Friday, September 7, 2012

... selipar oohhh selipar ...

Kenangan raya tahun ni yg tak dapat dilupakan oleh my famili......

Perjalanan nak beraya ke rumah sanak saudara di Johor dalam masa 1 hari, dalam 5 famili nak dilawat.... jarak rumah pun jauuuuuh jauuuuh.... so banyaklah 'pit stop' yg dilakukan...samada yg nak gi toilet, solat, makan, beli jajan or isi minyak kan..... Sapphire nie lak, 10 kali berenti kat Petronas, mesti dia nak turun samada nak pow ibu dia or nak ke toilet....last pitstop adalah kat Petronas, Kulaijaya selepas makan asam pedas madu tiga tu. 

Time tu sebenarnya ahkak nie dah penat sangat melayan kerenah Sapphire... Dia cakap nak turun sbb nak 'wee wee'.... aishhhh brapa kali lah ko nak 'wee wee' nak oiiii.... sambil mulut ahkak membebel... turun gak ler... dah settle 'business' dia...jom naik kete and bertolak ke last rumah utk beraya....

Sampai jer, semua org turun kete...ahkak lak tercari cari selipar buruk ahkak 'eh mana gi selipar ku itew??' .... puas cari memang takde.  SH lak siap cakap, "tak kan bocor kete nie" hehehehe  Dah tu, kasut spare kat dlm boot kete ditinggalkan lak kat rumah my in laws .... pikir punya pikir comfirmmmmmmmm ahkak dah tinggalkan selipar tu kat Petronas....

Mesti masuk kete, buat cam nak masuk rumah kan.... buka kasut dulu hahahahahahaha.... hentam gelak ok w'ouls semua.... siap citer lak tu kat Mak Der *tuan rumah yg nak gi beraya tu* camner tak citer kat dia, terpingga-pingga dia keluar rumah tengok semua dok bergelak sakan .... hahahahaha  Memanglah ahkak kena bahan ok...
* pics credit google *


Cer korang bayangkan, masuk kete, tanggalkan selipar... then cer korang bayangkan, kalo ada kete kat sebelah kete i time tu, mau terbahak2 dorang ketawakan i kan and orang-orang  lain yg kemudiannya gi Petronas tu nak park kete, mesti pelik tengok ada sepasang selipar buruk elok 'parking' kat situ...mesti dorang tu tertanya-tanya kan apa kes selipar tu kan ..... hahahahahaha Selipar oohhh selipar ...

Nak balik tu Mak Der bagi sepasang selipar jepun kat ahkak utk dipakai.... orang beraya dapat duit raya, ahkak beraya dapat selipar jepun... ko ada? *kaver malu sebenornya* muahahahahahaha....

Ok lah, selamat berhujung minggu and selamat beropen house :)

* autopublish entry.  Hari nie and isnin ahkak bercuti ye so idok ler dpt nak berBW ye ... 
   Mode : now everyone can fly *wink wink*  Semoga i selamat pergi dan balik, aminnn.....



15 comments:

*SiRibenMerah said...

serius gelak gila2 baca citer akak neh.. hahahahahahaha..

ok sis.. have a nice weekend...
gonna missh u.. hugs n kisses~

lieyalatif said...

wakakaakkak...adoi sis, sori laa mmg gelak gile2 ni hahaahaha...lawak sungguh...camne laa leh buat gitu sis...mesti tindakan separuh sedar ni hahaahahah....

anyway selamat bercuti sis...kemane la tu destinasi diterjah ni....

Kesuma Angsana said...

lucu ler pulak!

nurHeart said...

kuikuikui.. ni yg dikatakan super spontan :D

GreenJade said...

hahaha pagi2 bikin kembang kempis lobang idung tahan gelak...

kalu berenti kat R&R kadang2 ade gak terjumpa selipar 'parking baik punya' kat parking lot..ni mesti sama kes mcm akak kite ni...dugaan....dugaan..hihihihihi

CikPuanHaLia said...

Hahaha..lawak la sis..
ayah sy pn pernah macam tu.. Tapi nasib baik masa tu tk jauh dari tempat kejadian so patah balik amik...hihihihih

Ros said...

Assalamualaikum Rasp,

Geli hati Kak Ros baca N3 ni...he.he..

Zana Md Nordin said...

adeh ler sis
camner leh jadi camtu
ingat Batrice jer ada peel tanggalkan selipar or kasut masuk keta....rupanya sis pun sama....he he he

sure...cun jer selipar sis tu parking kat situ yerk...

Zana Adieyza said...

ayah zana pernah tetinggal selipar.. masa tu dia berhenti beli surat khabar.. smapi rumah tgk selipar dah x de.. hihihi..

salam kenal dari zana.. nice blog dear!

Lyn Yusoff said...

kelakar lah sis ni.
lyn boleh bygkan.. hahaha

so anyway.. have a safe journey

Cho Zila said...

memang sangat kelakar.. gelak kita baca... mesti dah kepenatan...

Ati Masrif said...

tak pernah ter'buat lagi..

janganlah ter'tiru..hehe

Kamariah Awang said...

Hahaha...raye sakatlah tu..!

Teratak Hami said...

Sis, pernah terjadi kat my cousin jugak. Dia nak tumpang kereta orang. Kereta tu bersih sangat sampai dia kalut bukak kasut. Sungguh sopan!!!

zahidahwahid said...

adoi!!! sakit perut gelak.... terasa macam pernah ada kejadian yang sama je... tapi tak ingatlah siapa and bila... serious lawak...