Tuesday, December 31, 2013

... azam ...


As salam...

Today is the last tuesday and the last entry of 2013......cepat sungguh masa berlalu kan....Pelbagai memori dan pengalaman, pahit dan manis telah kita lalui.... another journey is about to begin....

* pics credit google *


Pada parents yg anak-anaknya baru nak masuk alam persekolahan... all the best... selamat meng-adjustkan diri... semoga anak memasing menjadi anak yang membanggakan di dunia dan akhirat.... Sapphire pun akan memasuki Darjah Satu...dia excited nak gi sekolah ni... doakan semoga semuanya berjalan lancar.... 

Azam?  Me bukan spesis nak berazam-azam sangat... when the need arises, i will set a goal and aim my efforts towards it .... so idok ler nak tunggu tahun baru, then nak set azam bagai.... some people do kan .... well, lain orang lain cara nye maaa...So those yang ada buat list azam tu... camne... semua dah settle or ada yg nak kena carry forward?

Uols kalo nak gi celebrate malam ni... hati-hati ye... Me? no plans so maybe celebrate dalam mimpi je kot hehehehehe... Kita jumpa lagi di tahun hadapan, in sha Allah....


Thursday, December 26, 2013

... pilihan pizza ...



As salam...

Bila anak-anak ku berkumpul... salah satu restoran wajib gi makan is at Pizza Hut...


Pilihan pizza dorang sebenarnya dominos tapi disebabkan nak gak mushroom soup and garlic bread pizza hut.... so slalunya Pizza Hut akan menang vote.... tapi kkdg layan kan gak ke dominios tu....

Uols prefer mana.... pizza hut ke dominos ke other pizza outlet?

Tuesday, December 24, 2013

... agent ID ...



 
As salam....

Alhamdulillah... me dah dapat verbal approval from big boss leh bercuti... so jom isi borang.....see borang i... Agent ID 19535 ... fuhhhh tetiba rasa cam james bond gitu hehehehehehe.... boss sila click click approve ini agent punya leave ya...



Dengan ini dimaklumkan, saya akan cuti khamis and jumaat..ater dah dapat verbal approval tu kira memang i considered dah approve aaaa....

Me plan nak balik kampungku yang  dah lama gilos me tak balik... malam ni baru nak pack baju.... SH memang apply awal-awal cuti dia... me je yang susah nak dapat confirmation .... baru sat sat ni dapat green lite.... yabedabeduuuuuu...Cer tengok balance cuti i.... banyak kannnnnn *tangan didada, kening terangkat-angkat cam ziana zain* nghehehe .... 24 hari tu sib baik leh carry forward ke next year ...So, next year i azam nak habiskan cuti carry forward nie plus cuti enttitlement for next year.... muahahahaha...*ntah apa punya azam daaaa* .... i is merepeks oledi so better sign off.... 

If i is rajin, ada ler autopublish entry... but if i is not rajin.... u know i know dah ler ye hehehehehehe... Till then jumpa next week ....Doakan me have a safe trip ye..... taking cares uols.....



* Moh citer skit ... ada a few yg baru nak berkenalan wif me di alam maya... ada yg tanya betul ke nama anak-anak i tu gitu ghupa... idok ler... tu nama gelama glamer kat blog ni jer ye....my kids - my 1st : Aqua, 2nd : Agate, 3rd : Emerald and 4th : Sapphire... me is Rasp and me hubby is SH....tak sropa dalam ic ok  .... sekian, harap maklum *wink*...

Monday, December 23, 2013

... happiness ...


As salam...

Simple things that brings such happiness to me is bila cukup korum anak-anak ku and ada depan mataku ..... This will last me 2 minggu je tau sblum memasing balik semua ke asrama memasing....


Dinner ni was on Sabtu malam, baru je lepas amik Agate dari station bas.  Dia cuti for 2 weeks... terus gi dinner coz she was super hungry "dah leh makan sekor lembu" katanya tapi last last oder sup ekor je pun hehehehehe... bas dia rosak on the way so delay almost 2 jam gak ler....lepas amik dia, hujan selebat-lebatnya... memang habuan makan kat luar jer lah kan...

Sapphire tu konon nak makan habis sepinggan nasi goreng... tapi tak habis pun... share makan wif Agate... ohhh jgn terpedaya yg Aqua tak makan.... foodnya lum sampai lagi masa ni.....so dia ngadap tengok jer lah food adik-adik dia ...

Bukan senang nak dapat berkumpul camni... especially bila Aqua (my son) and Agate punya cuti berbeza... Emerald & Sapphire ok lah masih sama coz ikut cuti sekolah jer kan... Tak leh bayangkan kalo lepas-lepas ni ada rezki Emerald masuk U, aishhh lagi lah parah nak berkumpul kan.... Now i know how my mom feels bila sekali sekala keempat-empat anaknya dapat berkumpul ... happiness yg priceless ....


