Monday, December 17, 2012

... high heel ...

As salam...

Dah lama Sapphire minta belikan for her 'high heels'.... terus terbayang-bayang Suri Holmes yg chomei and pandai bergaya tu, suka tengok dia kan.....
* pics credit to google *

Oh no no no... kenot kenot... macam-macam cerita dan alasan i gave her... till last friday, after ofis....we went to Carrefour... her Bubblegummers slipper dah haus...kaki Sapphire sangat serasi dgn brand Bubblegummers, if yg lain-lain yer feet akan melecet, memang jimat ongkos ibunya kan lalalalala .. and i saw this 'high heel'.... ok lah.. tak tinggi pun tapi jer nampak cam tinggi...


I told her boleh beli nie dengan syarat untuk buat main2 kat dalam rumah jer... tak boleh dipakai jalan-jalan.  Bila dia setuju baru lah i belikan..and dia pun enjoyed playing kat dlm rumah wif this pair *dia verangan in her imaginary world konon jadi princess, jadi teacher, jadi cinderella bla bla bla*...

Why gitu? Well, memasing dengan pendirian masing-masing kan.  As for me, as a mom... dari segi makeup and pakai heels ni... tunggu memasing dah dewasa and dah kerja leh beli dgn gaji sendiri baru i izinkan ... at this moment, biarlah anak-anak i enjoy and live life seperti mana umur dorang...bak kata Datuk Sheila Majid, Jangan Sampai Tua Sebelum Waktunya gitu hehehehehe... tak make sense ek? Well, takpe lah, as long as it make sense to me and my kids, cukup sudah...

* tapi i sangat suka bila tengok anak-anak yg pandai bergaya ....

13 comments:

Kniedaz said...

sekarang ni banyak juga kasut bertumit untuk kanak2..budak2 kan lasak..lari sana sini..takut terpelecok je kalau pakai..huhu

4feet8 said...

kasut tinggi pertama saya ms sekolah menengah..arwah abah yg belikan.. dia siap ukur tapak kaki saya guna tgn dia.. ;)

*SiRibenMerah said...

my bro also said a big NO utk anak dia pakai heels.. budak2 x elok lagi pakai heels sebab sekarang diorg punya tulang belakang tgh membentuk (tumbesaran) so, kalo ada gangguan2 nnt effect mcm2 kat diorg jugak.. kesian2.. hehehe..

I yg da tua neh pon x selesa pakai heels.. :)

Jasfyra said...

ya betol..kalo bley jgn bg bdk2 pakai high heels kn..tp saya tgk slipper pink tu sgt2 cute...n ok kot kalo bdk2 pakai kn.nampak selesa :)

Lyn Yusoff said...

kids nowadays mmg bijak dlm fashion2 ni.. tapi kenalah berpada2.. setakat pakai wedges gini okey lah sis..
klu high heel tu very the mak2 aka dewasa.. biat dia enjoy life as a kids dlu

Kesuma Angsana said...

kecik2 lagi x payah lah !

wahida said...

betul tu kak, kecik2 ni biar la dorang menikmati zaman kanak2 dorang dgn enjoy...

Rinna said...

Cantik slippers..tuh..

Budak2 perempuan skrg nie mmg dah pandai bergaya..kan.. cute jer.. :)

Daddy Ziyyad said...

kasut tumit tinggi ni, kalau selalu pakai mmg akan beri kesan pada spine/back...So buat kanak kanak, dgn kadar kelasakkan mereka, maybe yg terbaik elakkan dulu...nak pakai on special occasion macam masa raya/attend dinner, mungkin sesuai.

Dee said...

comel je kasut tu..yelah..pakai utk keselamatan dan keselesaan kan..

mamawaiz said...

amboi..kecik2 dah demand high heels

Teratak Hami said...

My doters suka pakai selipar jek :-)

zahidahwahid said...

first time pakai heel masa 1st year uni life.. tu pun sebab diaorang kata wajib... kalau tak sampai ke sudah saya pakai flat je... but since than time jadi hantu heel dah... now try nak guna flat balik... huhuhu