Monday, September 10, 2012

... kelas swimming ...

At last, tertunai lah hajat i nak masukkan Sapphire dalam kelas swimming....Abang and kakak-kakak Sapphire pun i enrolled them dlm swimming class masa they were 5 years old and now they can swim well ... so kalo i tenggalam, at least ada 4 orang will try tolong selamatkan i kot hahahahaha...


Coach Sapphire is my cousin, Honey ... dia memang ada cert as a swimming instructor and lifeguard.  Dolu2 masa dok tunggu results she amik this course...then dia keje jap as a swimming instructor for about 1 year kot... now dia dah keje lain tapi part time dok ajar gak ler swimming.....

First lesson Sapphire is breathing: tahan nafas & selam and also buat bubbling....


So far, dia ok... she enjoyed her lesson walopun ada gak 2, 3 kali tersedak sbb terminum air pool hehehehehe.... hopefully, dapatlah dia ikut jejak abang and kakak2 dia leh swimming ...

Me? Belajar... ekceli i pun leh swim gak cuma now dah tak dak stamina, mau tenggelam tengah pool sbb tak larat kannnn ... see the body lah hehehehe... very the not good kan... kena do something tapi bilaaaaaa lah nak sedaq diri... hurmmmm......


* autopublish entri:  ahkak masih masih cuti ye.. insyaAllah today i akan jejak balik ke bumi Malaysia :).



21 comments:

Kesuma Angsana said...

pandai betul mak yek, suruh anak2 belajaq sebagai persediaan nk selamatkan maka kalau tenggelam hehehe

Teratak Hami said...

I pun nak belajar swimming tapi asyik terbantut je plan. Nak carik swimming class utk anak2 pun pending. Tunggu cuti sekolah kot.

GreenJade said...

wah tak lama lg Sapphire dh boleh swimming sorang2..bestnye

tu hari sy cuba swimming masa pegnen bulan ke 8..ya Allah tercungap tenggelam terus..stamina hilang ntah ke mana..umo makin x muda kui3

mamyharraz said...

wahh bagusnya..suka sy tgk budak2 pandai swim.

wida said...

baguslah..teringin jugak nak belajar berenang ni.

:: Riri-Fatieha ::~ said...

bgus ajr dia org dari kecik..

Lyn Yusoff said...

kids dari kecik lah kena ajar swimming..
klu dah besar2 pjg liat dah :)

Cikgu Ma said...

teringin jgk nak blajar renang..tapi mcm dh expired rasa,,,,hehe

anaa said...

kalau tak cukup stamina harus sampai tengah kolam je berenang.. pastu lifesaver kena tarikk.. heheh..

atty's said...

anak2, i pun semua pandai swimming..maknya je x pandai2..walupun dulu masa diaorg bljr,slalu je tgk..tp dah tua,susah nk msk ilmu ngn bdn berat

farra8979 said...

teringin jugak nak masuk kelas berenang tapi sebab malas nak cari so asyik bertangguh aje la... ^^

Cho Zila said...

baguihkan.. tapi tuler fees boleh tahan.. ngan sepupu leh ler mintak diskaun.. dan lebih percaya lagiler kot nak bagi diaorng berlajara...

maya amir said...

aahh bestnye..i dari dulu nak carik instructor yang i comfortable which sedara mara sendirik, tapi sumenye tadek..hehheh

eLLy said...

sangatlah teringin nak belajaq.. tapi takut takdak cikgu yg sanggup nak ajaq aii.. ;p

Reena Onn said...

Seronok tengok Sapphire belajar berenang. Bagus kecik-kecik hantar dorang pergi kelas macam ni kan kak. Berenang ni bagus untuk kesihatan.

Hamboi pandai cakap je kan? Pssttt... tapi kita pun bukan reti berenang pun. Hahaha!

Akak, selamat hari raya maaf zahir batin ye. Lebiu!!

wahida said...

saya pun takut berenang...huhu...

cikpia said...

olo.... cutenya!!!! saya tak pandai tahan nafas... so i can only swim when wearing breathing apparatus... hehe..... (betoi ka nama dia lagu tu?)

LYAfrina said...

wah..bagusnyer ajar ank berenang dr kecik.. sy sndiri x pndai berenam..main dlm air je reti

Kamariah Awang said...

Semoga cepat pandai...

*SiRibenMerah said...

bestnya swimming.. jum la kita swim2 lagi kat hotel maytower.. ehhh~

zahidahwahid said...

bila tah nak tercapai hajat swimming kat utm ni.... swimming suit tak beli2 lagi ni... huhuu