Friday, December 20, 2013

... sedih dan gembira ...


As salam...

Tengah malam semalam, sepupu ku, Zurina Ishak telah kembali ke rahmatullah... Terasa amat sedih sebab she is one of my closest cousin and the eldest amongst us cousins tapi kami redha dengan pemergiannya.  Syukur segala urusan pengebumian telah berjalan lancar... Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman... Al Fatihah...


Di sebalik kesedihan tu ku mendapat juga berita gembira... My doter, Emerald mendapat keputusan yang membanggakan untuk PMRnya... syukur alhamdullilah....Tengok lah wiken ni baru kita keluar makan-makan ke, or shopping apa-apa yg hendak 'direquest'nya tu ... masing-masing termasuklah Emerald lum ada mood untuk meraikan kejayaan dia...

Ok lah... have a great wiken and take ya uols....

Wednesday, December 18, 2013

... mainan lama ...

As salam

Mainan lama ni... tul tak?  Belon ni beli kat kedai mamak jer... satu tiub yg sizenya cam tube gam UHU kecil tu regenya skarang 80 sen ...



Dolu-dolu masa i kecik-kecik, bila main belon ni ... last-last tu bila dah kecil sesangat tu, letupkan/ketukkan kat dahi kawan ...then bila nampak kawan dah kecil-kecil belon tu... mula lah bertempiaran lari nak elak dari kena kat letupkan kat dahi kita... hehehehe... small things that made up sweet memories....

Neway, masa i ke Hamleys tu, tengok ada gak amoi SA tu tiup belon gini gak ler ghupanya tapi tube dia besor cam tube ubat gigi yg bersaiz kecil tu...rege satu tube tu RM10 kalo tak silap... uishhh mahei tu cam tak berbaloi nak beli....

So, next day, bila me ke kedai mamak... ada lak jual ni... i beli 2 tube, baru RM1.60.... main ler sepuasnya-puasnya ... hehehehhehe... bukan kedekut tapi kalo nak membeli pun tengok-tengok ler samada berbaloi dengan rege ke tak... kita ni haruslah smart spending, tak gitu *wink* ...

Have a lovely wednesday uols....


Tuesday, December 17, 2013

... Johnny Rockets ...


As salam

Sapphire wif her kezen, Ulfah.... my sis naik over last wiken... ni citer wiken lah ni... so i 'kidnap' si Ulfah ni... stayed wif me seharian... we went to the Curve... shopping lite-lite... then bawa dorang makan kat Johnny Rocket Restaurant, the curve ....



Sementara tunggu food, the waiter bagi kertas & kaler pencils utk kaler-kaler... suka lah both of them... food datang pun.. dorang nak habiskan kaler-kaler dulu baru nak hadap the food... opkos i guna kuasa veto i soh dorang finished up skit-skit and makan...bestnya jadi adult, skali skala leh jadi hitler gitu...hehehehe...


Ni lah yg di order... lupa lah nama food ni... gambar yg atas skali kecil tu its hot dog ala-ala coney dog with onion rings.. yg pic bawah lak for the kids, chicken tender gitu and gambar memanjang tu chicken salad... dalam semua-semua tu , i loike the chicken salad but the hot dog not my taste sangat aaa ... menu kat sini specialty dorang adalah burger, ater tagline pun "the original burger"  tak kan kome nak oder begedil kannn... hehehehe... tapi ada gak pasta...i should have tried the pasta .. neway, price wise... reasonable gak aaa with its big portion....

Ni dessert for the kids sbb well behave throughout the shopping....

Of coz lah dorang suka kannn.. cer tengok senyuman memasing...manisss mcm dessert tu, kek ceklat & eskrem....ulfah punya lesung pipit dlm kan... suka tengok... Sapphire nye tak noticeable sangat...skali skala jer muncul ....

Ooohhh kat sini every hourly kot or every 2 hourly tak sure sangat... 2, 3 org waiters akan dance... it's their attraction gitu... tak lah i amik video time tu sbb memang tengah busy ngadap food kannnn.....

So, if you guys wanna give it a try, nak nak peminat burgers ... gi ler kat the curve...it's deretan kedai kat flea market tu...


Monday, December 16, 2013

... kursus ...



As salam...

Cerita kedai kopi... cerita kedai kopi... ooopsss ni cerita kursus aaa hehehehe.... overall kursus ni ok sangat..... ada speaker yg terbaeeekkk, ada yg so-so and ada yg hurmmmm....  yg terbaek is dari Dr Robiah Bt Kulop Hamzah.... 
Memang best lah penyampaian dia....rasa cam tak puas jer her session.... if only leh buat her session seharian, that would have been great...

annnndddd bila ke kursus wajib ler makan makan dan makan hehehehe....


