Friday, June 29, 2012

... plan wiken ...

Apa plan wiken uols? 

* pics credit google *


Me, tis week free.  My kids dah cakap tak yah datang melawat dorang coz memasing pack weekend dengan aktiviti skolah dorang....So, memang panjang kaki ler ibunya....

Rasa cam nak ke Lumut jer nie....Lama tul tak ke sana, last pegi Lumut tahun 2008 kot kalo tak silap..  Best gak kalo ke Lumut then terus seberang gi Pangkor kan.....huuuurrrmmmm.....

Ekceli memula tu ingat nak ke Cameron Highlands tapi my SIL lak tak jadi follo....So, tak syiok lak rasa nak gi sana.... tu yg tengah cari alternative lain nie....

Ok lah.... have a greatttt and wonderful weekend ya uols..  Pada yang plan nak lepak2 kat rumah, balik kampung, gi holiday, gi hanimun, take care, enjoy and safe trip...Jumpa lagi di minggu depan, insyaAllah....


Thursday, June 28, 2012

... Shrek The Musical ...

Hari Ahad lepas, w'ouls gi tengok Shrek The Musical....


Musical teater yang best.... Aqua tak nak follow, iyelah dah leh agak ianya for kids kan, so i called my kezen, cakap nak kidnap her doter, Adelle. 


Jenuh lah melayan kerenah 2 gegirls yang very the talkative...Sib baik show nie memang for kids, so boleh ler terdengar skali skala sora2 kids cakap....Takde lah rasa nak kena soh dorang diam jer.... Dorang cakap pun related to the show.. Contohnya Adelle "Princess Fiona is pretty bila dia tak turn tu monster macam shrek tu kannnn."  or Sapphire saying "Kenapa Donkey tu scared nak cross the bridge?" .... and the best thing is that both of them enjoyed the show very much.....

Show nie kalo buat kat IB mesti lagi mantops coz stage IB kan lagi canggih...But overall, bukan takat the kids jer enjoyed the show, the parents pun satisfied with it......


Lepas keluar dari "S.T.M" nie lah jumpa Jimmy Shanley...dah le ensen, peramah lak tu....Kesian tengok rumahtangga dia...smoga cepat2 resolve lah....Kesian kat anak dia nanti........ 

Okey .... have a splendid Thursday....waaaa dah thursday...esok friday then weekendssss yabedabeduuuuuuuuuu......

Wednesday, June 27, 2012

... WW - Jimmy ....


Tengok live memang encem si Jimmy nie...... Sapphire bukan kenal pun sapa dia...lepas bergambar tanya "Kawan ibu ke tu ibu?" hehehehehehehe....


Tuesday, June 26, 2012

... out of office ...

Today, I'm
Seharian akan berada di luar, tapi menaruh harapan settle kerja by 3pm and leh balik opis..... OK.. apa-apa pun, insyaAllah tonite i BW k.... take care uols and have a great day.....

Monday, June 25, 2012

... vietnam mali ...

As salam di pagi isnin yang ceriaaaaa..... Ceria lah sangat kannnn... Today i am very the happy... My fwen baru balik holiday dari vietnam...  Sebelum dia pegi last week, i dah kirim duit kat dia utk belikan i kain cotton vietnam.  Design i tak kisah, i leave it to her..So, nie lah barang-barang vietnam mali....


Sangat memuaskan hati i.... Lagi bertambah berbunga hati i sebab my fwen bagi i souvenir nie....baju sapphire ... sweet jer kan....besar skit...next year leh le pakai.... ahkak tak kisah sbb sgt sukaaaaa....


And also i dapat cermin comel sebesar tapak tangan nie...


Very useful, leh letak dalam beg telekung...lepas solat nak touch up gitu....

Camner hati ku tak ceria kannnnn..... gumbira lalalalalala..... have a great monday uols.....


Friday, June 22, 2012

... happy 18th birthday agate ...

Today is your day.....


