Monday, September 3, 2012

... asam pedas madu tiga ...

Kita skip jer lah ek citer raya... malas dah nak citer...lagi pun aktiviti raya tak der lain...gi ziarah rumah sanak saudara, makan, makan, makan dan sembang.... kilo2 yang bertambah tu kita pejam jer kan mata :D

Nie i stori pasal salah satu tempat makan yg w'ouls singgah makan semasa melawat sanak saudara kat area JB... yes i was in JB utk beraya.. gi kejap jer pun ...  Gi beraya tapi gi makan kat kedai???? ater tak bekfas terus gerak, kul 12 perut dah keroncong  kena stop and eat gak .  Takutkan kalo gi rumah sedara dlm keadaan gitu, buruk rupanya bila dpt makanan kannnnn hehehehe.....

Restoran nie gerai biasa jer pun kat area kampung mawi Kulaijaya ... tapi nama kedai dia....Asam Pedas Madu Tiga, sempena tokei kedai tu yg memang bermadu tiga ok...kalo tak silap it's near Tesco Kulai .. memang kat tepi jalan jer gerai dia nie.........


Hidangan spesialnye is asam pedas.... ikan fresh ok, ada beberapa jenis ikan, pari, kembung, merah and tak ingat apa lagi... tapi for that day i amik kembung and ikan merah jer...ikan pari dia nampak cam kecik kalo dak memang amik pari gak aaa....


Ada gak tambah side menu lain telur dadar and kailan ikan masin....


And nasinya comes wif papadom....


Samada hari tu i lapar ke apa tak tau ler... tapi to me food nye adalah yummy... tekak memasing kannnn... tekak i kata sedap, tekak org lain mungkin tak.....jom usha last gambar yg menggiurkan nie....


Asam pedas ikan merah......

Overall makan utk my famili :  4 ekor ikan, telur dadar, kailan, nasi 6 pinggan plus air dlm RM45 gitu... kira ok lah kannn...So, sesapa ada area Kulai leh le gi singgah makan situ :)







19 comments:

wahida said...

murah tu kak...

amboi, tokeh kedai tu bukan main lagi ye, ada 3 isteri...huhu...

Kesuma Angsana said...

sedap nyer ! tgk pown dah berselera

GreenJade said...

pernah nmpk gerai ni tp takde lak nk singgah..hehehe

ikan merah asam podeh tu menggoda qolbu lah sis..uhuhuhu

Eri-chan said...

drooling dah.. sedapnyaaa tengok asam pedas..warna merah nyalaaaa

anaa said...

nengok gambo pun tahu asam pedas tu sedapp.. :)

Dee said...

murah tu..dee tgk gambar pun dee rasa mmg sedap asam pedas tu..aiseh..terliur lah pulak..

Kamariah Awang said...

Memang sedap nampaknya.

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Wahhhhhhhhhh!!! Kak Rasp, kat sini memang sedap asam pedas dia... Aritu saya makan asam pedas tuka (ikan pari kecil) ngan hubby kat kedai nie... Memang terangkat pinggan hirup kuah dia... Huhuhu!!!
Bila la boleh singgah sini lagi...
Kedai nie exactly kat exit tol kulaijaya tu... Dalam 3-5km gitu dari exit tol kulaijaya tu...

Yummmeeehhhhhhh!!! Asam pedas yg besttttttt!!! ::.

Rinna said...

Waah sedapnyaa tgk asam pedas tuh.. :)

Cho Zila said...

nampakpun sedap .. pekat... isyh terliurlak....
pandai dia buat nama kedainyer.. senang nak ingat... orang malaysiakan suka ...

atty's said...

murah..sgt,nampak pun shedap..

LYAfrina said...

yumm..yum..sedap...
asam pedas ni mmg febret lya..

lieyalatif said...

alamak sis...terliur betul tgk hah...lieya pun kalo ikutkan dari simpang rengam nak ke kulai tak jauh dah...leh la terjah pasni.....betul2 terliur dah nie....

Teratak Hami said...

Kira murah jugak tu. Kalau dapat pari, lagi best (ikut tekak saya la) :-)

zahidahwahid said...

kulai? boleh tahan jugak nak menapak ke sana...kekeke...nati nk try jugak la...

ajer1978 said...

best nya...

ajer1978 said...

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Tigaisteri1bisnes/Article

Kak Cha said...

Penambah selera ... Air kelapa special kt kedai ni .... Very2 berpuas hati..
Dh cuba pasti nk lagi... 😉

Kak Cha said...

Penambah selera ... Air kelapa special kt kedai ni .... Very2 berpuas hati..
Dh cuba pasti nk lagi... 😉