Monday, October 8, 2012

... otak-otak goreng ...

Assalamua'laikum...

Nak tanya uols suka tak makan otak-otak?  Sapphire nie memang suka makan otak-otak... tapi dia makan tak lah banyak mana...selalu dalam 2-3 kepingan jer pun.  Tapi nie nak share one of her fav. snack Otak-Otak Gulung...


W'ouls memang suka yang brand Lazat nie....Selalu beli kat Giant.  Kat carrefour I lum pernah nampak lagi ler... Tesco tak sure ada ke tak ... Harganya sebungkus RM8 ada 16 kepingan...



Dalam freezer i mesti ada sebungkus... Kekadang tu datang permintaan dia, senang dah ada...amik dan goreng jer... bukan takat dia jer yg suka, the whole famili suka.... kalau abang & kakak-kakak dia ada, sekali goreng habis ler sebungkus...tapi kalau dorang tak der, dapatlah sebungkus tu untuk 2 kali masak...

Leh le korang beli kalo nak try.  Tekak memasing kan tapi bagi tekak kami sekeluarga ianya lazatttttttt :)

23 comments:

cHeRyNa PiReS said...

suka. tapi prefer yg fresh dan boleh dimakan di tepi pantai:)

tp kalo ada depan mata boleh je bantai nak makan apa pon:)

wahida said...

mak aiii, sedapnya kak...nnt nak try la...

tengs for the info...

Dee said...

sedapnya..kalau nak senang..bolehlah beli camni kan..

TiranaAduka said...

salam kenal rasp.

TiranaAduka said...

salam.
Tirana aduka singgah

Kesuma Angsana said...

nampak sedap, nk cuba juga lah!

Kniedaz said...

Ooo...suka jugak... ^_^

ct rahani said...

sedap sis.. sy pun suka.. klu kt jb nih tingin nak makan kami beli je kat otak2 kempas.. murah sket.. :)

Cikgu Ma said...

tak penah makan otak2....

Rinna said...

Nampak sedap.. kena cari nie.. kat Giant.

lieyalatif said...

EH SIS...peberet lieya gak tau...tapi lieya selalu kriim ngan member yg selalu balik JB....sepeket besar tu baru baper hinggit....original otak2 kempas lak tu sis...sedap....

pandai sapphire mkn tau...mia mija kalo tgk ni sure malu sbb dieorg kalo mkn tak sah mulut tak berdecit pedasss heeheheheeh

Lyn Yusoff said...

menarik.. boleh carik kat giant nnti

*SiRibenMerah said...

sedap.. kitorg pon suka...

sW33tdARLiNG said...

i call "Popia otak2".. and i pun suka benda ni cuma takde ler buat stok kat freeze

izzah said...

Ada yek otak2 segera cmtu...tp nmpak mcm popia je...nmpak sedap n mcm wajib kena cari je weekend ni:-)

LYAfrina said...

otak2 goreng??

pernah mkn x otak2 trg?? try la dtg sini & rasa..mmg sedap sgt.. otak2 kat sini x sma dgn y johor...

edrina said...

Tak pernah try lagi ni sis.. pedas tak? boleh la try lepas ni ..nampak mcm sedap

atty's said...

i pun suka sgt sis,slalu abis sbungkus kalo goreng

Kamariah Awang said...

Ma nyaris2 nak supply untuk pasaran Trg. Tapi bila ingat harganya yang dah tinggi sangat, tak untung sangatlah. Modal besar. Huhu...

Teratak Hami said...

Klu rumah saya kena beli berbungkus2 sebab anak2 suka. Kat Mydin ada ke? Kena carik ni ...

mamyharraz said...

boleh try beli ni kak buat stok kt rmh..kalau tetamu dtg senang.goreng je kan.

tq sis share info ni :)

Myra Jay said...

Tak penah try versi goreng :)

Nak kata suka sangat tu tak jugak, biasa2 je, boleh la layan sekali sekala otak2 ni :D

zahidahwahid said...

minggu bila tah (baru2 ni jugak) 1st time makan otak2... lepas tu memang asyik mencari otak2 je kerjanya...