Thursday, December 6, 2012

.... Odyssey bus ...

As salam....

Sambung semula citer holiday family ku yg tak seberapa ke Universal Studios Singapore..


25 nov, ahad, lepas check in hotel, we drove ke JB nak gi beli tiket bas.... Office Odyssey ni dekat dengan Tune Hotel, sebelah dengan 7eleven tu.... so sesapa yg nak naik bas ke USS boleh jer stay kat Tune Hotel.  We tak stay Tune sbb saja jer nak try hotel lain .....

Bila beli tiket bas *yg warna oren tu* kat Odyssey nie, dorang akan bagi sekali white card untuk diisi for imigresen purposes .... Harga tiket bas pergi balik ke USS is RM30 sorang...tak kiralah child or adult.  Tapi kalo uols nak beli package tiket bas and tiket USS pun boleh...RM210 sorang... i baru tau haritu...tapi disebabkan w'ouls dah awal-awal lagi beli online so beli jer tiket bas kan..... thanks a million to sis Mar *blognya lama menyepi* yg bagi kat i no tepon Odyssey.  Appreciate it sis muahhhh.....

I called 4 days earlier utk book the tickets... Ni, my kezen tengah isi borang list nama our family yg pegi.  20 orang uols, ramaikan :D .

Memang meriah and best....

Pagi 26 nov tu ada dalam 4 bas kot... ours is bas C tapi we hafal plat no... tak nampak lak tang mana dorang letak huruf 'C' tu .... nie part of our group....


Kat imigresen me tak amik gambar langsung *malas* sbb dok kena jalannnnnnnn and nak cepat.  Nanti bila sampai kat checkpoint JB...uols turn dari bas... gi settlekan with the imigresen then turun ler ke tempat bas parking and naik balik the same bas tadi nie.... bila sampai ke checkpoint woodlands pun cenggitu... tapi kat situ kena bawa semua bag turun in case the imigresen nak check, stroller tak yah ler....then turun naik balik the same bas.... then bas nie akan bawa kita terus ke USS.  Habis jenjalan kat USS tu, nanti seperti timing yang ditetapkan, uols tunggu balik kat tempat drop off tu.  Make sure ingat no plat bus tu...kang salah naik bas lak.....

Citer USS esok lah ye.... nie citer pasal bas pun dah panjang....Ni no Odyssey tu kalo2 uols berminat :  07-2323092.


* terima kasih atas doa dan ucapan takziah uols semua...syukur jenazah baby Nur Zara selamat dikebumikan semalam pada jam 11pagi...Al-Fatihah...


11 comments:

*SiRibenMerah said...

hehehehe..
x sabar nk baca citer akak psl USS trip~

4feet8 said...

eh? dah smpi part ni? ni yg kena klik older post nih..nak buat reference. nanti nak g spore gak..hihi

Kniedaz said...

oooooo....bercuti di USS ...seronok tu!

Rinna said...

Best2..gi USS :)

Cikgu Ma said...

teringin nak gi...

mamawaiz said...

bestnya..bila lah saya boleh smpai ni ye

Teratak Hami said...

tunggu baby besar, insyaAllah nak pergi.

Ros said...

Assalamualaikum Rasp,

Seronoknya boleh pi menjelajah kat USS ni kan...teringin jugak la Kak Ros nak pi,tak pernah sampai lagi pun he.he....

Takziah dan Al Fatihah buat arwah...

Daddy Ziyyad said...

Kalau kita beli tiket pakej ( bas + tiket masuk USS) tu, lagi murah ke berbanding beli asing2?

Reena Onn said...

Eee... memang teringin nak pergi USS tapi anak-anak kita kecik lagi... Rasanya banyak ride yang tak berapa sesuai kan? :(

zahidahwahid said...

kena rancang betul2 nk g uss ni.... hehehe