Thursday, November 1, 2012

... home slipper ...


My home slipper yg hitam tu dah buruk....nampak jer cam ok lagi kan tapi sebenarnya dah hilang rasa keempukan dan keselesaannya....Beli pun last year, pakai tiap2 hari mau tak 'azab' ghupanya... :) see bentuk love2 tu sebenarnya berlapik merah tapi dah hilang....


So yg ang ang merah tu home slipper baru ku....RM10 sepasang.... i loike.... memang i nie spesis masuk rumah terus pakai selipar nie... tapi tu pe'el kat rumah sendiri ler...rumah org takde le buat gitu kan ....

I kan suka tengok citer korea... i prasan dorang pun cam i *wahhhh bajet korean gitu* .... masuk rumah jer mesti pakai home slippers ... tapi tak tau lah samada it is their way or cuma dlm drama jer dorang gitu.....

Uols ada pakai tak home slippers kat rumah?



20 comments:

cHeRyNa PiReS said...

Sha ada selipar nieh. Ulat gonggok warna purple. Tapi kan...dia cepat nipis. Lama2 jadi licin. Sha pakai dalam opis sambil2 buat keje. Kalo masuk meeting, kelam kabut pakai heels:P

lieyalatif said...

hihihi comel la sis!!! kemain bulu2 ngan munge n ribon setonggok kat depan....heheheeh...

lieya pakai gak sliper kat umah tapi sliper rembat kat hotel tuh laaa hahhhahaahha...pasni nak cari mcm sis laaa...terase gedik2 plak pakai sliper comey tu kan sis hihihihi....

4feet8 said...

sha, samala..saya pun ada 1 kat opis..kelamkabut tukar kasut kalau tetiba org luar masuk opis mengejut..sbb mcm tak sesuai org lua nampak pula..hihi

sisdee said...

adaaaa mmg pki slipar kat umah..hahahha tapi tu le nk kena cari lagi nie sbb now pki anak punya hahahaha

mamyharraz said...

comeynya slipar rmh sis..
sy tak pakai pong hehe sbb rmh sy kecik..jd tak dan nak bergerak dah jumpa dapo keliling-keliling situ je hehe..

tapi sukalah sy tgk org pakai slipar comel nih.

wahida said...

comel...dulu2 saya pakai gak dlm selipar dlm rumah, tapi lepas tu adik masa dia tgh baby, dia suka usung selipar saya tu, terus saya malas dah nak pakai seliar dlm rumah sampai sekarang....huhu...

Lyn Yusoff said...

kitorang mmg kat rumah pun pakai selipar sis.. perasan mat saleh gitu.. hahaha

mamawaiz said...

klau simen/tiles sy pkai selipar.tp rmh sy papan/kayu..so tak ada lh kak

Teratak Hami said...

Saya ada slipper yg "tajam2" tu untuk di dapur. Bila pakai, macam massage tapak kaki.

Rinna said...

Cantik laa.. seliper merah..tuh. Saya pakai selipar jepun tapi tak de laa selalu..hehe

Dee said...

dee tak pakailah..even kt umah MIL kat dapur yg kotor tu pun dee tak pakai..cuma keraplah cuci kaki..tetiba teringat biras yg suka pakai..dari dapur smpi ke ruang tamu..x pasal2 masam pulak bila ditegur kenapa berselipar dlm rumah oleh adik ipar dee..hehehe..

tp selipar mcm u tu sis..mmg cute..kisah kt atas tu selipar jopun..kehkehkeh..

Daddy Ziyyad said...

saya tak berselipar dlm rumah, wife saya pun tidak...:)

atty's said...

dulu ada selipar camni..hancus dah

JMR said...

takda..masuk umah, campak je selipar kt luar..heheh..

NUNU EERA said...

pnh wat sliper mcm tupegi jln2.. very the childish kan.. hehe..

ct rahani said...

comel la slipernya kak.. merah hati gitu.. sy klu dlm umah mmg x pakai.. kat toilet je baru pakai.. :)

Kesuma Angsana said...

amboi cute2 selipar tu

sW33tdARLiNG said...

so cuteeeeeeeeeeee.... ai ada slipper jepun dlm umah tp selalu jer di anaktirikan. hehehe

Sharinginfoz said...

memang comel selipar merah tu

zahidahwahid said...

pakai jugak selipar kat rumah.... tapi selipar jepun je lah..