Monday, December 10, 2012

.... Universal Studios Singapore ~ part 2 ....

As salam.....

Jom sambung citer USS tu... insyaAllah by esok settle k....

Dari Madagascar kita ke Far Far Away....


Ok kat sini ada satu roller coaster  "Enchanted Airways"  meant for kids... dorang ikut ketinggian ok bukan umur ... buuuuuuttt Sapphire sangat tak suka, turun2 jer dari 'roller coaster' tu dia cakap "It's not fun, i don't like"  ok memang dia tak suka but then my nephew, umur 4 tahun tapi tinggi cam Sapphire suka sangat2 .... memang agak laju ridenye tu tapi i rasa depends on the child lah kan... Yg Shrek 4D pun ok gak... best... TAPIIIIIII i tak suka yg Potion Factory ride *pics yg bawah skali* coz lammmmmaaaaa rasanya nak tunggu benda tu berpusing hehehehehe... slow sangat2 ride tu... sempat lah i tawaf satu kedai :D... kalo tanya Sapphire, she loves it hahahahaha....

Ok, next jom kita tengok aksi aksi stunt kat Waterworld consider dekat dengan area The Lost World lah iye....

Overall show dia best lah... sesapa yg dok kat depan2 centerstage tu... confirm akan basah ok.... me dok kat atas2 and ketepi skit...so, selamat lah..... show nie kejap jer..dlm 10 minits jer kot..

Dah tengok aksi aksi laut, jom kita basahkan diri kat area Lost World :  Jurrasic Park.... sini memang i tak sempat nak amik byk pics plus atas boat ride tu, memang kena simpan camera coz akan kebasahan....so sila sediakan raincoat sblum basah... kalo lupa, kat sana ada gak dijual...lupa lak brapa SGD...

My bro and my nephew tak nak naik... dia nak minum milk so, my bags and camera ditinggalkan... takat ada gambar nie jer lah... Sapphire suka ride ni... suka sangat2 sbb basah2 gitu kan hehehehehe...

Dari situ jom kita ke Ancient Egypt lak.... kat sini ada ride tapi time ni i tengok Sapphire dah kepenatan... so dia dok kat stroller.... rest tup tup tup, tengok2 dah zzzzzzzzzzzzzzzzzzz hehehhehe... time ni dah kul 3 gitu kot...


So yang naik ride kat sini jez SH and the kids.  Ada 2 rides kat area tu, satu meant for kids, satu lagi tak ye...tapi my bro, my SIL, i, Sapphire & my nephew semua gi lepaks sambil isi perut kat Oasis Spice cafe....


Kat sini halal.  Rege untuk food tu adalah dalam SGD20 gitu... masa nie memasing take turn gi solat...by the turn semua settle solat and start makan, dorang dah habis main... katanya best sangat...tapi disebabkan i malas nak gi queue so i tak naik lah... lepas situ minum and makan dulu... dah settle.. jom jalan ....

Ada roller coaster Battlestar Galactica nie...
Saya tidak naik...rasa cam nyesal lak tak cuba kan...so kena repeat pegi USS lah nanti hahahahhaha...the kids naik and of coz they enjoy it... hati masih muda remaja kan... nie tak sorang mak bapak naik ok hahahaha...

Ok ok next stop... Sci Fi city....

Ni memang wajib uols naik 4D dia tu...perghhhh terbaek.... biarlah beratur lama tapi memang worth it.... kalo lah tak beratur lama, rasanya mau i repeat naik....

Jom kita gi New York New York.... kat sini, Sapphire bangun...so dia tak miss banyak benda lah sbb the rides sebelum nie cam tak sesuai untuk dia...

Kat sini no rides, jez tempat2 for bergambar and ada souvenir shop.... and masa time we lalu situ kenkonon lah 'snowing' masa tu.... the show is sebenarnya cam 'buih buih' sabun jer pun.....

Dah habis satu round USS we went... stop rilek-rilek kat area Hollywood semula sbb dah janji with my aunt and her famili nak jumpa kat situ.... sambil tunggu tu amik2 lah gambar sana sini....



We truly had fun on that day.... rasa cam nak gi lagi dan lagi dan lagi dan lagi......



Esok, i up skit a few tips if masa di sana ya.... so tu jer lah lebih kurang citer USS i nie...


13 comments:

lieyalatif said...

best2...mmg teruja nak pergi bile pic semua ni sis...pandai sapphire komen best ngan tak best yeak heheheeh...ye laa mesti ade game yg die suke n tak kan sis....

suke pic sapphire pakai topi king tu...muke notty yg comel sgt heheeheheh

Teratak Hami said...

Enjoynya lebih2 lagi gie ramai2 kan.

Run Away said...

memang bestttt...;d

edrina said...

Wah sis, bestnya!!! Insyaallah kalau ada rezeki kami nak plan pegi sini tahun depan.

mamawaiz said...

mmg puas hati ye sis. luas dn jenuh jugak nak round ye. smpaikan sapphire dh tertido..hihi

Rinna said...

Memang sgt..seronok..terutama Transformer laa.. mmg rasa nak pergi lagi..dan lagi..hehehe.. :)

wahida said...

akakkkkkkk, saya sentap tgk pic2 ni....jelessssssssss.....

mamyharraz said...

woahh kakkk tempat idaman sy nihhh..bestnya tgk pic yg superb nih.

memang masing2 enjoy trip ni..happening habis.pic pun lawa sgt2.

ct rahani said...

detail citer sis nih.. nih yg rasa membuak2 nak gi USS gak nih.. InsyaAllah ader rezeki lebih nanti.. kena tunggu anak2 beso sket lagi.. baru diorang enjoykan.. :)

Dee said...

wow2..mmg best sgt tgk semua pic tu..sapphire ni jenis tak suka games yg rough2 kot..dia kan pwincess..hehehe..

*SiRibenMerah said...

yes! mmg best.. jum pegi lagi nak?? hehehehehe...

adianiez AIDA said...

best!!!

zahidahwahid said...

ni yang buat perasaan lagi berkobar2 tak sabar nak pergi ni... hehehe