A simple wish from me to you, love.... Enjoy your day wif your friends k :)  Last week dah celebrate dah...this week tak turun sebab dia busy wif aktivities tapi dah kautim dengan kawan-kawan dia soh buat surprise kat dia, beli kan kek for her....full report malam nie baru dapat kot hehehehehe....

Have a lovely weekend my fwenzzz....

Thursday, June 21, 2012

... trip JB ...

Weekend bebaru ni, i gi menjengah Agate di asramanya.  She urgently needs her lappy, so memang tak leh tangguh nak gi hujung bulan lah kan.  Terus buat plan gi JB.  Hotel stay kat Seri Malaysia.
Ratenya RM140 inclusive breakfast.  Gambar dalam bilik hotel takde, tapi nie gambar kat laman hotel dekat cafe.  Nie pics pagi ahad, lepas breakfast, Sapphire lum mandi lagi tu hehehehe budak ucuk acam yang nak bergambar wif fish and 'london bridge' katanya....

Sabtu tu, sampai JB dah almost kul 3 kot rasanya... terus terjah makan Kacang Pool Haji nie..... sedapnya i tell you... Kalo lah ada kat kl, nak gak gi repeat...Oh botol air ais lemon tea, brand season tu, Sapphire's favourite drink ok.

Puas hati dapat makan kacang pool cicah dgn roti marvelous tu.... Kalau uols ke JB, gi ler makan Kacang Pool Haji nie, nampak kan waktu operasi dia...


Then we pusing-pusing jer JB...takde hala tujuan...unplanned gini lah jadiknya... Last-last gi ke KSL shopping centre jer, beli air and tit bits, bekalan kat hotel nanti.... * again, no pics taken *

Then i dah ajak balik hotel balik, coz masa tu i dah start rasa nak demam.... Seblum ke hotel, singgah jap utk makan Murtabak and otak-otak kat Kampung Melayu....

Agak frust sbb dolu2 i gi JB, pekena murtabak nie dorang bagi kuah merah macam cili sos tu dgn timun...kali  nie dia kasi kuah dal kot tak brapa nak sedap tu...then bila request kuah timun ... dia kasi timun 3 potong and cili....oooo frust ok..... Sapphire lak suka makan otak-otak ....

Then balik hotel, rest, lepas maghrib keluar balik.  Kali nie i gi ke Pasar Pandan dekat dengan Pasar Borong Pandan, JB....
Kat sini ada macam kl nye Uptown aaaa cumanya tempat berbumbung.... best macam-macam ada and harga very very reasonable....tapi memandangkan i tak sihat...kejap jer gi situ...If uols gi hari Sabtu malam Ahad, pegi after 9 coz before 9, parking agak difficult coz orang-orang Singapore pun nak gi situ....

Next day, after check out, round-round kejap kat JB. 


Then head back ke KL...Tapi sebelum tu, haruslah singgah Johor Premium Outlet @ JPO.....

Tempatnya tak lah sebesar yang i bayangkan...Tapi cukup lah kalo nak shopping.  I rasa cam best jer gi sini coz orang tak ramai sangat...iyelah gi tengah-tengah bulan kan....kita window shop jer lah... leh caya ker??? lalalalalala.....

Ok lah tu jer lah citer pasal trip JB i.... Rasa cam tak puas jer gi.  Nak kena repeat balik lah nanti bebila. Kali nie memang nak plan betul-betul baru lagi happening kannnn....

Wednesday, June 20, 2012

... my lil' magician ...

Kejadian di pagi hari nie..... My lil' magician, Sapphire... Dia jumpa torch lite tu pagi tadi....So, berlakulah kejadian nie.....

Sapphire :  Ibu, come see, i pandai buat magik....

Ibu    :   *terus pegi kat dia sambil amik hp sbb dah agak something funny is gonna happen*

Sapphire :  Ibu see, nampak kan light kat wall nie.... *as per picture*



Ibu :  a'ah nampak.....

Sapphire  :  ok wait...ibu see, torch lite ni ok kan....i tak tutup tau, on jer...Tengok tuuuu, light dah hilang....

