Tuesday, November 6, 2012

... detector ...


Hari Ahad lepas kan i ke Aeon untuk beli a few things untuk i gi kursus and antaranya 2 helai tshirt.  Tapi balik rumah, campak plastik beg tu ketepi dulu and semalam baru lah buka .... Tengok what i found, the detector still attached!


Aaaraarrrgghhhhh.... sakit jiwa ku sebab ini bermaksud terpaksa i terjah Aeon skali lagi sebab memang tak leh nak tanggalkan sendiri kat rumah.  And sib baik i still simpan the receipt....isskkk memang bazir waktu, masa dan tenaga jer tau...... Dah call customer care Aeon and the personnel inform masa pegi tu sebelum masuk Aeon, alertkan security guard tu pasal benda nie and show the receipt...Jadi nanti takde lah berlaku any kejadian yg memalukan....

Patutlah masa i keluar dari Aeon tu ada berbunyi alarm tapi mungkin disebabkan ramai orang keluar masuk time tu, security guard buat dono je.  I pun tak lah terpikir disebabkan i.... Bila difikirkan balik, masa membayar tu, i nampak a few detectors was removed, tapi memang masa this two shirt, i got distracted by Sapphire and tak pandang....

Well, benda dah jadikan...  Nak tak nak kena gak gi Aeon tu, jangan balik wif penambahan plastik bags dah hehehehehehe....


16 comments:

mamawaiz said...

ish ish...cam mana boleh jd mcm tu.mmg x leh tanggal sendiri yer kak.susahlah kena pergi aeon semula

mamyharraz said...

sy syak mesti ada penambahan beg plastik lagi ni kak hehe..
kena ada alat dia baru boleh keluarkan benda ni..tu yg payah kan.

lieyalatif said...

lorrrrr...mcm mane laa org aeon tu leh lupe nak buang kan sis....jenuh laa nak kene ulang alik kesane balik....tapi pelik gak sis, mase keluar tu tak berbunyi ke ...sebb ade bendalah ni mmg berbunyi punye kalo kite keluar .....

Kniedaz said...

hehehe...baru nak kata jangan balik dari Aeon ada tambah barang len...tuan punya blog dah tulis dah...kikiki

Rinna said...

Isssh sabo jer laa kan nak jadi satu keje plak nak ke sana semula..

Lyn Yusoff said...

Lyn pernah jd gitu, tapi dia bunyi2 kat exit.. terus lah pg counter balik.. klu tak satu hal lagi nak dtg sana..

cHeRyNa PiReS said...

Laaaa...nasib baik tak jadi apa2! Bukan susah sangat nak buat detector...kan itu SOP diorg. Agaknya kalau benda tu bom...balik rumah, customer semua meletop? *bukan setakat meletop perasaan*

Hmm...sabar ye. Mungkin juga ke sana balik nanti jumpa baju best sikit lagi....hihihi...

Teratak Hami said...

Saya pernah terkena. Seluar nak pakai pagi next day pulak. Aeon dah tutup. Try bukak sendiri, koyak. The next day dapat ganti seluar baru.

ainnoraini said...

pernah jugak terkene...
sib baik asben boleh bukakan...

farra8979 said...

alahai... nak kena patah balik tu yang malas kan... huhuhu...

Dee said...

shopping sakan smpi terlupa eh? hahaha..saja jelah..tp menyusahkan kita je kan...nak taknak terpaksalah redah..

Kesuma Angsana said...

se baik x kena apa2 ari tu ye !

Kamariah Awang said...

Ooo.. gitu ke Rasp? Tak pernah terjadi pada, jadi ma tak taupun... Kalau gitu memang jadi satu kerjalah nak kena pi selesaikan dia...

ct rahani said...

alahai dh satu keje lak nk ulang alik ke sanakan sis.. pastu balik nti sure bertambah beg plastik.. ekekeke..

edrina said...

adoiilaa.. sib baik sis masih simpan resit.. kalau ed selalunya resit dah buang dah huhu

zahidahwahid said...

adeh!! payah bebeno kalau macam ni.. sbar je lah... ada tambah plastik beg tak? hehehe