Tuesday, January 31, 2012

... surprise trip ...

As salam my fwenz....by the time entry nie dibaca, i berada tinggi di awan nano....
* pics credit google *

I bercuti sampai Friday....Tapi insyaAllah akan ada autopublish entry yg sempat i buat semalam....My holiday nie, SH yang dah plan this surprise trip .... fully sponsored by SH ok.... syukran syukran...

Ekceli, plan asal, i nak follow geng pelangi i gi holiday ke france...tapi sumthing came up so i dah sedekahkan dgn seikhlas-ikhlasnya tanpa secalit sesalan.....Bila SH tengok isterinya yang agak down sbb tak leh join geng pelangi tu, he diam-diam planned this trip....See, setiap kejadian ada hikmahNya, insyaAllah....

Bebaru nie, I dah suspek sumthing fishy cuma tak tepat sgtlah tekaan ku....i ingatkan SH nak bawa w'ouls and his parents gi holiday samada ke Cameron Highlands or Langkawi, teeettt salah!....Rupanya i gi hanimun berdua dgn SH....Sapphire pun kena tinggal tau.. Destinasinya i akan tau this morning masa kat LCCT nanti.. Rasa bagai, diriku begitu bermakna u...

Oh! Hint, ... tempatnya ada menggunakan currency nie *duit shopping i, sponsored by SH ~ bukan riak tapi terharu*...masa mula2 dapat this money, i cakap eh nak gi US ker? hahahahaha...memang tak masuk akal....naik Air Asia, dah tu pegi hari Selasa, balik Jumaat....US lah sangat kan hehehehehe....

Apa-apa pun, thank you sooooo much to SH sbb pandai memujuk hati dan memberi kezutan kepada  isterimu ini ...semoga bertambah murah rezki SH.  Doakanlah i selamat pergi dan pulang ye ....

* wahai geng pelangi...have a safe trip, take care and shop till you drop ya!

Monday, January 30, 2012

... Running Man ...

Look at my kids...sementara ibu dorang nak siap sebelum keluar di rumah my bro gi makan steamboat

Apa yg dorang mengadap?  Game show korea nie :  Running Man....

Sepanjang cuti, nie lah kerja dorang....tak keluar jalan pun takpe....ngadap this game show dah cukup hepi, lepas tu gelak gelak gelak ...at times ibu dorang pun join hehehehehehe, best gak ler game show :) something to watch tanpa perlu berfikir, light and easy watching siri ......

... steamboat ...

As salam my fwenzzz....Pekabor? Sihat?  Hope so....amacam wiken? Harus enjoy....my wiken ok jer....Hari Sabtu, spring clean the house...seronok bila tengok rumah sparkling clean gitu.....Then malamnya by big bro jemput w'ouls dinner at his house....We had steamboat for dinner....

Separuh dari the food spread, udang, ayam and kangkung lum dikeluarkan lagi....

and the food cooking, sup biasa and tomyam....

Memang yummeylicious lah..yg bertambah2 best tu sebab makan ramai2....laju jer lah makannya sampai licin all the food tau :)  Syukran, syukran...

Friday, January 27, 2012

... baby ...

Tahniah to my colleague, Lola...dah selamat bersalin her 1st bundle of joy on the 25 January....introducing baby Adam Iman....


Comei tul laaaa...gerammm jer tengok....we went lunch hour semalam....terbabas balik lewat skit...tapi takpe, sbb big boss dah tau w'ouls gi tengok and dah dpt green lite dari dia....

I balik rumah tunjuk gambar baby nie kat Sapphire...i cakap kat dia, my fwen nak bagi baby boy nie kat w'ouls....Sapphire cakap "iissshhhh tak nak tak nak....tak yah amik baby tu tau....i kan ada...i kan baby" ... takut hilang takhta anak bongsu lah tu hahahahaha....

Thursday, January 26, 2012

... budak cembeng ...

Semalam, masa tengah tukar-tukar channel tv and cari citer yg best utk dilayan, terstop jap kat TV9...ada Dato Rahim Razali berlakon sebagai Suria...i minat lakonan dia so decided to watch citer "Baju Kebaya Terakhir Bapak". 
* pics credit google *

Citernya mengenai seorang ayah, Suria,  yg membesarkan dua orang anak selepas kematian isterinya. Dia bekerja sebagai tailor and also some part time job...Bila anak-anak dah besar, lupa diri, tersesat haluan hidup dan berlaku kejam terhadap bapak dorang tu.  At the end of the story, dorang insaf dan balik semula ke pangkuan bapak dorang.  Tapi last-last Suria meninggal dunia dalam satu kebakaran kat kedai tailor dia.  Anak jiran yg dengkikan 'happy ending' tu yg bakar kedai tu....