Ibu  :  WOWWWWW!  Amazing! Pandai u buat magik * sambil gelak & amik pics *

Sapphire :  kan, pandai kan tadaaaaaaa terrorrrrrr....



Tengok pics, camner lights tu tak hilang....Di talanya ke lampu....terus tak nampak aaaa cahaya torch light tu....hahahahahahaha....


Tuesday, June 19, 2012

... buku laporan prestasi ...

Semalam cuti hari nie lak masuk kirja lewat....memang terbaeeekkk lah....tapi masuk lewat dah inform boss...masuk pun 20 minit lewat jerrrrr.... * 20 minit jerrrrr pun tetap lewat ok * Sebab musabab masuk lewat hari nie adalah kerna gi sekolah Sapphire amik Buku Laporan Prestasi Pelajar....


Syukur alhamdulillah.... Positif feedbacks dari cikgu-cikgu nya, ada improvements tapi masih ada lagi perkara yg boleh diperbaiki .... Hopefully she will maintain or improve her grades next term.  I know, i know.... ini hanyalah tadika kannnn... tapi bak kata orang tua-tua "melentur buluh biarlah dari rebungnya" tak gitu....

Monday, June 18, 2012

... hari ni ...

Hari ni saya coti.... Flu and slight fever... Tengahari, kalo sihat skit nak bawa aqua gi beli baju melayu dia.... Yg lain dah settle...

Ok lah.... Nak zzzz jap, makan ubat selsema yg makes me sleepy head...

Take care uols....


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, June 15, 2012

... pengantin ...

Memang seminggu dua nie mood ke laut....malas tul nak stori morry.... nie jer lah pics yg i tunjukkan ya, gambar pengantin wif Sapphire .... Sapphire tak jadi flower girl ye...baju jer floral2 gitu :)


Pics famili pun tak terambil...harapkan gambar dari photographer my BIL jer nanti...Gambar kat atas tu pun majlis dah selesai..

Ok lah ... memang me malas tul nak stori morri... Weekend nie i nak gi jumpa Agate yeah yeah.... Uols take care and have a great weekend ya....

Thursday, June 14, 2012

... hasil kerastangan ku ...

As salam my fwenz.... meh i nak show off hasil kerastangan ku, hantaran yg sebanyak 16 dulang yg i buatkan for my BIL & wifenya.... tapi i tak show off semua....tunjuk satu barangan dah ler kan....

Biras i request nak kaler white, red, maroon.... dan ini lah hasilnya....


Very the sempoi :) .....

BIL i lak tetap maintain nak kaler hitam, putih dia...so i buat tema kaler hitam, putih, silver.....sebelum siap....


Dan hasil selepas siap lebih kurang cenggini....


Simple jer kan...sebenarnya i bukanlah pandai sangat buat nie.. trial an error jer.....

Syukur alhamdulillah....both of them sangat berpuas hati....and i pun hepi coz dorang suka.....


Wednesday, June 13, 2012

... WW ~ pelakon extra ...

Pelakon extra citer kartun Brave  ....


hehehehehehe......

Tuesday, June 12, 2012

... surprise gift bag ...

As salam my fwenz..... rasa cam dah lama tak jengah uols....windu ok tapi memang tak berkesempatan langsung nak lepak-lepak ber-online.... busy body menguruskan wedding my BIL.... tu citer later2 k, sebab masih terasa penat nya so mood nak stori morri elek pocik .....

Tapi sib baik semalam masuk ofis, ada surprise gift bag for me...... i rasa cam pencetus semangat nak berkerja gitu...kasi feel hepi2 kan...



Dapat gift bag nie dari ofis big bos i yang kat melaka.... dalam beg tu ada....


Kuih denderam @ telinga k*l**g (yg telah pun dibuka and dimakan), home made cookies, keropok and gula melaka.... hepi ooooo..... food tu semua sama-sama makan kat opis except for the gula melaka....bahagi dua wif my staff..... syukur alhamdullilah....Semoga murah rezki tuan yg memberi......

