Tuesday, January 29, 2013

... buah tangan ...

As salam....

Mood saya masih bercuti :) memang rasa malas tul nak perah otak cari idea nak mengarang ayat kan....

Pepagi tadi ke pantry ofis untuk breakfast tengok atas meja ada food ni.... 2 biji nenas and setupperware jeruk... dari opismate ku yang berholiday sana sini... nenas dari johor, jeruk dari utara....


Biasalah kan kalo berholiday harus bawa skit buah tangan untuk opismate kan.... yang atas meja pantry, untuk dijamah bersama...i pun ada bawa gak tapi tak leh buka kang berbau...apanya?

With love belacan from melaka ok hehehehehe....

Dah dah, tak tau nak merapu apa dah.... jom sambung kerja....:)


14 comments:

Amanda Suria said...

belacan serbuk tu utk apa erk? jeruk tu buat i terliur...

Daddy Ziyyad said...

terbayang baunya kalau bukak botol serbuk belacan tu! hahaha

mamawaiz said...

Belacan serbuk? wah..ade yer?

rATu kEBaYA said...

x pernah beli belacan serbuk..

Chibi Maruko said...

belacan serbuk.. tak pernah dengar pun... baru tau kewujudan dia..

SyaNa said...

sis kecur air liur saya tgk nenas tu
hehee sedapp nyee

Kniedaz said...

makan nanas ngan kicap sedap la sis...kecur air liur

mamyharraz said...

belacan tu paling sy teringin nak rasa.
seronoknya ada yg ingat belikan something utk kita bila berjln kan sis :)

MaMa Rey said...

teringat pula nanas ibu d kampung..
berliur la pla sebut pasl jeruk ni..hehe

lieyalatif said...

fuh sis...nenas tu masak ranum tu...belah2 buat cicah atau buat pajeri perggggghhh sedap tuuuu!!! terus2 kecur air liur nieh...

jeruk tu mmg menarik tapi percaya tak kalo lieya, lieya korek jeruk pelam ajek haahahahaah

Rinna said...

Waah tgk nenas tuh cam sedap jerk.. tapi saya suka yg nenas madu kalau makan lidah tak de laa perit sgt.. :)

adianiez AIDA said...

melaka ni memang belacan & cencaluk jer la buah tgn nyer :-)

Kesuma Angsana said...

alamk kecur dah ni

zahidahwahid said...

first time tau ada belacan serbuk... tapi macam best je kalau buat cicah mempelam... terliuq...