Antara food yang i makan for the 2 days..... sedapppppppp sehingga menjilat jari slurpppp....

So, kuota untuk me ke kursus dah cukup...eh tak cukup... ada lagi 1 jam tak cukup.... hehehehe camno tu? 1 jam ok bukan 1 hari hurmmmmmmmmm.....halalkan ajer lah kot kannnnnnn.....lalalalalalala...



Wednesday, December 11, 2013

... tertewas dengan nafsu ku ...


As salam...

Tertewas dengan nafsu ku.... huhuhuhuhu... eh silap muahahahahaha....gelak syaitonnnn gak walopun tewas... apa kes kan.....

Sebenarnya konon dah tutup mata, telinga pasal BBW ni... tapi leh lak tetiba SH kata nak gi bookstore nak gi beli buku-buku travelling.... yes dia memanggggggg suka baca buku-buku travelling ni... ehhhh terus lah i pun cakap...skarang ni BBW sedang on... apalagi, dia terus cakap ok lah kita ke sana Sabtu ni......nafsu shopping ku terus mencanak alertttttt gitu hehehehehehehe....

Pagi sabtu kul 9 terus keluar dari rumah menghala ke MIECC.....

Syukur orang tak lah ramai sangat time tu...parking pun senang dapat.... ada lah dalam dua jam 'shopping'.... 1st i settlekan buku-buku Sapphire... dia dah besar so leh her pilih her own books... i jez pantau mana leh mana tak leh... by the time dia settle..yg lain pun settle.... so... please...take over jaga dia, mademoiselle lak nak shopping....

Dorang bawa Sapphire naik ke atas sebab ada bahagian playground.... biar dia enjoy herself kat situ... Baru me nak syiok shopping, SH tepon kata playground tu sejam 10 hengget so brapa lama me nak shopping.... i cakap sejam cukup ler.... orait....

Sebenarnya macam tak cukup sejam tu... tapi kalo dibiorkan lelama...lebih parah lak kaching kaching ku.... and ni lah antara hasilnya.....


Jumlah for books ni RM125 jer ok.... murah kan....... andddddd semalam tetiba jer SH cakap... cam nyesal tak beli buku-buku travel tu bebanyak... rasa cam nak repeat jer.... my hati is very berbungas aledi muahahahaha.... probably wiken ni nak repeat koootttttttt...lalalalalala....

Monday, December 9, 2013

... Homst Restaurant ...


As salam...

Again kisah lama.... 2, 3 weeks ago kot, we were around Taman Tun Dr Ismail, so SH ajak gi dinner di Homst Restaurant, that serves chinese muslim cuisine... 

This is part of the menu we ordered.... tom yam seafood, sotong goreng tepung, wet buttered chicken and baby kailan... tapi gambar sayurnya ngak ada sbb sayur landing lewat skit kat meja and we dah start makan hehehehe...


To me i enjoyed the food kecuali ayam butter... kalo amik yg kering i rasa would be better kot, better still kalo order buttered prawns .... but then yg lelain suka the chicken ... hurmmm, tekak memasing kannnnnnn..... Price wise, ekceli tak ingat dah rege nya sbb citer dah lama ... but i know it's reasonbale lah....


So, kalo nak cekidout... ni alamatnya yg kat TTDI... ekceli ada a few other cawangan, so uols jez click kat sini ye...  ...

No: 48, Persiaran Zaaba,
Taman Tun Dr Ismail,
60000 Kuala Lumpur

Sedap ke tak, give it a try and rate it yourself... well, like i say, tekak memasing kannnnnnn...

Friday, December 6, 2013

... Hamleys and BBW...


As salam....

I'm back in the ofis.... dgn semangat baru... iye lah tu... rasanya sama jer cuma rasa refresh skit jer sbb 2 hari out of the ofis lalalalala... then esok lak wiken so yabedabeduuuuuu... sehari jer kerja memang semangat lah sangat kannnnnnnnnnnn.....

Ni last wiken nye citer.... bukan ada janji apa-apa pun dgn Sapphire tapi after a looooonngg discussion between us, hubby and wifey, we decided why not we give Sapphire a treat coz she did  quite well for her finals kan...