Ok lah tu jer lah stori utk hari nie.... insyaAllah ada masa jap gi i berBmW k....

Tuesday, June 5, 2012

... mickey mouse ...

M..I..C...K..E...Y    M..O...U...S...E.... mickey mouse!!!


Sapa tak kenalkan.... Hari Ahad lewat petang, we terjah kejap MidValley semata-mata nak bawa Sapphire tengok Pameran Mickey Mouse nie, pics yg diambil byk lagi tapi cukup lah byk nie jer....... 


Macam-macam design mickey mouse ada, gambar yg Sapphire wif SH tu kan, kat situ hot spot..kena tunggu turn nak ambil and patung tu berputar, so berdiri je lah kat satu-satu spot tu, then tunggu patung mickey pusing facing you to snap the pics.....Suka tengok Sapphire excited....We even managed to buatkan temporary mickey mouse 'tattoo' for her too....

Suka dia tapi dia cakap dia bukan 'cha ya nun alif' sbb buat tu tau...hehehehehe....ntah apa yg dia fikirkan kan....

Umat manusia pun ramai yg amat....tapi syukur alhamdulillah rezki Sapphire kan, senang plak dapat parking.... pegi sana amatlah sekejap.... amik2 gambar, terjah pet shop kat tingkat atas skali tu *wajib pegi tiap kali ke MV nie sbb sapphire request* then terus balik...

Memang sekejap jer gi sana coz we are actually dah penat banget coz sabtu travel day, coz of agate's registration then pagi ahad tu ada wedding my kezen...esok lah entri nya ya....

* me seminggu bercuti coz nak settlekan 'kirja' tak berbayor hehehehehe......


Monday, June 4, 2012

... pursue her study ...

As salam.... sebenarnya today i cuti, so this is an autopublish entry...  I ada kat rumah but this morning agak tight schedule skit, no time nak ngadap blog.... hoping malam nie dapatlah ngadap, BW and siapkan satu entri utk esok...

I had an emotional weekend ... After much deliberation, Agate and us *as a family* has decided untuk pursue her study  di UiTM jauuuuhhh dari I :( ...

So, sabtu bebaru nie registration day di sana, sana, saaannnnaaaa .....


When i saw her unpacking sedih and pilu jer terasa hati nie... At this moment, dia sorang lah yg jaaauuhhhh dari I ... Aqua and Emerald study & berasrama around KL so tak lah terasa sangat kan... Tapi nak buat camner, demi segulung ijazah kan and demi masa depan, paksarela gak ler berpisah....

Syukur alhamdulillah, tiada drama telenovela berlaku pada saat 'proses' tu.... bila dibelakang tabir  ... well, you know i know lah kot what happened .... Seminggu nie minggu orientasi...this weekend i tak dapat pegi coz BIL i nye wedding.... tak sabar rasanya nak tunggu minggu yang berikutnya...I miss her dearly.....

Looks like my weekends skarang nie akan bertambah super duper busy lah kot kan.... Neway, i berdoa semoga she can adapt herself with her univercity environment, with her friends and studies....and semoga dia dilindungiNya selalu....


Friday, June 1, 2012

... weekend and cuti ...

Syukur Alhamdulillah..... dah pun hari jumaat and dah pun masuk bulan Jun.... cepat tul masa berlalu....

What's your plan.... me have a very very hectic weekend.... Expecting it to me an emotional ride weekend too..... tak leh nak citer sbb feeling lom stabil, berbaur hepi and sad .... takpe takpe, it's nothing serious....Nanti, when I'm ready, I'll share but kalo tak ready, hurmmm tengok ler camne nanti .... 

Neway, jez to inform uols....saya cuti lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......


* pics credit google *

Dari hari nie 1 june 2012 sampai 11 june 2012....lama kan lamakan....tapiiiiiiiii me tak kemana-mana..... stay rumah jer....jalan-jalan pun nanti kat kl nie jer...today pun, me full activiti kat luar so no BW ye....insyaAllah will catch up over the weekend.....

So, uols have fun, take care and have a splendid weekend!