tak puas2 mkn dc ni kak...nasib opismate pandai buat...order kat dia je...

anis abdullah said...

blm pernah try langsung

Daddy Ziyyad said...

Saya sekali aja makan DC. Tak terasa nak makan lagi.Mungkin tak kena dgn selera saya kot.

atty's said...

i pun hantu durian gak sis..
dc ni i penah makan sekali je,nasib lom jdk hantu dc..hehehhehe

terliur ..nie..nengok dc..

Cikgu Ma said...

waaa...sangat x minat durian...hehe

Rinna said...

Sama ler.. suka makan doyan.. mmg hantu..gak ler.. :)

MaMa Rey said...

tengok DC ni pun sedap..kalau makan lagi sedap..(follow u)

4feet8 said...

sy pun dpt yg sedap masa beli.. memang sedap DC..

rATu kEBaYA said...

sis.. saya tak sempat merasa lagi.. huhuhu.. tapi dah order dgn anak buah.. harap rasanya x mendukacitakan..

Kesuma Angsana said...

sayangnyer KA x makan doyan ni hehehe

Dee said...

hahaha..u yg always blur..i mmg tau aqish jual dc, kek dan sebagainya..in fact opis dia tu dekat bonar ngan opis u sis..hahaha..

Myra Jay said...

Myra pun suka DC, dah 4kali makan :D

Teratak Hami said...

Wow ... nama glamer DC.

Saya pun suka DC ni. Boleh ngadap sorang2 ... sebab "kedekut" dgn anak2 .. hehe

zahidahwahid said...

sekali je makan... sebab tak berapa nak minat durian... hehehe