Thursday, November 22, 2012

... teambuilding ...


As salam my fwenzzz....

Let me story morry pasal my teambuilding course which was held earlier this month kat Laman Nur Bestari, Ulu Yam...dekat jer kan....



Tempatnya ok untuk adakan kursus2 cam teambuilding nie...lengkap.... 1st team yang pergi nie seramai 44 orang... 22 boboys and 22 gegurls...All 44 of us divided into 4 teams.

The 22 gegurls nie stayed kat dorm nie....


Faciliti dorm .... well what to expect kan...nama pun dorm utk gi kursus teambuilding...bukannya nak gi course kat hotel kan.... semuanya very the basic so pejam mata jer lah... ekceli dorm nie muat untuk 40 orang... yang bestnya all of us tidor kat katil bawah and dapat extra 1 bantal hehehehe kalo gi seramai 40 orang, confirm sorang 1 bantal jer lah... Kekurangan facility dorm nie dah tak nampak sebab seronok dapat get along well with one another and berbual sampai the wee hours....

OK, bab aktiviti lak.... a balanced activity, yang indoor *talks/presentation bagai* and outdoor. Of coz, we all enjoyed yang outdoor lebih kot hehehehe....

1st day malam dah ada aktiviti jalan dlm hutan...agak scary ok, nak nak i yg jenis penakut nie... kena jalan masuk sensorang ye... eh eh tipu lah... masuk one by one, jarak antara one another tu dlm 20 langkah gitu and we are not allowed to cakap with one another nor gi kejar and jalan seiringan ... no no no... so kiranya cam jalan sensorang lah kan...


Aktivity yang lain tu pun best, ada rafting, flying fox *pics semalam tu ~ memang gigil i ok*, masuk hutan half day ~ buat khemah & masak & makan then keluar, tak tidur dlm hutan ~, a few games such as magic carpet * 6 org berdiri atas plastik lebih kurang sebesar kertas A3*, angkat telur, bola pingpong and golf on a 12 pin string *as per pics yg last tu* and another night game yang sangat best is the Night War Game.... our team won wuhuuuu.... best banget....

Overall, i sangat enjoy the course, walopun after 3days 2 nights tu badan sengal2 tapi memang best...nak nak plak dapat my team yg semuanya giler2, funny and very cooperative... dlm team i dari driver, despatch, clerical officer, exec, senior exec pun ada but masa tu we tak pandang pada pangkat and work as one.... and team w'ouls lah yang selalu bikin kecoh and membuatkan semua orang dalam kelas tu tergelak-gelak..Bak kata facilitator tu, "Team ni patut tukar nama dari "WORRIOR *sbb ketua team tersalah sebut sampai sudah org panggil kami worrior instead of WARRIOR hehehee* ke PENYERI" wahhhh gitu kannnn...

Overall untuk diri sendiri... i'm happy coz i managed to overcome a few obstacles and managed to overcome my fears :)  "Your mind control is important..Believe that you can, then you'll achieve" with this, i conquered!


14 comments:

Myra Jay said...

Teambuilding ni bagus, dapat membina keyakinan diri :)
Dapat plak team best, lagi kita enjoy kan :D

mamawaiz said...

rasanya pernah join teambuilding masa kat u dulu..time diploma.punyalah lama..hehe

mamyharraz said...

bagus ada team building nih..teringinnya nak merasa tapi apakan daya company sy takde benda2 camni T__T

Kniedaz said...

lama dah tak pi teambuilding...malas nak tinggal anak-anak hehehe

Dee said...

seronoknya teambuilding u..tahun ni dorang belum suruh i buat..so, i duduk diam2 je..tp dorang kalau nak buat demand..xmoh kt dlm KL/Selangor..mau jauh2 je..hehehe..

SYANI said...

Hari2 lalu kat Nur Laman Bestari ni. Luas rupanya dalam tu ye..

♡ a.y.u ♡ said...

ai suke xtvt cam ni...die bley tengok kekuatan diri kita sendiri...tgh berpk2 untuk gi camping plak...hehehe

محمد رازيق said...

aktiviti cam ni best. boleh ice breaking. masa yg sama kenal bnyak org. dah lama x dpt join aktiviti gini.

Daddy Ziyyad said...

course macam ni mmg menyakitkan badan bila dah sampai rumah...tapi pengalaman yg ditimba tu mmg best...:)

part jalan dlm hutan malam2 tu, agak risau jugak...bukan risau kan hantu, tapi risaukan ular/binatang berbisa

Kesuma Angsana said...

wah bagusnyer ada aktiviti mcm ni

wahida said...

bestnya teambuilding kak oiii....
saya lagi suka outdoor gini drp nak kena buat presentation bagai...

cHeRyNa PiReS said...

eh...nieh bagus nieh kak rasp...sha nak bagi cadangan kat budak2 nieh...insyaAllah nantilah, kita sampai sini juga. Bagus nieh:)

atty's said...

sejak keje kilang kicap ni..dah takde team building gni

Nisa said...

bestnye teambuilding cmni.. our company handle teambuilding events cmni.. we organize in various venues according to budget and objectives. klu interested nk we organize events for ur company/group, visit our website for details k. www.bubblesevent.webs.com. thank you.