So jom kita ke Hamleys, 1Utama .... wahhhh melangkah masuk ke Hamleys kami pun terus verangan konon cam masuk yg kat London punya lah walopun SA situ rata-rata orang melayu dgn cina khaaaan ... verangan is free maaaa..... hehehehehe

Suka lah this lil' bubble gummer ... sebenarnya bukan dia jer yg suka... kami sekeluarga suka ok :D  Dalam tu ada "Come & Play" kiosk... singgah-singgah tengok apa yang di demo by SA at the kiosk ... cam gambar bawah yg SA berbaju merah tengah demo tiup belon, lepas tiup dia offer ler soh beli and belon tu dia bagi ler kat sesapa kat situ.. ada lah promo2 dia tu....we tak dengar... dah tengok terus gi pusing-pusing layan diri lak.....
So, after almost sejam lebih pusing-pusing, belek-belek, sentuh-sentuh, testing-testing..... baru we bagitau Sapphire ... she can choose 2 items not exceeding a certain budget as a treat from us... hepi sakan mek ni ok ... hehehehehe...

And ni lah pilihan dia.....barbie toys....


Tengok ler tu muka excited budak yg sebenarnya dah tertidur dlm kete on the way balik rumah...excited punya pasal leh bangun tidor, basuh muka, main dulu sekejap sebelum masuk tidor semula hehehehehehe....

So if you guys wanna shop toys wiken ni, leh ler terjah Hamleys sambil2 feeling berada di kota London ... Tak pun... those yg minat buku... leh terjah ke....


Me still 50-50 nak pi ker tak....stok buku dah habis baca tapiiiiiii ikutkan nafsu nak beli, ikutkan akal nak jimat.....hurmmmm kita tunggu dan lihatttttt nanti..... nafsu vs akal sapa yang menang ngheheee...

Have a great wikenzzz uols..... and taking cares....


Thursday, December 5, 2013

... training ...


As salam...

Semalam and today, i takde kat opis... gi attend training/kursus ... nak cukupkan lagi 2.5 days lagi... habis 2 hari ni...nak cari lagi .5 hehehehehehe... mana ada .5 kan... harus gi 1 day nye training lagi ni....

* pics credit google * 

Kurang skit stress kerja and dapat gak menimba ilmu.....tapi ingat lari dari kirja ker... jap-jap orang tu tepon..jap jap orang ni tepon ... walhal kirja dah settlekan sebelum melesapkan diri..not only that tapi kan dah ada penggantiku kat opis tu... tak...nak gak double check dgn ahkak *geleng-geleng kepala*... sib baik laaaa ada tikanya tak der coverage hp tu so dapat gak ler ketenteraman 3, 4 jam .... yg peliknya bila kat opis tak ler ramai orang nak sibuk roger-roger... bila training... time tu laaaaaaaa ada jer yang roger-roger... isk isk isk... sajer jer kan hehehehehehe

Well, k lah....ni entri autopublish, so, in sha Allah ada time malam kang, i is jalan-jalan 'rumah' uols k.... taking care lovelies!


Tuesday, December 3, 2013

... hobi terbaruku ...



As salam....

Skarang ni musim hujan kan.... bestnya kalo leh cuti, dok rumah, tarik selimut zzzzzzzzzzz kannnnn.... tapi kan kalo dok rumah mana lahhh nak tarik selimut zzzzzzzzzzz bagai...mesti ada jer bendanya yang nak dibuat... nak nak skarang ni cuti sekolah..lagi ler macam-macam nak dikejekan....

Orait, orait... meh tengok hobbit 'hobi' terbaruku...Hobby lah sangat kan... bling bling ku ini... koleksi gitu... ala-ala pandora tapi bukan pandora...Pandorot jer hahahahahhaha....  Opismate yg empunya bisness...i bukan apa, nak tolong kengkawan maju berbisness kannn hehehehe...hanyalah alasan semata-mata, sila jangan percaya sbb kegatalan utk membeli adalah sangat meluap luap macam lava volcano...


Cantik tak?  sila jawab ~ macam cantik jer, macam gorjes jer ~ hehehehe *abaikan lah kemontokkan tanganku itu*  Ekceli i cuma beli 1 utas jer rantai ... the charms i beli extra skit... leh main tukar-tukar ikut kaler baju.... i sangat-sangat suka....i nak belikan for my girls tapi dorang tak mo.... sorang jer nak....

Cik Bedah ni jer yg beriya nak...so i belikan 1 utas rantai yg her size...charms share-share jer wif me...


So, now dah bling bling ler tangan w'ouls..... i loike... tak yah pi jengah kat pandora sebab weouls dah ada pandorot ni hehehehehehe.....


Friday, November 29, 2013

... change ...


As salam...

Suasana kat ofis i ni agak intense of lately... there's gonna be some changes.... and these changes is gonna effect many lifes and lifestyles....


It MIGHT be a positive thing but at this very moment things are not looking good and a lil' bit chaotic.... I am just a bystander... tak terpalit tapiiiiii bila kengkawan yg kita kenal bertahun lamanya datang mengadu...sedikit sebanyak terusik jiwa ni... iye lah, i is hati tisu maaa....