Memang taching aaa citer nie....and w'ouls satu rumah cam tak percaya, Sapphire pun leh layan citer tu....asyik lah dok tanya "naper anak dia buat camtu?" "naper itu, naper ini...."  w'ouls pun terangkan lah itu ini kat dia...tapi last-last masa terbakar tu dia terus terdiam....and masa ibu Sapphire mula nak tangkap feel sedih tu, tetiba leh terdengar sokseksoksek.....and bila i pandang Sapphire....eh eh dia nangis....bila tanya "why u crying?"...dia cakap "Sedih, daddy dia terbakar, mati....bad guy tu tak baik kan ibu...Allah mesti marah dia buat macam tu....Kesian kat kakak2 tu....dorang dah baik, dorang love daddy dorang kan..." sambung sokseksoksek....
Ni muka budak cembeng, lepas dah pujuk bagai  hehehehe....alahai Sapphire, dah makin membesar and makin matang anak ibu ....

Wednesday, January 25, 2012

... makan besar ...

Assalamua'laikum...morning uols....

Amacam cuti2?....or masih bercutikah uols...byk dah ker kumpul angpows? Me enjoy sgt cuti2 padahal tak ke mana2 pun....stay kat rumah tapi ada lah jalan2 area kl nie :)   Salah satu aktivitinya, makan besar hehehehe macam tradisi kaum cina lak ek makan besar......

Ekceli me attend majlis aqiqah Aariz, my nephew *anak kezen* nie...yg lelaki kat belakang tu my bro, sesaja je nak entrepreemmm tau :)

Macam anak cina kan Aariz nie, ater mak pak nya putih melepaks....masa nie Sapphire tengah syiok makan....so no time to layan ibunya gi kidnap Aariz....lagipun Sapphire memang tak suka baby kan so dia bo layan w'ouls ler....Buffet spread dia ada nasi tomato, ayam masak merah, daging masak kicap kot, dalca and i tak tau apa lagi.....sebab believe it or not, me tak sentuh langsung menu tu...me makan kambing panggang nie jer....

Pergghhh terbaekk aaaa.... memula i tak mo makan, sbb i tak brapa suka kambing ... tapi bila my doters ckp sedap banget, me try sekeping and terus gi amik sepinggan for myself...memang terbaek aaaa.....i makan nie jer lah that day...and the rest of the day layan sembang2 dengan my biggggg family members, one of life precious moments :) ....


Friday, January 20, 2012

... Chinese New Year ...

Ya ampoooonnn....memang tak sempat nak BW....ada jer kerja nak settlekan before kul 5.30, so that  wiken yg panjang lebar nie leh enjoy tanpa kerisauan....wiken nie or malam ni i singgah umah2 uols ye....

So, kepada mereka yg menyambut Chinese New Year....


Hasil lukisan Sapphire :)  ada ghupa dragon tak errmmm.... pada mereka yg travel utk holiday or balik kampung or jalan-jalan kutip ang pow....take care, safe journey....

* pics credit google *

InsyaAllah panjang umur kita ketemu lagi.....

... derma darah ...

Semalam ada program derma darah....
Niat tu memang nak menderma...siap bawa naik buku merah *buku derma darah tu* walopun sebenarnya dah dapat agak mesti tak lepas nya....bukan sbb ku kurus sgt hehehehe *perasan tak hengat kannn* tapi disebabkan i am still on antibiotics for my root canal treatment....and mmg betul, tak tercapai niat ku nak derma darah.....

Office i memang setiap tahun anjurkan program nie.  Hopefully next year, dpt lah i derma.....dah lama ooo tak menderma, ada jer halangannya....uols berdarah apa, uols tau tak...me berdarah AB....marilah kita menderma darah bukan dara ye lalalala......

Have a wonderful friday uols...

* kesilapan teknikal entry kuar lewat...lupa nak tekan "publish post", gi tekan "save now", jadiknya entri terperuk dlm draft huhuhuhuhu sib baik i buka gak blog i nie, tukar jer timing schedule tu  *

Thursday, January 19, 2012

... T.T - patience, on life ...



