Thursday, October 18, 2012

... yang sihat dan kurang sihat ...


Antara yang sihat dan kurang sihat....

Ni yang sihat....tomato organik...satu pack RM2 jer... sedap oooo ranggup ranggup gitu, tak masam and tak manis...buat kudap2 kat opis....


Ok now bab kurang sihat.... Nutella...Teringat zaman dolu2...pack2 kecil gini... makan gitu jer sedappppp oooo.....

* pics credit google *

Now yang pack kecil-kecil susah nak jumpa, ada lagi tak ek?  Slalu nampak yg packing besor nie. 

Rege botol besar, belas-belas...nie i amik yang kecil jer....Lum makan lagi so tak tahu lah rasa dia still sedap cam dulu ke tak...

Yang nie keropok leko Terengganu mari...SH beli masa di gi Terengganu bebaru nie...sodapppppppp terbaeeeeekkkkk....


And salah satu favvy i yang susah nak dapat kat kl nie... nie pun Terengganu mari...

Dodol daun palas...i sukaaaa sangat tapi tak leh makan banyak coz manis.... Skit-skit leh ler...

Makan makan makan.... sebab tu badan ku 'chomeeeeiii' sangat... takpe janji sihat...makan je lah, nanti dah sakit tak leh makan itu ini, rugi hehehehehehehe...


23 comments:

:: Riri-Fatieha ::~ said...

suka kepok lekor tu...

wahida said...

dodol daun palas? sumpah tak pernah mkn...huhu...

mcm teringin nak rasa pulak...

Aiza Haris said...

dodol palasss tu peberettt....susah mau jumpa kt kl

*SiRibenMerah said...

teringin lak nk mkn dodol daun palas. hehe~

Kniedaz said...

dodol daun palas tu rasanya macam dodol biasa ke?

Cho Zila said...

tomatotu memang sedap weh.. tapi mahal gak kot..
nutella baru beli yang besartu semalam dah nak separuh anak bedal.. mesti makan gitujer tak sapu kat roti....

mamawaiz said...

teringat masa bertunang dulu..side hubby bagi dodol daun palas ni buat hantaran:)

eLLy said...

Wahida, aku pun tak pernah rasa .. hurmm ada sesiapa yg sukarela nak belanja kita tak ;p

CC : Tuan Blog

Lyn Yusoff said...

alahaiiii teringin nak makan keropok lekor yg sedap..

Daddy Ziyyad said...

nutella mmg kalau anak anak saya makan, sebotol tu 2-3 hari habis! hehehe

Rasp said...

elly, wahida : stok kat rumah dah wassalam...jom pi terengganu...

cc : pelangi :D

Rasp said...

kniedaz,
kenyal cam dodol biasa tapi rasa lagi sedap ....

mamyharraz said...

tomato ceri tu mmg sedap kan sis..
sy cicah dgn nutela tu mmg dapnyaaaaa.

Kesuma Angsana said...

semua sedap2 tu

Dee said...

dodol daun palas? pestime dgr..sure sedapkan..agak2 kat pekan rabu ada tak? hehehe..

ct rahani said...

betul la sis.. suka ayat last tuh.. hehe..

sedapnya dodol n kopok lekor tuh.. rindu nk blk ganu.. huhu..

cHeRyNa PiReS said...

semuanya sedap...sedap...sedap...tapi last2 scroll semua...scroll balik kat pix keropok lekor. My favourite :)

Rinna said...

Tomato tuh nampak fresh betul.. hmm.. :)

Nuttela tuh dulu suka gak makan.. skrg nie... kurang dah makan :)

farra8979 said...

sis... semua d atas nampak yummy!!!

zahidahwahid said...

my fav is tomato organic... memang selalu kena ada stok...every week mesti ke jusco membeli...kunyah2 sambil buat assignment...hehehe

Chibi Maruko said...

dodol daun palas, tak pernah tau pun ada makanan ni, best ke, lain ke rasa dia dari dodol biasa tu...

Myra Jay said...

1st time tengok dodol daun palas tu :)

Tengok Nutella rasa macam nak makan dengan roti plak ;D

ratna said...

Sedapnya kopok lekor tu sis....