Tuesday, October 2, 2012

... JJCM ...

Orang lain sibuk diet, akak nie sibuk makan makan makan.....ntah bila lahhhh mau insaf kan.... 1st restaurant gi makan is kat Delicious.  Ini big boss blanja makan.... saja jer dia nak belanja katanya sbb masa ramadhan bebaru nie dia tak sempat nak belanja ....


Tapi sorrylah no pics taken kecuali satu yg kat atas tu jer.... sbb malulah...big boss dok depan i... yang nie curi2 snap masa dia tengah engage on the hp hehehehe...tapi kan ceasar salad yg uols nampak tu adalah super duper yummy sampai order 3 plates...makan share2...


Rege seperti tertera di atas ya. Tapi kalo nak tau rege lain leh tgk kat sini gak.  Resit nie i minta dari big boss kenkonon walhal nak share rege2 dia wif uols... tapi big boss ckp tak yah claim...tq boss! Semoga murah rezki.... Nie dinner untuk 7 orang makan tapi main course order 5 jer, dessert 2...portion food nye banyak, so makan share2.. big boss pun share ok...bukan dia kedekut tapi dari membazir kan lebih baik makan gini..  Walopun share, kenyang tetap kenyang..thx ye big boss leh blanja lagi next time :D 

Ok nie lak Gastro Cafe.  Makan Ahad lepas sblum ngantor Aqua balik...

Food yg diorder is Hainanese Chicken Chop(black pepper sauce) & Kuew Teow beef wif gravy *nama suka hati i letak sbb tak ingat*..


Kat sini pun i shared makan sbb time tu i still rasa cam kenyang... so i dgn Sapphire cilok skit food aqua and SH hehehehe... chicken chop bagi i kureng skit..tapi the kuew teow sedap...I rasa lah maybe western food is not the cafe's specialy kot... sbb most of the patrons to this cafe, i tengok order asian food cam nasi goreng, keow teow bagai...

Kedai nie memang pernah masuk program JJCM kot ...


Provenya sbb ada banner sbb i tak lak tengok dlm tv tau ......Rege reasonable if i'm not mistaken wif 2 main dish and 3 drinks dlm RM30 jer kot...SH bayar so lupa nak amik resit *wink*... So if you wanna go nie address nye :  4,Jalan SS15/4B,47500 Subang Jaya, Selangor....

Selamat berJJCM :)


10 comments:

Lyn Yusoff said...

sementara sihat ni mkn jer sis..
nnti dah tak sihat, tak lalu plak nak makan

Rinna said...

Nyum2 sedapnya tgk kueyteow.. tu.. :)

mamyharraz said...

lama dah sy teringin nak mkn kt delicious ni..tp masih belum kesempatan..one day nak try..dan yg penting caesar salad wajib sy order.nyammms

Kniedaz said...

sedapnya makanan...yum yum

lieyalatif said...

alahai...i tertarik tol ngan model tu hihihi...sapphire oo sapphire nape la kamu comel sgt eheheehehe....

kedai ni kalo dah penah masuk jjcm sure jadi perhatian kan sis....tapi kite kene gi sendiri jugak nak tgk betul sedap ke tak....

NuNU EeRa said...

ciken chop tu nmpk sedap la.. lapar.. tolg.. hehe..

Cho Zila said...

harga meamng boleh tahan tapi kalau sekali2 bolehler..
ehm... dietpun kena makankan...

Kesuma Angsana said...

sedapnyer & tq for doa & support ye, sgt2 KA hargai saat2 mcm ni sob3

LYAfrina said...

fuhhh....
terkejut tgk total amount tu..

zahidahwahid said...

dah la memang teringin nak makan chop2 ni...tapi bukan chicken la, nak makan beef chop...hahaha