 * both pics & quotes credit google *


Renung-renungkan lah dan selamat beramal.....

Wednesday, January 18, 2012

... tuah berbibir Angelina Jolie ...

Hari Ahad lepas settlekan hal gigi i, singgah ke Carrefour....nak beli skit barang dapur....walopun masa tu bibir i masih terasa cam bibir Angelina Jolie dek ubat kebas tu...gagah gak pegi :D  tengah2 beli dpt 2 benda free.....sebiji limau bali & 2 ketul scotch brite sponge....adakah ini tuah berbibir Angelina Jolie hehehehehe.....
Tak lah...mmg dorang tengah dok distribute pun benda alah tu semua....Dgn jez saying "I love scotch brite" leh dpt tu...so SH & Sapphire cakapkan dpt ler 2 ketul tu, then "Apek Janggut Panjang" yg bercustome merah tu bagi sebiji limau yg masam masam manis .... suka aaa walopun benda free ntah apa-apakan :D 


Tuesday, January 17, 2012

... creative & funny ...

Creative & funny ....








* all pics credit to sir google *

hehehehehe....have a sunny side up  day :)

* bila hilang mood & idea utk berblogging, kita tengok gambor jer lah iye.....

Monday, January 16, 2012

... root canal ...

Morning and assalamua'laikum....

Masalah gigi ku dah settle...eh lum settle 100%, baru 40% kot.....nie medication i have to take for the time being...tapi ubat tahan sakit tu i tak amalkan...selagi ok or leh tahan, i tahan ler....takat nie ok lah...bearable :)
I pelik why sakit gigi sbb tengokkan pada gigi i tu sihat walafiat *no lubang2 bagai* ghupa2nya roots dia yg infected....so kena lah buat treatment root canal huhuhuhu....ekceli dah buat appt with my dentist hari sabtu pagi...tup tup tup ada family emergency....so nak tak nak terpaksa i cancel and tahan the pain...by the time i settle, dah terlewat.... clinic pun tutup...andddd worst hari ahad clinic mmg tutup....

Ahad, gigi mula terasa sakit balik...mmg gamble jer lah cari clinic yg buka....and syukur alhamdulillah, dentist tu adalah sangat ok....So, treatment nie lum habis...kena 3 kali treatment...nie ada lagi 2 treatment...syukur, gigi tu dah tak sakit sgt dah pun....10% sakitnya terasa tu pun jap jap jer dia menyerang....

Tapi over the weekend makan bubur jer lah i...
Sekali skala layan bubur nie sodap.....skali jer beli bubur McD nie...lepas lepas tu makan bubur McDapurku ler...hehehehehe...

*  jap gi i ada kursus....BW tergendala sebentar ya ....

Friday, January 13, 2012

... ole-ole ...

Sapa tak suka dapat ole-ole....mesti suka kannnn....kalo paksa2 org beli pun ok hahahaha...eh tak lah, i tak paksa...mencadangkan ajer....

Ole-ole dari Sabah nie my fwen bagi...dia nak ke sana and nak belikan souvenir FM Sabah...so i ckp ler kat dia, leh tak i tak mo FM Sabah coz i dah ada a few, tapi i nak kuih cincin *tiada unsur memaksakan kan kannn*   Bukan takat kuih cincin jer dia bagi, kopi Tenom pun dapat....lum buat pun lagi kopi tenom tu tapi dulu dah pernah minum, sedap aaa....tq tq....

Nie plak ole-ole dari my sis...dia gi Hong Kong last month...baby Faeq tu baby dia ler... 

I told her not to buy me anything, FM cukup ler...iyelah bukan senang nak simpan duit gi holiday nie, so sbb tu i tak demand apa2 pun....tapi dia tetap belikan i FMs (2 ketui plaks tu) each of us keychains, then belikan Sapphire pencil Mickey Mouse yg chomels tu and also purse 'Burberry' imitation *dia yg ckp ya* for me.  Bestnyaaaa....pencil tu kan siap ada tanda harga sbb nak tunjuk prove yg memang dibelikan di HK ok...hahahaha funny tul my sister tu...tapi pencil tu i tak bagi pun kat Sapphire...I simpan dulu...dia dah big skit nanti baru lah i bagi kat dia....sayang oooo bukan senang nak dpt pencil tu kan :)

Apa-apa pun I'm hepi hepi hepi sgt dpt the gifts...makacih to both of them... Alhamdulillah.....