I believe setiap kejadian tu ada hikmahNya tapi iyelah... nanti cakap lelebih, dikatanya "tak kena kat muka so tak paham" so amik jalan jez to give them my ears and shoulder jer lah....bagi kata-kata semangat skit-skit.... 

Hopefully over the wiken ni things subside skit... Hoping that by next week ada some good news to lift up everyone's spirit.... syukur lah esok lusa ni cuti.... hilang skit kot semak perut i and my frenz :D

Taking cares and have a wonderful wiken uols....

Thursday, November 28, 2013

... cekam/cagu kuku ...



As salam....

Meh citer citer lama i ungkit semula ok ... asalkan ada citer.... gambar-gambar yang baru lum di download lagi...malas maaaaaaaaaaaaa nak buek camno....

Tengoklah si Agate bersama jarinya yg berbalut.... dulu sakit pun jari kaki yang sama gak... yang dulu sbb tersadung so kena cabut kuku tu...now sebab salah sendiri... potong kuku tu pendek sangat sampai jadi cekam/cagu kuku tu .... sooooo nak tak nak, seblum melarat and menanggung kesakitan kat asrama bila register nanti ...jom kita gi clinic settlekan ....



Anddddd ibu dia berjaya memberanikan diri untuk hadir bersama-sama merakam saat-saat getir ini demi blog terchenta .... hahahahaha sangat poyo kan .... Sebenar-benarnya ibu ni takut-takut gak...tapi memandangkan si anak tu cool and steady...so ibu pun kena lah maintain cool and steady kan...kalo dak malu aaaa kat anak hehehehehe


Dapat bius kat jari tu jer.... syukur everything went smoothly .... tu yg gambar jari kaki berdarah tu..kira end product lah... kuku tu dah dipotong... legaaaa....

So Agate... lepas ni tolongggggggggggg lah jaga elok-elok.....ni sib baik jadi masa kat sini... if kat asrama nun sapa nak temankan and amik gambar ni semua hehehehhehehe...

Dah dah ... she is now well dah pun..tak der berbalut dah bagai.... dah register and kat happily belajar nun jauhhhhhhh di selatan tanahair....

Oraits... taking cares uols....


Wednesday, November 27, 2013

... her last few days ...

As salam...

Kisah lama ... on her last few days of kindergarden .... Ni hari last day dia sekolah... bawa ole-ole utk cikgu-cikgu sebagai tanda terima kasih....jasamu di kenang....



Hari Graduasi....skrol dan hadiah saguhati graduasi... best kan budak-budak zaman skarang... kecik-kecik dah merasa pakai jubah konvo gitu....

 

Hadiah sempena mendapat keputusan cemerlang peperiksaan akhir tahun...

Gambar konsert tak amik lak sebab dia dok kat belakang and tak leh nak nampak sangat muka dia huhuhuhu.....

Dan hadiah sebagai Tokoh Pelajar untuk cawangan Ampang... satu kezutan untuk kami sekeluarga sebab baru tahun ni tadika dia buat ada Anugerah Tokoh Pelajar untuk setiap cawangannya (Ampang, Kemensah & Keramat) and memang tak menjangka langsung yang dia akan dapat hadiah ini....congrats dear! Proud of you....

Alhamdulillah... habis sudah kisah Sapphire di alam tadikanya.... dan akan bermula lak kisah hidup dia sebagai pelajar sekolah rendah tak lama lagi ....

Dah besaq anak-anak ibu ..... happy to see them growing and proud of each one of them...

Wednesday, November 20, 2013

... farewell ...


As salam...

Ni citer last week.... my geng sumat kat opis ni... salah sorang telah minta ditransfer ke cawangan kat kampung dia, besut, ganu kita .. So, hari khamis lepas we went to have lunch together2.... dia request nak makan tomyam bagai... so senang citer gi jer ke Juara Tomyam kat sebelah opis ni....


Hari Jumaat last day dia di hq sob sob sob... walopun masih bekerja di bawah syarikat yang sama cuma dia akan berada di cawangan tapi masih terasa kehilangan dia di sini.... gambar ramai2 tu muka ceria utk posing jer...tapi lepas tu semuanya uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Neway, to my darling sis (bajet cam dia baca blog i ler ni)... enjoy lah your time kat kampung tu... eh eh silap... have a great time working kat cawangan kita kat kampung mu itu ye.... leh balik rumah lunch sokmo dgn parents and anak2 ek...jeles weiiiii hehehehehehe.....




Tuesday, November 19, 2013

... test & belum khatam ...

As salam...

