Thursday, August 16, 2012

... malang tidak berbau ...

Malang tidak berbau...petai/durian tu iyelah berbau :) ... Semalam rumah jiran (cina) sebelah rumah i, dimasuki pencuri!... kesian kat dia...habis barang kemas dia diambil... laptop, ipad and cash skit pun lesap ...
Aduhhhhh dah lah nak balik kampung utk raya, jadik lak cenggini .... Risau gak ler nak tinggalkan rumah...hari nie gi ofis habis i angkut barang2 yg sentimental value kat i....barang mahei manalah akak ada sangat...yg penting tu is those yg ada sentimental value nye....

Esok nak balik kampung dah... tawakal jer lah.... nanti nak beli selak extra... ada another jiran rekomen kan kat w'ouls semalam.... tapi sebab dah lewat, kedai dah tutup kan...today wajib gi beli.... .... doa-doa semoga takde lah apa2 yg tak diingini berlaku ....

13 comments:

SYANI said...

Kena lebih berhati2 waktu2 musim perayaan camni. Penjenayah memang dok cari peluang jer..

POSH76 said...

tula nak raya mcm2...insyallah tawakal pada allah semua selamat....selamat hari raya maaf zahir batin dan berhati2 di jalan raya...hati2 memandu yer

Neeza.Areef said...

alamak
siannya
mane yg boleh extra lock tu buat la sis ..beringat kan

:: Riri-Fatieha ::~ said...

tu la kak, lg nak raya ni lagi menjadi2 kes2 mcm ni.. naik risau nak tinggal kan rumah walaupun kat dlm rumah tu tak de ape2 pun yg berharga.

wahida said...

ish...scary betul la...asal nak raya je, mesti ada kes pecah masuk umah...huhu...

semoga kita dijauhkan drp segala anasir2 jahat ni...amin...

atty's said...

semoga takde perkara buruk berlaku ye sis..

Dee said...

alahai..kesiannya..baca doa sebelum keluar rumah sis..insyaallah moga kita dilindungiNYA...

sW33tdARLiNG said...

my house area pun kena rompak semalam.. i keypochi dgn pak guard, katanya orang yg merompak tu, sedara tuan umah sendiri.. walaweiii

Daddy Ziyyad said...

ya allah, kalau saya pun , saya risau..

kita ikhtiar lah dgn kunci mangga tu semua..dan jgn lupa, 'pagari' juga rumah..at least dgn ayat Kursi + 3 qul...dan berdoa kpd Nya..

selamat hari raya..
maaf zahir batin

GreenJade said...

InsyaAllah mudah-mudahan takde apa2 sis..'pagar'kan dgn 3 Qul & ayat Kursi.

salam AidilFitri & mohin ampun maaf andai ada salah silap spanjang pkenalan di alam maya ni...*hugsss*

Kesuma Angsana said...

moga xde apa2 lah ye

Rinna said...

Bahaya tul kan..

Tawakal berdoa dan buat apa yg patut..insyallah..

Teratak Hami said...

Tetiba teringat kat padlock Nakamura kot. Saya dah lama nak beli tapi tak terbeli-beli lagik.

Baca doa banyak2 supaya dilindungi olehNya.