Thursday, January 12, 2012

... gigi ku sakit ...

Oh tidak....tetiba gigi ku sakit....

Buat kerja semua tak kena, menangkap sakitnya sampai ke kepala.....Nak kena gi dentist nie...tapi kena tunggu weekend.... today rasanya mesti balik lewat ... by then, klinik tutup... nak MC baru jer lepas cuti panjang....So, hopefully i can bear the pain till saturday.... benci tul sakit gigi nie kan ....

... jauh perjalanan, luas pemandangan ...

Skarang nie dah bermula rutin alternate weekends pergi melawat anak2 di asrama....
Nie last week...lepas amik Sapphire kelas arts terus pegi jumpa Emerald....tu yang dia bawa skali lukisan dia tu nak tunjukkan kat kakaknya....Emerald request nak KFC...so lunch KFC ler w'ouls haritu....tengok lah tu, ntah apa lah di diskus kan tu :) 

I bersyukur sbb my kids yg berasrama nie berada sekitar KL & Selangor jer...takde yg jauh sangat...Kalau ada, rasanya lagi pack ler jadual i on weekends....Asalkan dorang nie nak menimba ilmu, tak kisah ler kat mana pun dorang merantau kannnn, bak kata pepatah "jauh perjalanan, luas pemandangan" dan jangan sesekali dorang nie lupa diri dah....

Wednesday, January 11, 2012

... Ton Phai Restaurant ...

Kejadian dah lama masa cuti sekolah...bawa kids jenjalan area kl, agak lewat petang, singgah makan sblum balik rumah...Kedainya bernama Ton Phai Restaurant...

Area Jalan Raja Uda, Kampung Baru *yg bertanda B tu* sama jalan dgn Juara Tomyam yg pames tu, tapi kedainya ke dalam skit... kedai nie lunch hour tak buka...i gi makan nie dlm kul 5 lebih kot kalau tak silap i....

Harga berpatutan....
Ayam goreng kunyit, telur dadar, paprik campur....tom yam campur pun terbaekkk tapi tak amik gambar sbb diserve lambat skit and masa tu w'ouls dah sedap melayan tekak....

Kerabu mangga yg terbaeeeekkk....i tengok pun terkecur balik hahahahaha...harus gi layan sekali lagi nie :)

Tuesday, January 10, 2012

... thank you ...

Nak ucapkan....

* credit en google *

to all especially Sis Lieya, Sis Zana and Sis Eb.  I dah buat cam tutorial Sis Zana bagi tu ....hopefully menjadik ler...if tak menjadik Sis Eb, akan ku kontek mu iye.....

Cayangs ketats-ketatsss korangs semua....

... help me pleaseee ...

As salam my fwenz....nak minta tolong / pendapatan uols kalo leh nie...

* pics credit google *

Kisahnya gini, semalam kat rumah, i nak buat lah autopublish utk hari nie and nak tukar header baru...then i nak insert gambar...tak leh...kuar lak kata-kata pujangga yg lebih kurang maksudnya, blogspot i dah exceed the limit utk upload pics.  Bacalah apa yg i should do, haram tak brapa nak faham sbb I nie sebenar-benarnya fail sgt2 kalo bab2 IT nie. ...

So, what should i do?  I rasa senang kerja i jez nak buka a new account....sebab rasanya kalo nak suruh i buat itu ini, rasanya mau hilang terus nanti blog i nie...  Tapi yg i pelik nye...pagi nie, kat ofis, leh plak i load gambar kat atas tu....tak pe lah, incase terjadi lagi skali kes di atas, what should i do?  Ok tak kalo i buka a new account?  Help me pleaseeeee...

Thanks for your help ya....

Monday, January 9, 2012

... waffle ...

Camner nak diet...tengoklah waffle peanut butter & choc nie....tetiba lah sgt jer leh landing kat tangan i utk di ngap *hehehehe*

Sebab tu i ckp, memang bukan i tak nak diet, tetapi sbb opismate i suka sgt nak blanja i makan kan...kita tak leh hampakan niat org, rezki jangan ditolak lalalalalalala .... thx my fren esok mau blanja i apa plak...

