Monday, December 31, 2012

... Zoo Negara ...


As salam.... Last day, last monday and my last entry of year 2012 ....dah buat list azam baru ke? ;) ... ok ok... ini entry banyak skit pics ek...harap bersabar, kalo tak sabar, skip jer ke komen *komen anda begitu bermakna untukku* or tekan lah tanda X dipenjuru skrin anda :( ....

Aktiviti hari Sabtu pagi sampai kul 3pm.... let's go to Zoo Negara.... rasanya last we went was 4 years ago kot....my lil amoi 'miss doolittle' yg excited nak gi zoo....

Rates nye.... sila bawa MyKad ye.... ada diskaun :)

We beli map RM2 untuk plan our 'walk'....konon2 ber-exercise ler tu :D .  Ada gak tram if nak naik but sori forgot to ask the price....

So, apalagi...choose your course which way to go first, left or right :D


Well, kat zoo of course lah macam-macam animals ada ...tak perlu lah letak pics satu-satu kannnn..... tapi ada a few animals tu rasa cam kesian jer tengok sbb tinggal sekor sekor jer ... maybe partner or geng dah takde ke apa ntah ler....

Oh ada gak animal show kalo nak tengok... see the timing... 

Dulu masa i pegi, lum ada lagi Butterfly Farm nie.... now dah ada....
Ada gak Bee Farm tapi i scary so we skip it :)

Ada section 'Children's World'.  I thought it was supposed to be like a petting zoo gitu ....tapi sayangnya no caretaker kat situ...so pandai2lah korang ok...  2 ekor kuda kerdil ni jer yg dapat dipegang2 Sapphire....
Ada gak arnab bagai tapi takat tengok gitu jer lah...tak leh nak pegang2.... 

Sabtu tu, cuaca agak panas, *better pakai topi*  by the time nak balik, stok air dah habis *leh bawa bekalan ke dalam tapi untuk consumption sendiri and not for the animals ye*, so we beli lah .... 
Harga setakat air mineral 1 botol kecil, air F&N setin and 1 aiskrim cost us RM10.....mahal kan....

Dalam tu ada souvenir shops .... price nye i rasa agak reasonable lah .... FM RM9.90...Sapphire 'pow' topi panda nie, RM19.90... mimik muka kenkonon panda tu minta belas ikhsan untuk didukung tu.....


Overall, it was a fun outing... Our last family outing for year 2012 :)  Walopun ada skit kejadian 'humpty dumpty' but no regrets...... 

Plan untuk 2013?  PROBABLY kurang skit vacation sbb nak jimat duit hehehehehehe...Actually, Emerald and Aqua sitting for an important exam....so, dorang kena tumpukan perhatian kat study ....  

Ok lah have a splendid Monday and take care.... Happy New Year ya :)

* autopublish entry since me bercuti seminggu...BW akan dilakukan bila me ada free time ok....


7 comments:

mamawaiz said...

comeinya topi sapphire..hehe
lama x pergi zoo..nnti ada masa nak bwk waiz kenal animals gak

SyaNa said...

mcm best jek zoo skrg ni kan
lama kot x gi zoo
last pegi time budak2
padahal dekat jek

Lyn Yusoff said...

zaman kekecik jer dlu pg zoo..
tak tau dah rupanyer..

anyway, happy new year sis..
sok cuti leh rest2

outbound malang said...

semoga menjadi semangat .. :)
Bukanlah suatu kesalahan ketika kamu mencoba dan kemudian gagal. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

outbound malang said...

semoga menjadi semangat .. :)
Bukanlah suatu kesalahan ketika kamu mencoba dan kemudian gagal. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

mamy harraz said...

kalau masuk zoo mmg ank akan eksaited..
biarpun binatang kt situ lemah gemalai..tetapp budak2 suka kan sis.

samalah ank sy..bwk masuk zoo kemain gembira dia..kita pulak naik hairan..tp oklah bg diorg belajar sesuatu kt sini :D

happy new year sis :)

zahidahwahid said...

alahai... comelnya topi dia... nak pinjam boleh? hehhehe