Monday, August 27, 2012

... raya oh raya ...

Camne nak mula citer pasal raya ek...malas bebenor sebenarnya nak story morry.... mood still bercuti kan....
So nie i buat summary utk raya pertama and kedua ok....

Geng Sapphire kat kampung... my nieces....


Solat raya kat masjid sebelah rumah jer....

Wajib ada sesi foto kan... gambar lain malas letak...cukuplah satu gambar nie jer :D


Then start ler my relatives datang.... see ada yg gi solat kat masjid sebelah rumah terus datang breakfast kat rumah...

Dari pagi sampai ke malam lah relatives datang.... pagi menu nye ketupat palas, nasi impit, kuah kacang, rendang daging, serunding and lontong (ni i yang masak sbb request made my SH and famili members)....Tengahari additional dish is laksa.... bawa sampai ke malam with another masakan by me ~ nasi goreng. hehehehe... raya raya pun bedal nasi goreng :D 

Gambar food tak diambil and gambar ramai2 pun tak diambil...me busy busy busy bee tul hari tu.... camera bagi kat Agate so gambar2 kezen dia yang kecik2 jer yg diambilnya .....

geram lak tengok gambar sorang2 nie....

2nd day raya, proceed ke rumah my aunt.  Dia buat makan-makan....


Had a great famili time, stayed there dari tengahari sampai ke malam .... food was delicious,  sorry pics makanan takde...tapi menu nye nasi tomato, ayam masak merah, daging masak kicap, dalca, ketupat palas, rendang ayam, nasi impit and kuah kacang....

Best sungguh sbb both days dapat jumpa my famili, aunties, uncles, kezens, nieces and nephews.... memang best sangat2....

Esok sambung lagi k...

21 comments:

mEiZ SHA said...

meraihhhhhhhnyer raya dia..:)
selamat hari raya kak..;D

maya amir said...

wahhh best gile..kumpul ramai2 makan2 & makan..hehehe..slmt hari raya kak:)

*SiRibenMerah said...

aiyokkk.. neh takut nk timbang berat neh..
makan sesaja.. hehehe~

NUNU EERA said...

semua comel2.. xpuas lgi mkn msa rayer.. tggu open house minngu ni plk..;)

Kesuma Angsana said...

KA pown camtu jugak mood masih xde, so tepek2 apa yg ade dulu lah hehehe

Rinna said...

Meriahnyaa.. beraya.. tgk budak2 seronok dpt duit raya.. :)

wida said...

Comel2 muka anak saudara sis tu..geram

wahida said...

saya pulak mcm malas nak upload gambar raya....huhu...


p/s: sapphire comel!!

Teratak Hami said...

Macam kembar sapphire gambar atas skali tu.

Sis, makan sana-sini, dah timbang lom? .. hehe

mamyharraz said...

meriahnya raya sis.
sy biasa2 je sbb family in law non muslim..makanya kami cuma beraya 3 beranak..apapun tetap meriah :)

Dee said...

meriahnya raya u sis..tapi kan nasi goreng tu sure kena attack sbb org dh jemu mkn ketupat ngan rendang bila dah petang2..hehehe..

eLLy said...

Masih bercutii?? huh jelessss

walau pun eLLy dah berkerja di Raya ketiga but we still had a great famili time too ;p

atty's said...

besh rumah sis sebelah masjid..

aty pun 1st day raya dah masak nasi..

Cikgu Ma said...

cerianya...rasa teringin nak makan ketupat dan rendang lagi la...ish..ish..,.

Cho Zila said...

mesti meriahkan.. sebab rumah sebelah masjid mesti rumahtu dituju dahulu...
gambar yang ada ini semuapun mengambarkan kebahagiaan berkumpul sekeluarga

Zana Md Nordin said...

yang penting meriah sis..esp pada si comel2 tu...

seronok kan bila kumpul reramai nie...

ainnoraini said...

Selamat hari raya...maaf ye kalau ada terkasar bahasa...
Mmg meriah kalau dah berkumpul ramai2 mcm tuu..mcm2 cerita ada kannn..

Kamariah Awang said...

Selamat Hari Raya Rasp...

lieyalatif said...

ya Allah sis, comelnye sapphire....suke lieya tgk tau...mmg leh jadi model cilik laa die....he he he

alhamdulillah...meriah raye sis ....menu mcm2 ade hah..seb baik sis tak tepek pic mknn byk2 kalo tak mau lieya dok lap2 air liur meleleh2 ni heheheeheheh

zahidahwahid said...

meriahnya.... kitaorang tahun ni makin kurang pulak... hurm..

sW33tdARLiNG said...

sweetnya baju sapphire....