Syukur alhamdulillah.... 

... 1st day at work ...

Salam ceria di pagi isnin..... today bersiaran lewat, sori.  Today my 1st day at work utk tahun 2012 :)  tu yg mood agak ceria & hepi....
2 minggu bercuti, my mind still blur-blur skit tapi kena warm up cepat coz keje-keje ku menanti :)....BW slow and steady saya akan lakukan ya.... Nak stori pun cam lembs skit...nanti we stori lain k...take care uols and have a lovely monday....

Friday, January 6, 2012

... weekend ...

So, weekend nie nak buat apa...  I've got a few plans termasuklah some routine programs cth gi melawat anak2 di asrama :)  Miss the bising-bising session kat rumah...all quite now since semua dah start skool... Bulan 3 baru cuti skolah balik kan ermmm....time will fly not to worry, kejap jer nanti dah march *ayat pemujuk hati* ... 

Next week me start kerja...yes me still cuti today...sepatutnya kerja tapi disebabkan malas dah tu big boss plak ckp xmasuk opis tu, me cepat2 sms big boss ckp sambung one more day...big boss pun kasi green lite, yabedabeduuuu... Today nak buat spring cleaning skit :) malam nie insyaAllah will continue BW ok...


Ok lah jez nak wish uols to have a wonderful weekend and take care!

... thanks nuffnang ...

Pagi tadi masa berBW ke rumah Sis Wahida, bling bling mataku, congrats sis!  Huurrmmm dah lama tak jengah account Nuffnangku...2 kali kena login sbb dah terlupakan password...sib baik 2nd time tu betul hehehehe...


Syukur alhamdulillah, ada peningkatan...walopun ciput jer ada gak, nak cash out pun malu ooo hehehehe...and tak disangka-sangka ada gak BE and ME *yg dah habis pun campaignnya*....bak kata-kata sis Wahida, earnings nie adalah sampingan...yg penting I'm happy blogging  walopun mood dah nak ke laut and the actual bonus to me is that i get to meet so many wonderful friends....

Neway, thanks ye Nuffnang sbb ada bagi gak side income to me :)


... kisah skolah ...

Sana sini berciter kisah skolah 1st day anak-anak, siap ada yg  anaknya di interview & masuk tv tuu .... my kids pun  dah settle in dah...yg dah besar panjang tak yah stori lah...kita story pasal Sapphire dah ler iye...

Dia ke sekolah yang sama...Bezanya, kelas utk kids umur 5 tahun and  sesi pagi...i yg request pagi so that  from now on i jer hantar dia ke skolah :)

Nie kawan dia kenal dari last year,  at least ada sorang gak kawan yg dia kenal...Tapi dia mmg tak kisah pun gi skool...sama jer reaksi dia cam last year...dah dpt masuk kelas, dia dah bye-bye i suruh i balik :D.

Semalam,  tugas i skodeng dia diambil dari skool dan dihantar ke babysitter i...sementara nak tunggu, kita baca dulu .... 

Lama gak nak menunggu. Reason i gi skodeng coz bertukar driver...Teacher yg slalu drive students last year  dah serah tugas nie kat hubby dia coz dia nak concentrate mengajar je, yg baju merah putih hubby teacher and yg nampak tudung putih tu is the wife/teacher dok meng-arrange-kan the kiddos...dia hantar batch by batch.  Masa nie Sapphire dah masuk dlm kete, the 3rd batch...

Syukur alhamdulillah semuanya berjalan lancar....kalo ada hiccups pun  jez minor-minor aje ler and  insyaAllah, after seminggu dua nie haruslah smooth sailing dah kan......

Now the end of my looong holiday & me dah leh start keje dengan tenang hatinya lalalalala.....

Thursday, January 5, 2012

... Tabung N

Introducing tabung2 family ahkak, "Tabung N" namanya...


Tabung simpanan untuk berholiday....Sorang satu tabung...Aquanya lebih kurang cam emerald nye..kecil jer sbb dorang akan bawa ke asrama...tak leh bagi besar2...iyelah takut ada yg panjang tangan kan....emeraldnya still kosong coz masa amik pics nie dia baru nak bawa balik ke asrama ... every two weeks nanti bila i gi visit, dorang akan kosongkan bagi kat i utk dikira and bank in ke akaun dorang..

