Wednesday, December 19, 2012

... 'berkemas' ....

As salam...

Umur dah 5 tahun... tapi lum puas 'berkemas'.... punya lah banyak mainan kat rumah.... kusyen gak yg dia nak main.... see....


Di tanya nak buat apa... dia cakap nak buat castle tapi tak cukup 'bantal' so dia buat khemah jer.....Proses nak masukkan her whole body dalam 'khemahnya' ....


Mana nak muat coz kamu tu dah besar panjang....nak marah tapi tak termarah... i gelak jer tengok pe'elnya... sib baik dah lepas main, pandai simpan... sambil simpan dia cakap yg dia good girl kan sbb kalo tak kemas nanti eye ibu akan jadi biiiiigggg .... hahahahaha... *cara i marah is membeliakkan mata i kat dia* hahahahahhaha....

Anak.....anak.... u make my blood go upstairs and downstairs and haywire ok hahahahahaha...


20 comments:

Lyn Yusoff said...

hahahah.. cute nyer dia..
tau gak klu mamanyer marah yer...
good girl :)

mamawaiz said...

kalau pndai kemas..seribu kali sepah pon x pe kn sis?

*SiRibenMerah said...

hamboi.. seronoknyaaaaaa main khemah2.. rindu sapphire~

mEiZ SHA said...

heheheh comel...:)

Daddy Ziyyad said...

Main 'khemah khemah' ni saya rasa mmg imaginasi kanak kanak kan...Sebab saya dulu pun suka buat 'khemah' guna cadar! hihihi

Kesuma Angsana said...

aduhai keletah anak2

4feet8 said...

hehe..dlu2 main rumah2 guna kusyen jugak. susun jadi macam lorong, main rumah2..hihi

Dee said...

seronok agaknya camping2..masa kita kecik mmg itulah yg kita suka main kan..tp sapphire mmg good girl..pandai main and pandai kemas..

*dah terbyg ur big eyes sis..hahaha..

adianiez AIDA said...

memang memang memang!
mereka suka sgt buat kita mata terbeliak hi hi hi...

Myra Jay said...

Hheee, keletah budak2 kan kak, memang buat kita tersenyum :)

Myra Jay said...

Hheee, keletah budak2 kan kak, memang buat kita tersenyum :)

maya amir said...

hahaha.. mesti die buat dgn gaya2 mama die punye eye jadik biiiggggg..hehehe

GreenJade said...

hola sis lame nye x golek2 manje sini...lindu nye karpet beldu mu ini ehehehehe

mcm2 lah ini vudak..saye tgk pung tesengin2 x berenti renti ni kej3

:: Riri-Fatieha ::~ said...

hehe dulu kecik2 pun selalu je main mcm ni :P

lieyalatif said...

hahahaah comel...seboleh2 nak masuk kemah ....sapphire o sapphire ade jek karenah comel awak ....

takpe la sis...at least ade penghibur kat rumah kan heheeheheh lagi pun die tau dah tu....kang kalo tak kemas mate ibu bulat yeak heeheheh...comel jek bace karenah sapphire nie...

Cho Zila said...

budak2 gituler nak marah cam dah tak larat..ikut hati biarkanjer.. tapi masalahneyr suami akak memang tak lerh tahan kalau budakni sepahkan.. akakni sebab tak tahan suami membebel akak bebelkan dulu budak2tu..

mia izzati said...

gamaknyee bebudak suka ngan batal kot..sebab sy dulu pon suka sangat main ngan kusyen...

Nazathul Hamimi said...

dia tu tak de kawan sis nak ajak bermain (kene kasi dia "kawan" ni heheheh). tu pasal dia berimaginasi lebih dengan apa yang ada.. tak pe sis, budak2 ni berserak kejap je, nanti dia pandai kemaskan blik... sama macam anak saya.. suka serakkan barang, tp bila saya beliakkan mata, mencicit2 semua kemas balik apa yang dah diserakkan. heheheh

Reena Onn said...

Nasib jadi big kalau jadi juling... lagi suspen. Hehehe

zahidahwahid said...

pandai main memang kena pandai simpan... good girl... hehehe