Wednesday, November 7, 2012

... love rain ...


The rainy days are here :)  .....


* pics credit google *

Sejuk jer cocer skarang, nak gi keje tu kekadang cam bercinta jer lak nak nak bila pepagi hujan....tarik selimut baring atas katil memang best sangat :D .... tapi tapi nie bukan nak citer pasal hujan pun....


I baru je 'khatam' watching drama korea  Love Rain... 


* pics credit google *

Citer yang agak slow and agak taching :)  Kalo nak tau sinopsis citer, leh baca kat sini.. Yup, i minat citer korea tapi tak lah follow sangat-sangat sampai tak leh gerak and bersengkang mata semata nak ngadap citer korea.  I only watch it during my leisure time....Cam citer nie, ada dalam 20 episode.  It took me almost 2 bulan nak habiskan.  Kalo peminat tegar rasanya  less than one week dah settle kot.....

Sesapa kalau teringin nak berjinak-jinak dengan citer korea nie leh gak tonton secara free kat MAADUU.  Register is free, so register jer....iklan pun tak banyak ada dlm 2 iklan jer kot setiap episode.  I jarang jarang jarannnng sangat beli dvd korea.  I watch it tru maaduu tu or mostly my kids dah download kat my external hard disk so leh ler ibunya tumpang skali tengok :) 

Lepas ni tak tau nak layan citer apa..... ada a few more yang sedang menanti ku lalalalalala.....



17 comments:

mamawaiz said...

kalau hujan ni sedap mkn n tido..makin kembang lah badan kan?

lieyalatif said...

skang ni mmg musim hujan kan sis...tu pasal lee liat jek tiap pagi nak bangun tdo ni heheeheheh....

tapi tu laa kesihan gak mane2 yg telibat banjir tu...byk dah negeri naik air nie....

oo sis pun peminat citer korea yeak...kat opis lieya ni pun ade gak hantu citer korea nie...siap dok beli2 cd n tukar2 sesame mereka....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

saya dah lamaaaa tak tengok citer korea.. rasanya last tengok "autumn in my heart".. giler lama kan?? tu jek la citer korea yang saya tengok lepas winter sonata, pastu mmg tak pernah tengok lagi, bukan sebab citer korea tak best, tp saya takuttt...... takut terjebak sampai tak leh bangun dari depan tv. heheheheh

Dee said...

sempat u layan eh..kalau i tak sempat langsung..hehehe..

Kesuma Angsana said...

citer ni best suka heronyer hehehehe

ct rahani said...

dulu2 masa belum kawin suka layan citer korea.. skrg nih rasa masa cam x cukup je sis.. huhu..

Kniedaz said...

Nasib baik tak hantu cerita korea..kalau tak...bercinta gak la depan pc tgk

4feet8 said...

saya pun layan korean drama. tapi kat dramaload.com tak perlu register, tgk saja online tanpa iklan..hehe

Eri-chan said...

hari tu tgk kat astro tapi tak dari mula dan ending pun spt dijangka. alamak i dah terhasut suka ending yang akan keluar soalan WHAT?????

Daddy Ziyyad said...

rajin betol layan drama korea...Gangnam Style layan tak? muahahahaha

Cho Zila said...

kena ngan tajuk.. memang layan cerita koreani.. akak pun suka... tapi dah jarang berkesempatannyer..

atty's said...

dulu rajin gak layan citer korean kat madu..lor ni lama gak dah stop..

mamyharraz said...

cuaca hujan ni mmg buat kita slow down kan sis..nak gerak pun rasa malas je (sy lah tu)hehe

oo baru tau register maduu free!sbb selama ni dok pakai id adik..ok,lepas nih sy nak register pakai id sendirilah lg senang.

cHeRyNa PiReS said...

Ok.X pandai komen cite Korea tp harapnya Rasp enjoy ;-)

Hujan...buat mengantuk.

wahida said...

saya ada kawan ofis yg sgt tegar dgn drama korea ni...dia siap amek kelas bahasa korea sbb terlalu obses dan sekarang dia boleh bertutur bahasa korea dgn lancar...dan baru2 ni pun dia melancong ke korea...punyalah tegar...

Shopaholic Mama said...

yeah I love maaduu.com, lepas tu ada kimchidramas.net pun best but becoz of some legal issues, kimchidramas kena tukar site berapa kali.

lepas dah khatam k-drama, boleh pegi melawat Korea lah ye :)

zahidahwahid said...

"i love rain... i love you.." feeling habis dengan cerita ni... sekarang ni sibuk yang amat, so drama korea kena korbankan kat tepi dulu... huhuhu