Today i is cuti... Satu hari jer pun...no special plan...Sapphire gi tadika utk kem solat n ngaji utk 3 weeks... Iye lah dari dok rumah and tak buat apa-apa kan....

Mood malas still meresap dalam jiwa so blog terabai gitu sob sob sob.. Nak BW pun tak tersempat skarang ni... Me gotta buck up aaas aiyaaaaa

Ok lah got to go... Nak masak sempoi2 for lunch and nak gi amik sapphire... Sorry no pics utk santapan mata.... Test update dari hp jer hihihihi...lum khatam load gambar camner...

Till then take care darlingsss

Tuesday, November 12, 2013

... terbaek dari ladang ...


As salam...

Aduhhh mood malas dah mula menjelma... citer lama lum bercerita, yg baru lagi ler kan terperap...camner tu??? isk isk iskkkkk....

So bila malas-malas ni kita layan makan buah ok.... terbaekkk dari ladang nie.... my fren balik kampung...katanya last kopek dari pokok-pokok kat kebun famili dia ... mata kucing and rambai....



My paberet... rambai... kidnap sebekas ke meja.... layan dengan nescafe o ... daebak!


Memang terbaek aaaa... manissssssss .... untung tul orang yang ada kebun kan..musim buah jer tak yah beli...amik kat kebun jer...fuhhhh heavan... mula lah i berangan nak ada kebun hehehehehehehe......


Wednesday, November 6, 2013

.... selera dah bertukar ...


As salam...

Alkisah lama dah ni.... in my family yg makan sushi hanyalah my son Aqua and me... so if nak makan sushi slalunya we beli skit2 jer lah bawa balik rumah to eat... i tak pernah jejak kaki lagi makan kat Sushi King bagai ok... opismate pun x gemar sgt... so geng xder cam xsyiok kan nak layan sushi kat restoran....

Ni i beli sushi for my dinner.... to kononnya lah si Sapphire nak berposing wif my sushi...



TAAAAPPPIIIIII sumthing unsangkarable dah terjadi..... i keluar bilik after solat kot rasanya... sushi ku dah nak habis weiiiii...... ini dua makhluk dah melangsaikannya, Si Emerald & Si Sapphire......


Bila i tanya sejak bila makan sushi... selamber jer dua dua jawab... baru jap ni jer... konon nak rasa terus terpaut.... amboiiiiii mak aihhh...selera dah bertukar ek...... takpe lah...sib baik ibu ni tak kempunan tau... welkam to the sushi club :D  bebila tunggu Aqua ada, leh terjah Sushi King lalalalalalalala.....





Monday, November 4, 2013

... glitter glue & mohon maaf ...


As salam...

Uols cuti tak ni?  Akak kirja huhuhuhu....kalo ikutkan hati ni memang nak cuti tapiiiiii.... diriku kuliketip kannnnn... nak buek camno.. ok ok... dah cukup cukup sudahhh... cukup sampai di sini saja... hihihihi...

Wiken bebaru ni tak kemana-mana pun... pegi melepaks rumah my bro and my kezen jer... tapi Sapphire ada jer aktiviti dia... contohnya ni...her arts and craft time...

She enjoys doing arts and craft... dah lama dia nak kan glitter glue ni tapi ibu dia baru je belikan...i beli kan yg murah jer pun .. tak sampai RM5 kot... boleh ler kan utk dibawa main...


Tekun dia melukis...



Dan hasilnya yg tak seberapa...


Ni 1st trial dia sebab nak tengok how it works... Tak brapa nampak kan glitter dia tu ... and kena guna kaler pensil dulu then baru leh letak the glitters... tapi tak tau ler kan sbb yg ni yg murah tak de brand bagai... kalo yg mahei tu mungkin tak perlu kaler pencil kot kan.... and you can see the glitters kot kannnn....

Apa-apa pun yg penting, she is hepi and satisfied ....

SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARRAM 1435..


Friday, November 1, 2013

... petani cilik ku ...


As salam....

Petani cilik ku... hehehehehehehe....


Berbangga sungguh dia bila dia tengok pokok taugeh dia menjadi .... terus cakap... "ibu, nanti boleh ler kita beli rumah with a bigggggggggg garden because i can tanam taugeh dah.  Boleh kita masak skit and jual kat pasar skit .... " hahahahahahahahaha.....

Anak ohhhh anak.... ada-ada jer your funny remarks ... hehehehehehe...

Thursday, October 31, 2013

... plat baru kete lama ...


As Salam...

Al kisah a few weeks ago.... plat no kete ku dah bertukar font .... so now, plat baru kete lama ...

