Friday, October 5, 2012

... dia membaca ...

Semalam sebelum dia nak sleep, dia minta i bacakan her bedtime stories.  Memang dah rutin gitu kan...sebelum tidor mesti bacakan one story for her... I said kejap ler, i need to finish ironing skit jer lagi.... if SH ada, SH leh tolong bacakan tapi since SH outstation kan so she will just have to wait.... tup, tup, tup i terdengar suara dia membaca....So, i peeked into her room...

Waaaaa she is reading it on her own and betul lak dia baca.... terus i stop work coz cam teruja gitu kan.... I know she can read simple simple words dah tapi cam tak percaya she can read this book.  Walaupun masih tergagap gagap tapi to me it's good enough...Tiap-tiap malam i yg bacakan this book so memang i sangka dia leh baca....

Buku nie lak bagus sbb font besar, ayat simple and sukukata tu kaler-kaler menjadikan senang skit for her to read...murah lak tu cuma RM8.99....


Memang berbaloi lah membelinya...i beli pun kat kedai buku biasa biasa bukan MPH or Popular...rasanya ada dijual kot kat the big bookshops, cer riki riki tengok :D.......

Lepas nie dia lak kot leh citer kat i memalam hehehehehehe....

16 comments:

Dee said...

Sis..dee ada buku ni..masa mula2 Mimi tak pandai baca dulu..dee beli buku ni lah..alhamdulillah..mmg mudah nak baca dgn sukukata2 yg dihighlightkan..syabas sapphire :)

*SiRibenMerah said...

goodjob.. buku mcm neh mmg mudah budak2 nk baca.. sebab ikut suku kata..

edrina said...

salam kenal dr saya :)

Betul..saya pun selalu beli buku2 murah cam gini utk anak2..

atty's said...

pandainya sapphire :)

NUNU EERA said...

bagusnya die..

sW33tdARLiNG said...

my kids pun ada buku ni tp dorang tu... hmmmmmmmmmm

suruh i bacakan kejap jer pastu dah jemu.

cHeRyNa PiReS said...

bahan bacaan yg sangat baik!
dan yg paling penting sekali..dia berusaha utk membaca.

tahniah utk awak ye:)

Cho Zila said...

baguih.. mesti dia suka membaca... kalau anak akakni ha! suka masa belijer nak suruh baca alahai.. tuler kalauler diamalkan tiap2 malam baca buku mesti serajin sapphireni..

Cikgu Ma said...

seronok kan tengok anak2 makin pandai membaca dan minat terhadap buku ^_^

Cikgu Ma said...

seronok kan tengok anak2 makin pandai membaca dan minat terhadap buku ^_^

Ros said...

Assalamualaikum Rasp,

Alhamdulillahhh...pandainya dia baca..he.he..bagus sangat ajar anak2 baca buku2 yang macam ni..terus amalkan...

zahidahwahid said...

wah!!! nanti tolong bacakan utk kakak sekali ya...kekeke

wahida said...

sapphire mmg bijak...

meh auntie cium sikit...

Kamariah Awang said...

Bagusnya Sapphire minat membaca... Mudah2an boleh membaca novel2 besar pulak....

nurHeart said...

well done, sweetie! ;D

Teratak Hami said...

Sis, you are lucky sebab kena bacakan buku pasal nabi kita. My son beli komik Dragon Ball, boring time dia suruh bacakan.