Hopefully impian w'ouls nak gi 'somewhere' to menjadi....doa-doakan lah iye...  Tempatnya biorlah rahsia dulu...lagi pun lambat lagi nak peginya...makan bertahun tapi haruslah menyimpan dari skarang sbb ahkak nie bukanlah jutawan yg anytime jer leh gi holiday.. Famili 6 org, so semuanya harus planning & bajet wajib dibuat dari awal....

Simpanan masa depan dorang insyaAllah ada ... itu akaun lain, tak letak dlm tabung :)  Demi anak-anak, as parents kita kan sentiasa beringat...walau pun sikit haruslah kita menyimpan gak...orang kata sikit-sikit lama-lama jadi bukit  tak gitu ...aahhh bebel jer i nie, sedangkan i pasti uols lagi hebat berplanning hehehehe.....

Jom kita menabung .... geng pelangi, jgn lupa menabung ya utk ke France :)

... T.T - mistakes ...

 
* credit google *




Something for me to ponder upon today......Have a beautiful thursday...........

Wednesday, January 4, 2012

... sempurna ...

Sebenarnya me memang malas nak stori pasal holiday bebaru nie...holiday biasa2 jer...balik kampung, jumpa famili & sanak saudara, attend birthday my nephew, makan2 nasi kandaq, jalan2 jamu mata dll...

Hari otw balik singgah sebentar di Taiping..memula tu xde niat nak stay situ tapi cam best gak kalo stay semalam....Survey2 hotel, ada plak bilik kosong kat Hotel Panorama...took 2 bilik and the room is jez nice for us, bilik pun bersih, no smell and ada set breakfast, ok lah kannn...
So, check in stay semalam, plan nak ke nite zoo kat taiping terpaksa cancel sbb sapphire dah ketiduran jam 8mlm....so balik bilik jer...

Next day baru activity menaiki Bukit Larut dng jeep lah of coz...for info kalo cuti2 tu uols gi lah beratur depan opis tiket jam 7.30 pagi ye...by 8.30 dah habis tiket..but kalo uols nak daki, boleh jer, 3 jam lebih utk sampai ke atas...

Kalo yg preggy tu tak yah lah naik ke atas...bukan apa, naik jeep tu mak aihhh cam naik roller coaster, jalan curam, sempit & sharp corners ok....and silalah bawa air or jajan sendiri coz atas no shop... 

Disebabkan skarang nie musim menjadi pengarah tersendiri...i pun bikin lah filem nie ya...Spending time with famili dengan satu cuti yg cukup sempurna for me ......

video

A perfect way to end my holiday for 2011....

Tuesday, January 3, 2012

... tayar kete ...

Tahun baru, tayar baru tapi kete lama ye :) ....


Petang semalam, lepas settlekan Aqua masuk asrama...terus w'ouls shoot ke Port Klang...tukar tayar kete i ... Sapphire ditinggalkan kat umah SIL...so we berdating berdua jer... Tu SH sedang tengok2kan hal ehwal kete...me layan novel :)  sejam gitu settlelah segala hal....rabak lah poket i bulan nie... kete SH next week kot dia nak settlekan.... takpelah yg penting, transport w'ouls selamat utk diguna ....

... durian ohhh durian ...

Durian oohhh durian ..... penutup 2011 memang puas tul i makan durian...Masa w'ouls nak balik dari kampung, w'ouls singgah ke Batu Kurau, Perak....
Nie edisi memilih durian...memang terbaek lah....pics edisi makan nan ado coz memasing sibuk melayan tekak ok....w'ouls satu famili tak makan banyak cuma 4 biji jer sbb my kids tak brapa nak layan sangat durian nie. memang betul durian Batu Kurau nie terbaeeekkk lah.....

Lepas tu 31 december 2011, malam, my bro buat Durian Feast kat rumah dia...nie lah tokey durian tu, my bro with half of the durian yg diborongnya hehehehe....
Dia borong 25 biji durian....w'ouls 3 famili seramai 15 adults settlekan 23 biji malam tu....
Memang terbaeeekkk tul lah hehehehe...What a way to sambut 2012 kan, kalori kalori kalori  lalalalalala.....takpe takpe, 2012 kita kontrol diet skiiiiitt ok :)

* baru settlekan urusan emerald masuk semula ke asrama pagi tadi..esok urusan Sapphire ke sekolah plak..me cuti lagi minggu nie.