Monday, December 24, 2012

... yes boss ...

As salam....

Mesti ramai yang cuti kan today...me kerja, next week baru me plan nak cuti lama....Wiken we balik kampung.... bila kat kampung, Sapphire bertukar menjadi "Boss" ok.... cucu minta apa, confirm dapat jer kan....

Memalam sampai, dia minta nak makan durian.  Yes Boss!...bisa diatur.....walopun setakat 2, 3 ulas jer dia makan, dikopeknya 3, 4 biji.... *rezki ibu dia gak dpt makan lalalalalala*


Pepagi, celik jer mata, dia nak main bubble....Yes Boss! Boleh ajer...suka lah hati dia.....


Petang skit, masa jenjalan kat bandar...dia nampak playground.  Request nak gi main... Yes Boss! jom singgah and main ok.....


Memang cam boss gitu..... request dapat, request dapat.... tapi ibu dia pun happy gak...sebab ada orang layan anaknya.... ibu pun dah cam big boss gak...jadi menantu hantu yg tak perlu buat kerja apa-apa, leh dok lepak-lepak baca novel, *my PIL adalah sgt  sporting, understanding and baik hati sbb memanjang soh i resssst jer, siap hulur2 bantal soh i baring2 ok * sehari jer dah settle baca... Novel bertajuk YES BOSS! by areila sahimi lalalalalalala.....


Citer lite-lite jer...sekadar hiburan minda gitu.....

Wiken yang sangat relaxing .... esok cuti yeah yeah .... pada yg sambut krimas...Merry Christmas yo....and to the rest, have a great holiday....


10 comments:

mamawaiz said...

wah bestlah sis. PIL pon paham kat anak menantu..penat bekerja kan. kasi can berehat sikit

SYANI said...

Layan je la boss kecik tu ye..

4feet8 said...

seronok dia jadi bos.. hehe

wahida said...

big boss yg comel!!

Teratak Hami said...

mmg best PIL camtu. Saya pun suka kalau ada org layan anak2.

LYAfrina said...

hehe.. semua dituruti kan... ;-)

owhh..novellllll ;-)

mamy harraz said...

ank kalau dah bertemu atok nenek mmg bertukar jd boss heehe samalah dgn ank sy sis ;)

comel sgt pic sapphire tembak bubble tu :)

*SiRibenMerah said...

yes bosss... next friday my turn pulak smp minggu depan.. hikssss~

sedang bersabar.. muahaha

nurHeart said...

hows the novel, sis? klau best, nak cari jugak lah..

zahidahwahid said...

lama dah tak baca novel melayu ni... tengah tunggu karya RAM terbaru....