Naper lerrrrr si somiku suka bebenor modified kete ek.... ehhh tapi modified plat jer pun... kete SH & mine dia tukor tau ...tukar font plat masa memula beli kete ler ... amik yg jenis mirrored tu .... ahkak tak brapa gemor sangat tapi bior je ler, duit dia kannnn... and syaratnya kalo kena saman, jgn soh ahkak bayor ye....


Bertahun gak ler plat tu 'terlepas' pandang dek polis.... TAPI last few weeks SH kena saman sbb plat no. hehehehehehehe... ahkak mampu senyum sinis jer ler.... dan dan tu pegi kedai gi tukor plat... pilih jangan tak pilih ...

Itu ler lenkali dengor cakap wifey ... tak pepasal kena saman kan... dari dibayor duit tu ke saman, hulur ke wifey ni lagiikkkkk bagus kannnnnn lalalalalala....

Wednesday, October 30, 2013

... eskrem malaysia ...


As salam...

Eskrem malaysia in da houseee..... homemade ... buat 2 perisa, milo & asam boi....



Teringat masa dolu-dolu... bonda Z ku buat niaga eskrem ni... tapi yg slalu ngadap anak-anak nya termasuk diriku... memang tak masuk untung la hehehehhehehe....

My paberet, yg asam boi... uols nye?



Tuesday, October 29, 2013

... tenggelam timbul ...

As salam...

Tatadaaaaaaaaaa.... i'm back.... tenggelam timbul diriku... nak login tadi pun tersasul password ok...sib baik ingat....

Lama sungguh i mendiamkan diri kan.... bukan dah lupa diri blog tapi jawapan standard tapi benar kekangan masa....nak ditinggalkan blog...sayang...sayang pada blog ni and also pada kengkawan maya ku...so, bertabah ler wahai sahabat ye ... hurrmmm ada ker lagi org yg sudi membaca blog ni hihihihhihi ..... 

I skrang slalu balik lewat.... see this pic.... Ni salah satu hari yang i balik lewat... tengok lah Sapphire pun dah bertukar baju pakai pyjamas jer datang amik ibu dia... sib baik lah somiku memahami keje wifey ni.... after office, dia balik rumah & dia lah uruskan hal anak-anak kat rumah... lepas tu tunggu wifey calling2 minta datang amik kat opis.... ada masa i drive ke keje tapi slalunya SH yang hantar dan amik i....sayang bini lah kata kannnnnnnn auuww *perasan sendiri*....

Ni kat salah satu restoran area Kampung Baru...apa ntah namanya lupaaa aaa... dekat dengan Masjid Jamek Kampung Baru tu... moto tu mmg ada kat situ... budak2 leh dok untuk posing2 and verangan cam ride motor tu....



Ni food yg di order... ekceli i sorang jer yang makan sbb i sorang jer lum dinner ... dorang semua dah dinner dah dulu...so dorang minum2 jer  sambil temankan i makan ... i order mix grill ker mix steak gitu lah namanya... hilang ingatan jap... ... ada ayam & mbeeekkkkk... sharing2 makan bersama ...

Food, taste wise is ok ... rege pun ok... cuma susahnya parking... ada one small lot utk parking muat dlm 10 kete... tapi kena bayar RM3 jer pun... tapi it's not a proper parking space and also kalo ada parking and park along the roadside it's free hehehehehehe .. tapi nak makan punya pasal bayor gak ler...

Ok, for a start tu je lah citernya  .... insya Allah slowly akan ku hapdet lagi ok...


Monday, September 30, 2013

... food ...


As salam...

How's your wiken?  mine so-so jer.... ada 2 jemputan tapi terpaksa ditolak sbb me tak brapa nak sihat... mata ku sakit... tapi bukan sakit mata... hurmmm ntah doktor cakap mata kena infection... wallualam.... dia bagi ubat drip tapi saya kirja ya...tak mc huhuhuhu...

Mood nak citer lum 100% mariiii... so layan tengok food jer lah ye....

Food yg from SABA restaurant tu, one of the bosses blanja w'ouls... sedappp...makacih my fren...smoga murahhhhh rezki u....


Yang gambar berlauk lemak ikan bakan, lemak ikan masin, ayam goreng and dessert fruit and cheese tartlets and oso dukong tu lak... makan-makan dgn geng floor i ni... buat collection skit-skit and cater the food.... sronoks....

Floor i nie, geng satu kepala... ada jer aktiviti makan-makan wouls... see this balang cili jeruk ni... hasil tangan geng i ler... hehehehehe...

Bawa cili ke opis, potong-potong, rendam dlm air diletak cuka & garam and tinggalkan jer kat pantry tu .... Leh sama-sama jamah makan bebila kena dengan menu w'ouls....

Bestkan bila ada geng sekepala gini.... datang kirja pun hepi... kurang skit stress nak ngadap kirja :D

Selamat bekerja my frenz .... sempat nanti i BW ye...

