Friday, December 7, 2012

.... Universal Studios Singapore ~ part 1 ....



Agak lewat me bersiaran.... time lunch kita amik masa skit k...... Bersambung citer ke Universal Studios Singapore ok...


Jom masuk...sesapa yg beli online, print out the ticket and bawa...dorang akan scan jer the printout ticket kat entrance tu...tak yah nak gi tukar amik original ticket.... We sampai kat USS tu jam 10.10 pagi.

Masuk2 jer jumpa Panda Bear chomei nie kat area Hollywood ...sila beratur ye untuk bergambar *i nampak very the gemssss and kementot lak huhuhuhuh * ....



Dlm USS nie ada '7 parks'.... leh jer amik layout map kat sana... map ni i pinjam dari en. google....



Entrancenya kat  'Hollywood'... kat sini takde rides...semuanya kedai and sometimes akan terserempak wif 'characters' utk u bergambar .... part of the pics kat area 'Hollywood' tu...



Uols plan lah nak gi mana2 dulu.... cam my family... we separated... me & my bro nak layan si kecik2 dulu sbb takut nanti petang dorang penat & grumpy habis mood kan... so we went tru the park ikut clockwise... my aunt & her family lak went anti clockwise.... janji nak kul 7.15 jumpa balik kat entrance..... senang citer...



So, we went to  'Madagascar' * i like to move it move it *


Bergambar kat sini.... kena beratur ye... and jangan risau coz, even though dorang ada their own photographer, dorang leh tolong amik kan gambar kita wif our own camera FOC lah kan....... bagi jer kat dorang... the pics taken with their camera & frame up dorang charge USD20.... terpulang lah kat u nak ke tak nak beli, no obligation ...


Lepas bergambar... nak naik ride... sila beratur ye.... all rides kat sana haruslah beratur.... nasib w'ouls baik coz sepanjang berada di USS w'ouls beratur tak lama sgt pun...kiranya timing we went, org tak lah ramai cam on weekends... Ok this is some of the pics dlm tunnel ride at Madagascar tu...


Kesukaran utk amik gambar tru out this trip, coz nak melayan soklan2 Sapphire...This ride memang for kids lah.... memula might be scary coz dlm gelap tapi once asyik layan patung2 nie, they will enjoy ...


Next week kita citer pasal park lain k.... fenin tengok pics byk2.... nie pun hanya from my camera...lum amik dari my bro and my son nye camera *fuh...lap peluh di dahi* .... dah lah pics byk..nak karang citer lak... aduhhh...k.k. to be continued next week....

Daddy Ziyyad ada bertanya.... samada harga beli tiket online and bus tiket berasingan murah or beli package lagi murah .... If beli online USD74 (at rate now RM2.51).... total RM188.25 and tiket bas is RM30.... so both sum up total is RM218 for sorang adult .... tapi harga package kat odyssey tu bus plus tiket USS is RM210... of coz lah package lagi murah .... tapi remember to double check balik harga package tu brapa sblum terus minta beli coz takut2 lah kan dia tukar mengikut pada currency skarang coz currency kan tak menentu.....Oh, and also check gak kat mana2 coz kkdg tu ada promotion samada kat Groupon ke, or credit card ker yg akan bagi good discounts.....

Ok then.... have a wonderfull wondeeerrffullll wiken uols and take care.....



13 comments:

Kniedaz said...

wah wah....seronoklah sapphire..tapi...nampak mak dia laaagi seronok hehe

*SiRibenMerah said...

very the kenangan tau tempat2 neh..
i pulak yg excited..
jum jum jum.. sambung lagi citer~

Dee said...

wajib layan sapphire dululah kan..sis..i tgk aqua dah sama tinggi ngan ur SH..huhu..

kalau mimi n fifi ada pun sure fun..

NUNU EERA said...

bestnyer. seronoknye.. one day nnti nk pegi cni jgk.. :)

ct rahani said...

sonoknya gi USS.. sy yg seberang tambak ni pun lum sampai.. kena masuk wishlist nih.. nampak sgt menarik USS ni kan sis..

mamawaiz said...

bestnya..budak2 mesti happy sgt kn

Daddy Ziyyad said...

Ok..tq bagi explantion pasal ticket price tu...

Ada tak rides yg sesuai utk kanak2 umur <5years old?

Surau ada tak dlm tu..

U all spend berapa jam total masa gi sana? Sempat explore semua tak?

nurHeart said...

syok kan sis.. kitorang pun ke sana gak on 29th nov lepas.. enjoyyyyy~! ;))

Reena Onn said...

More picture pleaseeee.... Hehehe...

LYAfrina said...

BESTnyer dh sampai sini.. budak2 la paling suka kalo leh ke sini kan.. tiket leh tahan harganya

lieyalatif said...

sis..bestnye....lieya mmg ade plan nak gi sini...ish bile nak plan pergi ni yeak hehheehe...

teruja sungguh tgk pic2 sis....budak2 pun hepi bangat tuh..

mcm biase...sapphire comel sangattttt..kemain pakai ala2 mcam pengantin tuk yeak heheheeheh...sweet sgt!

Cho Zila said...

buatkan akak amat teruja.. belum tengok entry yang lain lagini.. ituler ingat nak tunggu dua orang budakni besar sikit.... INsyaallah kamipun akan sampai jugakni...

zahidahwahid said...

hari tu ada tengok promotion RM198 kalau tak silap... nak pergi USS!!! huhuhu