Thursday, October 4, 2012

... temperature naik ...

As salam... me punch in masuk ofis lewat today, kul 10.am ~ dgn izin big boss ye....

Pagi semalam dah perasan cam ekon kete tak sejuk sangat... syukur sangat masa balik keje, perasan cam temperature naik.... So, memang confirm lah kena gi workshop.... malam tadi terus bagi tau big boss nak masuk opis lewat....


Nie temperature pagi tadi masa on the way nak gi workshop... stop jap tepi jalan, off engine dalam 10 minit then gerak semula...masa stop tu ada insan2 mulia yg stop tanyakan ok ke tak....syukur dalam keadaan sekarang yang mana ada sekelumit manusia yang tidak punya perasaan belas ihsan, masih ada mereka-mereka yang berbudi bahasa....

Sampai kat workshop, kedai tutup lagi...kul 9.30 baru buka..tunggu jer ler, kedai buka explain gedebak gedebuk, tinggalkan kete... balik ke opis.  Baru jap nie apek workshop dah call, cakap itu ini rosak, rege sekian sekian...so, i cakap tukar lah... sib baik tadi sempat berbual dgn opismate and citer kat dia...so apa yg apek tu cakap sama gak ler dgn budak opis nie cakap... so, no kelentong kelentong.... rege tu nanti leh nego lain hehehehe....

Sekali sekala bila SH takde, jadi emergency camnie...terasa gak kan... tu laaa terlampau 'dimanjakan'... masa zaman 'single' dulu, leh aje independent..padan muka sendiri kan hehehehe..

Today pun akan balik awal...nak kejar amik kete kat workshop.... sib baik dapat big boss yg understanding and can give and take....Alhamdulillah, dugaan kecil yg diberi ni dapat disettlekan ....



Allah S.W.T berfirman :

"... Allah akan memberikan kesenangan sesudah  berlakunya kesusahan." (Surah At-Talaaq: Ayat 7)



11 comments:

*SiRibenMerah said...

Salam sis..
bersabarlah.. setiap ujian ada hikmahnya...
moga dilindungi Allah selalu...

*hugs n kisses*

cHeRyNa PiReS said...

selalu tertanya juga kenapa temperature naik. adakah kereta nieh macam org...

tahniah sebab berjaya mengharungi dugaan ye:)

eLLy said...

Temperature tuannye okey tak? ;p

wida said...

sy pon x phm tentang keta ni..pakai bawak jer.kdg2 minyak pon hubby dah siap2 isikan.

Dee said...

ingatkan temperature u yg naik..mujur kereta je..biasalah tu..alangkan manusia pun demam..ini kan pulak kereta yg hari2 dipakai..hehehe..

atty's said...

i mmg dah terbiasa buat sndiri,dr 'single' dulu, lgpun along keje shift,weekend jrg cuti, terpaksa gak buat,wlupn x de org teman

Kesuma Angsana said...

dugaan tu, beruntung dpt big boss yg memahamikan

maya amir said...

alhamdulillah sume settle..:)

sW33tdARLiNG said...

i ni pun mmg kena independent.. walaupun kengkadang rasa give up tp bila dah terpaksa sangat, boleh jer redah pun...

zahidahwahid said...

ingatkan temperature akak yang naik tadi... kereta rupanya...

nurHeart said...

memang susah la sis kalau time en.hubby takde kete lak buat hal, kalau kat umah lagi takpe tapi kalau kat tengah jalan, haru tul..

lagi kan kite ni, en.hubby kat singapore, kite kat johor, kalau jadi ape2 hal terpaksa sendiri2 settle huhu..