Thursday, December 13, 2012

... lunch di Pengkalan Rinting ...

As salam ....

Esoknya tu, after trip USS ye, my aunt and famili awal-awal lagi dah checkout and gerak terus ke JPO and terus balik kl... yg tinggal my famili and my brother's famili...

We decide lepas lunch baru gerak terus ke KL... lunch di sini....Siput Sedut Lemak Cili Padi Pengkalan Rinting, JB.



Foodnye sangat simple tapi sodappppp i tell u...... siput sedut, ulam2an and ada ikan kerapu bakar *tersorok disebalik gelas2 air tu* .... masa nie makan slow2 dulu sbb lagi sekor ikan kerapu masih dibakar....

Memang sedap... harga overall dalam RM80 lebih jer... murah and sedap...sungguh memuaskan tekak memasing hehehehehe....

Tamat lah sudah holiday ku yg 2, 3 hari tu.... the rest of my cuti, spend masa kat rumah and membeli barang2 anak2 utk start sekolah....lega settle sudah keperluan my kids utk start their school. Oh....The next weekend tu, we hantar Agate ke asramanya and repeat makan kat kedai nie lagi nyum nyum hehehehehehe...



16 comments:

wida said...

sedapnya menyedut...hihi

Cho Zila said...

memang suka kedai yang gini..
tak suka kedai yang canitk2 harga mahal rasa makan tak berapa..
alamak gi johor dulu tak survey habis pasal makan so melepasler..
next time mesti gi lagi JBni...

Rinna said...

Wow sedapnyaa.. suka jugak makan siput sedut nie..hehhe.. :)

Dee said...

siput sedut..dee suka..slurp2..pedas2..sambil lap peluh..pergghhh..

Nazathul Hamimi said...

walaupun selalu balik jb, jarang ke sini. nanti leh try la makan kat pangkalan rinting ni.. nampak food pun sedap

sisdee said...

beli pe kt jpo hihi

lieyalatif said...

wah sis...mmg power lauk pauk tu...terliur abis tgk nie....susah nak dpt lauk pauk kampung yg betul2 sedap dan murah...kalo dpt pergi area2 mcm kampung mmg best la makan....

amboi sis soping ape kat jpo nun heheheeheheh

Teratak Hami said...

dah lama tak menyedut. Teringin le pulak!!!

CikPuanHaLia said...

Menu ulam2 n ikan bakar ni laaaagi membuka selera kak sis..

wahida said...

wow....sedapnya kak...feveret saya siput sedut tu...terus teringin nak request mak buat la...

maya amir said...

i tak tau pun tempat ni.. wahhh boleh try lah lepas ni..:)

Anonymous said...

Makan makan makan yummeh

Kesuma Angsana said...

bestnyer

Chibi Maruko said...

bila balik malaysia nanti, siput sedut ni no 1 benda yang wajib di makan... lagi dan lagi... terliur betul tenguk gambar ni... rasp, u mendera me :)

ct rahani said...

sy yg duk jb pun x tau tempat nih sis.. harus kena cari nih..

zahidahwahid said...

tak reti nak menyedut siput sedut... huhuhu