Friday, October 12, 2012

.... tokei tudung ...

Lelong... Lelong.... murah murah ini tudung hehehhehehe....(ampon gambar tak clear)

I now dah jadi tokei tudung...lalalalalalala... eh tak tak...melawak jer.... tudung nie my SIL yg jual....i tolong2 jer bawakan ke opis...takde amik untung langsung tau.... tapi i tak akan bawa more dari 1 bag ... selalunya dalam 20 helai jer i bawa.....sehelai regenya RM70.... ni 3rd batch i bawa.... memang laku jer....hari jumaat, lunch hour panjang, so time tu baru leh 'buka meja' *ihiks*

Tapi caya ke tak, i tak beli lak tudung nie...sebab rasa cam tak sesuai dgn muka i yg cute mute sangat nie.... mau lagi tambah bam bam rupa i nanti....

Seronok berbisness nie kan.  I lak, kalo orang lain nye bisness, suka lah tolong...tapi kalo sendiri nye, tak reti lak nak buat camne hehehehehe sebab cam kesian kat pembeli.  Iyelah, katakan kalo barangan yg nak jual harga asal tu RM20...lepas tu nak kena upkan... let's say nak up sampai RM40 lah kan...i tak sampai hati tau sbb dah tau harga sebenar benda tu... sebab tu i tak leh berbisnes....

Ok lah have a great weekend lah uols.... take care and have fun... pada my 'sistas' sila makan on my behalf ya :)



19 comments:

mamyharraz said...

good luck utk bisnes ni sis.
skrg mmg musim tudung mcm ni kan.

cHeRyNa PiReS said...

good luck rasp!

harap2 banyak untung...boleh buat kenduri blogger:P

takpe blaja sikit2. sambil tu boleh dressing kiut miut. cantik gak tudung tu:)

Mia Kassim said...

Salam singgah dan follow....(^_^)

Dee said...

wah..byknyer stok..kalau duduk kt jln tengah cam dulu2..susah sketlah nak jualkan..

i mcm u lah..tlg org rajin..sendiri nak bisnes..malas..

atty's said...

cantik2 tudungnya sis..

wahida said...

laku jualan tu sbb cantik2...

anaa said...

same sis.. i pun tak leh berbisness.. hasben kata i tak leh meniaga, hati lembut.. huuu..

yep, tudung2 itu jugak tak sesuai ngan i.. bukan kata 3 layer, yang 2 layer pun tak kenan.. huuu.. ada ke tudung saiz L berlayer.. :)

IdaShah WC said...

beli borong mmg lah murah sis.tp kena beli byk.so modalnya besar
klu beli 1-2 helai mmg tak dpt ler rege tu

mark up rege tu sbb termasuk pelbagai kos

Cikgu Ma said...

tengok org pakai tudung layer ni macam lawa bila nak pkai sendiri, ish macam xsesuai jerr....lagi pun kecik sket...segan sket nak pakai tudung separas dada..labuh sangat pun tak nak juga...hehe

Kesuma Angsana said...

selamt berbisnes & happy weekend ye

Kamariah Awang said...

Cantik tudung tu, Rasp. Alahai kalau ikutkan trend tudung ni, mau beli gerobok baju baru khas buat tudung aje... tapi kena urut dadalah...

Tihara said...

luculah plak statement tu, btw cantik2 tudung tu :)

Kakcik Nur said...

Cantik tudung2nya, tapi kakcik ni pakai tudung rege RM15 ke bawah je. :)

Teratak Hami said...

Cantik tudung2 itu tapi saya kureng minat. Rasa macam bertambah serabut badan ni.

Selamat berbisnes. Mintak komisen pada SIL

Myra Jay said...

Ni ala2 paridah celop la ye :)

Myra ada gak 1, RM70 gak beli ;)

Rinna said...

Bagusnyaa membantu SIL tolong jualkan.. dpt gak pahala.. :)

mamawaiz said...

sis sama cam saya..x smpai hati nak mark up harga ni..sudahnya jual harga modal jer.suami sy selalu mrh..x pndai bisnes katanya..hehe

ct rahani said...

cantik sis.. :)

zahidahwahid said...

gud luck sis... saya pun tak reti nak bisnes...huhuhu