Tuesday, October 30, 2012

... aidiladha ku ...

A simple citer on Aidiladha ku....

Aidiladha 1 *Jumaat*

Tahun ni raya di KL je and my PIL pun datang beraya kat KL.  So pagi raya i masakkan ~ oh yes, i sensorang bersilat kat dapur ~ lontong, sambal tumis ikan bilis, rendang daging, nasi impit, sambal kacang and my BIL bawa serunding ayam ofismate dia bagi....


No pics raya taken sbb memasing busy.... Sapphire gi tengok orang qurbankan lembu kat masjid area rumah i and surprisingly dia tak takut.... katanya "Lembu tu pegi syurga" and katanya lagi "oooo ibu masak rendang daging lembu syurga ye ibu" alahai anakku.......

Ohhh lepas solat jumaat, we gi beraya ke 2 rumah, aunty and kezen SH....sorang dok cheras, sorang lagi dok kat Putrajaya...pics sorry takde sbb malas....lebih baik dok sembang dan makannnnn jer :D 


Aidiladha ke2 *Sabtu*

Bertolak ke Sungai Besar, Selangor.  Attend wedding kezen SH.....



Best sangat suasana kampung gini.... dah lama i tak merasa suasana kampung ni.  Rinduuuuuu.... Sapphire pun enjoy main kejar2 ayam *anak bandar yg jakun gitu* and asyik dok gi main traktor tu .... ada rambutan fresh dari ladang :D... Sapphire puas lah makan rambutan tu... siap dibekalkan kat w'ouls seplastik bag tau utk bawa balik hehehehehe....

Dari kul 9pagi keluar rumah ke Sungai Besar.... balik dari sana sampai rumah dalam kul 10malam pd hari sama .... penat tapi sangat hepi...


Hari Ahad, seharian lepak kat rumah... banyak kerja rumah yang harus disettlekan ..... tu je lah aktiviti aidiladhaku.... simple but enjoyable :)


19 comments:

farra8979 said...

the food is so tempting... akak nape Sapphire cute sangat tu? posing sakan...

mamawaiz said...

dekat dah dgn kampung wida..sabak bernam.emm best kan duduk kg

Dee said...

baju sapphire adalah sgt cantik..mesti beli oberthesea kan..

tp anak2 kan kalau bwk balik kg..lepaskan dia bebas..baru best..kalau asyik ngadap tab..dok KL jelah..xyah balik kg..

Mimi pun gi tgk org qurban lembu smpi 7 ekor..siap buat lakonan semula lagi..hihihi..

mia izzati said...

syoknyee jumpa lontong time raya ye dak??...kat sini jarang le nak jumpa lontong time raya aji.....

Kesuma Angsana said...

meriah juga cerita raya tu ye!

mamyharraz said...

sedapnya lontong..hasil msk sendiri pula tu..mesti penant sis terbayar bila tgk family makan dgn seleranya kan .

comelnya sapphire..baju raya dia pun lawa sgt.

lieyalatif said...

sis masak sensorang...adoiiii pengsan kite mendengar nye...pengsan bagi org pemalas mcm lieya ni sis hahaahahahaah....sedap2 menu sis semua...lieya tak berani lagi nak masak lauk raye nie...kene belajar gak le.....

sapphire comel mkn rambutan...tapi lieya balik kg ari tu tak musim lagi sis....lambat kot musim kat melaka ni heheeheheh

eLLy said...

cantik baju sapphire yg warna putih tu.. i like

Rinna said...

Tgk masakan raya..tuh sgt..sedap..

Seronok laa saphire lari2 dlm kampung yer.. dpt plak makan rambutan fresh..gitu.. :)

Daddy Ziyyad said...

cantik baju sapphire :)

Cikgu Ma said...

wah...lontong...dah lama x makan...

cHeRyNa PiReS said...

Lawa betul model nieh. Baju dah la lawa. Rasa cemburu pulak tengok muka natural beauty ala2 kampung macam anak dara pingitan. Best jadi budak2:)

Kawen time raya?
Waaaa...mesti ramai org dtg kan?

Lyn Yusoff said...

terus lapar tgk mknn tu sis :)

Kniedaz said...

saya pun tak sempat ambil gambar..sibuk dengar mak-mak sedara bersembang lepas tu sibuk kepung si anak dari dua orang yang nakal dan aktif sungguh! hehe

4feet8 said...

besnya tgk pemandangan kampung di sungai besar..kg sy, nampak KLCC je..bosan juga kadang-kadang..hehe

Annie Han Yeon Rin said...

rindunyaaa nk makan mutan....

Myra Jay said...

Wahhh sedapnya.. ehhh ada lontong tu kan..?
Lamanya tak makan ;D

atty's said...

x dpt kita jumpa ya sis..i ada kt sg bsr sekitar kol 6pm

zahidahwahid said...

teringin nak pergi kampung yang ada sawah bendang...