Wednesday, October 3, 2012

... tolak, campur, tarik ....

Al kisah my funny lil' girl ....


Sapphire :  Ibu, malam ni ibu ajar otomatik ye....
                 *walaupun dah dibetulkan berkali-kali, she still calls matematik tu otomatik *

Ibu     :   Ok, 'campur' dah tau kan... malam ni kita belajar 'tolak' k....

Sapphire  :  Ok.... malam ni kita belajar 'tolak' esok esok kita belajar 'tarik' pulak ok ibu....

Ibu     :   HAH!! tarik??? alahai anakku.......hehehehehehehehe....

Banyak lagi 'vocab' or kisah kisah kelakar dia tapi tak leh nak recall lah..... Kids, their interpretation and innocence.... at times really caught us off guard kan...

17 comments:

*SiRibenMerah said...

nak tarik telinga ke sapphire? hahaha.. pandai la dia neh.. mcm2 ada...

nuraarin-life said...

hehehe. i imagine kan muka sis masa sapphire cakap nak belajar 'tolak'

NUNU EERA said...

comel.. tringin nk jmp die..;)

Cho Zila said...

otomik yerk.. bukan otomin....
budak2 memang gitu...

mamyharraz said...

hehe kiuttttt ayat dia :)
budak-budak ni kan ayat yg diorg keluarkan mmg tak dijangka kita kadang nak marah pun tak jadi sbb kelakar hehe

wida said...

ala..comeinya.takpelah otomatik pon..janji ibu dia paham, hehe

IdaShah WC said...

bagus2 rajin belajar.

Lyn Yusoff said...

nak tarik ape sayang woiiii.. ahahhaa

wahida said...

kehkeh...mmg budak bijak...

lieyalatif said...

hihihihi bijak sapphire...betul tu sis, words dari budak2 ni mmg terjangkau dek akal kadang2 tu....kelaka pun yeak jugak heeheheheh

Daddy Ziyyad said...

hahaha..

kalau ajar 'bahagi' pulak, nanti dia mintak ajar ' tak bagi'..

Teratak Hami said...

Cute !!!

Kamariah Awang said...

Kalau tak gitu, nanti stres sangat mama dia mengajar... Hehe...

atty's said...

kalo jumpa unty,mau unty gelak tak benti tau.

maya amir said...

hahaha..betul laa tu kak.. tolak, dan tarik.. tak salah apa die ckp tu..kekkek

zahidahwahid said...

alahai.... nak belajar tarik dengan sapphire jugaklah... hehehe

nurHeart said...

dengan secara otomatik nye kite tergelak baca entri ni hehehehee..