Thursday, October 11, 2012

... projek air buah ...

Nowadays, tiap tiap hari i minum air buah tau... kat opis nie, kami dah sepakat collect RM5 sorang.  Then hari jumaat, gi ke chow kit beli buah-buahan....nie hasilnya buah yg dibeli last friday.  Ada pisang kaki, avocado, grapes, epal, pear, orange,  and carrot  plus  dragonfruit and strawberry  *lupa nak snap pic both fruits sbb dlm compartment lain*.....


So dari hari isnin tu dah start projek air buah w'ouls....nie minuman hari ni :  strawberry, pear, carrot, orange anggur and dragonfruit, nama airnya : Jus Hentam Kromo hehehe sbb main campak2 jer buahnya tapi hasilnya sedappppppp banget.... memang pure takder campuran gula langsung ...dah tu tak bertapis lak (sapa nak tapis, buat sendiri ler) cam i tak nak tapis...minum gitu jer....memang yummylicious!


So, w'ouls lunch or breakfast dah tak makan sangat.... sbb kenyang ooo minum air buah nie.... dapat satu jug besar kekadang tu lebih dari satu jug, share minum 6 orang.... memang kenyang ok... agak2 kalo gini tiap2 hari ada chance tak i slim lalalalalala ...

22 comments:

Teratak Hami said...

Perhhhh... slim melim le 1 office.

Cho Zila said...

ni memang slim melimni.. sedap dan berkhasiat...

SYANI said...

Salah satu menu kesihatan... Bagus!

Lyn Yusoff said...

sedapnya...
klu mkn gitu jer lagi terbukti sis.
leh jadi slim..

mamawaiz said...

menu sihat lagiii berkhasiat.
konpem slim lah sis

cHeRyNa PiReS said...

campur flax seed ataupon almond...sure lagi jauh dia "pegi"

buah paling ekonomi selalunya dragon fruit. sebijik boleh minum banyak kali :)

edrina said...

wah bagus ni... mmg nampak shedap sgt :)

Kniedaz said...

wah...bestnya...bagus sekali ni..

Dee said...

fuh..bestnya..jus hentam keromo 1!

lieyalatif said...

ehh bagus ni sis....mmg sihat leee semuanye....boleh diet gak nie.....bagus laa aktiviti ni sis....mcm i tak abis2 potluck jek...mkn jek laa kejenye hahahaahah......

sis untung laa dekat ngan chow kit....dpt borong buah murah2 kat sane kan...berbaloi kumpul stok....

Daddy Ziyyad said...

bagus!! smoothie buah buahan menyihatkan...:)

Cikgu Ma said...

mai secawan...hehe

SyaNa said...

perggghhh sis pas ni lentik la body
hehee

kite pn minum jus gak sis skrg ni kalo lunch
tp beli kt bawah ni
:(
1 cup 6.50 huhu mahalllll

ct rahani said...

nampak pun tau mesti sedap nih sis.. :)

sW33tdARLiNG said...

minat giler kat pisang kaki.. dulu tak kenal, mati2 ingatkan rupanya macam pisang

atty's said...

mesti selim lepas ni

Kamariah Awang said...

Sepakat membawa berkat... Sama2 beli sama2 dapat rasa...

Ros said...

Assalamualaikum Rasp,

Wahhh...bagus kalau boleh dok amai selalu nih...minum segelas tu memang kenyang lah kan Rasp he.he...

mamyharraz said...

sedapnya sis!
boleh tiru buat hujung minggu nih..lagi best dapat minum fresh kan..banyak pulak tu dapat.

Myra Jay said...

Wowww!! macam best je :D

Rinna said...

Nyum2 sedapnyaa sampai terasa ke anak tekak nie..

zahidahwahid said...

terliur tengok air tu.... nak sikit.. >.<