Friday, September 27, 2013

... macam art gallery ...


As salam...

Skarang i dah tenggelam timbul gitu hehehehehe... don't angry bird aaaa....seperti uols sedia maklum... nowadays citer2 i ada lah citer2 yg dah terperap... 3 minggu menghilang kannnnn....

Salah satu penyebab kepeningan ku masa my new big boss join the ofis ...Lain boss lain ragam and taste kannn.... This new big boss bagi mandat kat i pilih out of 50 keping lukisan...amik 19 lukisan untuk digantung kat opis i and his new ofis... berpinau mata ku memilih....

Sib baik ofis yg satu lagi tu seberang jalan wif my ofis jer... Terpaksa lah berulang alik menapak ke ofis big boss yg satu lagi nak tengok dinding2 dia kat sana... iyelah lukisan ni semua bermacam-macam size....nak kena pilih which size fits which wall gitu....


Ok ni gambar 2 out of 19 yang terpilih .... dah siap frame and gantung dalam bilik big boss ....


Dah ghupa macam art gallery gitu... tapi iyelah kan taste big boss gitu...kita kuli-ketip ni ikut jer ler.... syukur lah semua lukisan yg dipilih dia suka.... boss kasi up ek i nye increment hahahahahahahaha...

Ok lah... have a great wiken uols and take care....

Tuesday, September 24, 2013

... demi mu Elly ...


As salam

Kisah lama di suatu petang, walopun hujan turun selebat-lebatnya....tapi demi mu Elly and semangkuk laksa yg sedap meletop2 sampai 3 kali ku tambah, ku gagahi jua utk meredahnya ...ayat poyo sungguh hehehehehehe....

Gambar ramai yang kat atas tu, iyra dah balik dulu... kalo dak dapat gambar full korum... sib baik dapat gak snap pics wif her masa dok makan-makan sblum dia balik......


Kejadian ni minggu terakhir syawal kot kan...Elly buat open house .... sib baik hari tu ku dapat gak menyelit pegi.... cheq slalu jer ketinggalan aktiviti dorang tauuuuu sedihhhh ooooo tapi nak buat camne... cheq ni banyak bebenor komitment sana sini *mostly famili matters*.... sib baik lahhhh dorang ni memahami cheq....

Masa i sampai, langit dah mendung and yessss selamat jer ku sampai kat khemah, hujan pun turun selebatnya-lebat... dalam lebat2 tu, 3 kali ko ku tambah laksa yg mantopsss tu... menu lain dah tak nampak...laksa gak yang ku repeat sampai sendat perut tak dapat rasa dah char keow teow, pulut kuning bagai....

Walopun keadaan sebelum hujan berhenti tu agak kebasahan...aktiviti makan, sembang and posing rancak gak berjalan....Tak caya?  See the proof... hehehehehe.. A lil bit of water makes no difference to us kannn... enjoy tetap enjoy hehehehehehe....

Elly, makacih menjemput..... sib baik dapat jumpa semua pelangi....lepas gak rindu i kat uols....

Citer-citer lama ku kuarkan balik .... korang layan kan aje lah iye hehehehehehe...

Monday, September 23, 2013

... a lil' summary ...


As salam...

Uiishhhh lama sungguh ku tinggalkan blog ni.... Rindu tu tak yah cakap ler.... so now i'm back... tapiiiiii tak tau ler leh back to normal update tiap2 hari ke tak... cheq been busybody skit of lately ni....

Sebenarnya tak tau nak start kat mana dah ni... so today a lil' summary of what had happened... citer 2, 3 even je dulu ye....kasi warm up skit skill berceloteh i ni skit hehehehehe...

Ni sehari sebelum birthday Sapphire...Celebrate kat school dengan kengkawan... bagi 2 coklat kek...satu gambar princess for the girls and satu gambar ben 10 for the boys....


Oh... ni plak sesi makan-makan at rumah my bro... ekceli dia buat kenduri doa selamat coz he was going untuk mengerjakan haji...


Alhamdulillah syukur, my bro and my SIL dah selamat berlepas pun pada 7 sept....semoga selamat pergi dan pulang dan semoga mendapat haji mabrur....


Ok... ni lak hari sukan tadika Sapphire... this year last lah dia bersukan di tadika ni...next year dah nak masuk darjah 1....

Overall she had fun... 4 acara dia join...3 acara jer jer dapat hadiah... ok ler tu kan...

Ok lah tu skit-skit antara kisah yg dah berlalu....

Hopefully akan bersambung lagi citer2 ku ni nanti... and i will have to find time to BW gak...rindu ooo nak dengar citer uols semua....

Till then take care ya...