Thursday, September 6, 2012

... Sapphire's homemade FM ...

Salah satu hadiah Sapphire dapat, leh dijadikan fridge magnet and also brooch....pepagi 1st sept tu bangun terus nak buat.... see berbaju tidor lagi tu...


I dah sukat siap2 air and tuangkan dalam cawan.... so soh dia masukkan sendiri and kacau with the plaster powder....


dah siap kacau, masukkan dlm acuan nye.....

Then biarkan sampai kering... i biarkan till next day ...bila dah kering keluarkan dari acuan tu and nie lah hasilnya .....

Apalagi, colour time lah.....

I tell u...nak tunggu Sapphire habis kaler tu dalam sejam lebih gak ler ....penat melayan dia...sempat lah i lipat baju yang dah kering....Last piece tu sampai terbaring2 lah Sapphire kaler...dia pun penat kot tapi selagi tak habis dia steady jer buat....


and tadaaaaa.... Sapphire's homemade FMs ......

One of the FMs dia nak bagi to (my BIL) her uncle yg gave her this present...So, thoughtful of her ...

Syiok plak bila tengok the end product...  Ekceli this 'Mould & Paint' thing ada byk pilihan projek lain... Since, Sapphire minat nie, leh ler usha tengok projek lain lepas nie...Leh beli for cuti sekolah nye aktiviti ker kan.....

17 comments:

lieyalatif said...

eiiii budak tomey ni, muke bangun tdo pun tetap comey tau...kemas jek....suke tgk.....

eh sis cantik laa...pandai sapphire match2 kan kaler ...tak comot pun sis....lieya penah nampak ni kat JJ...nnati leh cube laa..sure mia mija excited gak nieh....

*SiRibenMerah said...

yeahh..
tich pon ada jugak mende neh.. cuma aunty dia malas nk update story...
hehehehe...

betul sis,, best melayan kanak2 buat mende yg diorg minat.. rasa berbaloi kan.. beli lagi byk2 sis.. chantek sapphire paint.. ai likeeee~

*aunty is sorry x bawak hadiah coz aunty is tatau besday dia.. sob sob sob *

wahida said...

sungguh berbakat sapphire ni...saya nampak minat sapphire more to art kan kak...bagus tu....

dia kaler tu pun nampak kemas jer...

mEiZ SHA said...

tomeiiiiiiiiiiiiiinyer..:)
li kat ane ni??nak juga la wat sendiri....comel cam yg tgh buat tu juga..:)

Neeza.Areef said...

x pnah tau ada menda ni sis
sungguh tabah dan sabar saphire nk abiskan color mould fm tu
nk 1 boleh..hehe

sW33tdARLiNG said...

ehh lawanya sapphire colour... tapi sabar gak kan dia tunggu sampai kering 1 hari.. kalau my kids, wallahualam ler ada kesabaran ke tak...

Lyn Yusoff said...

alolololo sweetnya dia buat magnet ni..
lyn ada perasan kat JJ ari tuh. nak belikan my niece tpi terlupa. soon pasti belikan...

:: Riri-Fatieha ::~ said...

cantik la sapphire color.. pandai dia mix and matchkan color2 tu sume...

Kesuma Angsana said...

bagus lah... n mmg kreatif ye sapphire

GreenJade said...

wahhh dh siap nmpk cantik sgt..mmg berbakat si tecit ni..meh le post kat auntie Jade satu hhihihihi

eLLy said...

cantikkk ... Good job darling!

Teratak Hami said...

Kemasnya sapphire color. Kami dulu buat comot2.

NUNU EERA said...

comel sapphire buat FM ni.. cmbination color pun nice..

atty's said...

cantik,kreatif lah sapphire

LYAfrina said...

bgus sgt mde nih!
eyhh..cantiknyer dia kaler..kemas je

Zana Md Nordin said...

bila tengok end product tu..
rasa kagum ngan sapphire...serius..kemas kerja tangan dia....
sampaikan..tengok tapak sulaiman nyer bintik2 tu pun kemas jer dia mengecatnya...takde sememehpun..
gud gurl ler dear saphhire...harus mama kena cari lagi benda2 mcm nie...

mana nak beli yerk sis....

zahidahwahid said...

cantiknya sapphire kaler.... nak satu... hehehe