Thursday, August 9, 2012

... kuciwa ...

Aktiviti setiap tahun w'ouls dlm bulan posa is pergi ke Banting untuk beli kerepek and rempeyek..  Tapi tahun nie pegi memang dah lewat.  Slalu 1st week posa dah pegi.  Kali nie dah mid posa baru nak gi...then pagi Ahad tu lak tak terus pegi...pegi lewat sbb pepagi singgah dulu kat Mines tu.....

Sampai Banting tengok uishhh kete banyak and kasut pun 'bergelimpangan' kat luar....


Masuk je kat dalam kedai... rak rak adalah kosong ok.....cer tengok muka monyok model rak kosong tu...tu muka kuciwa kot tu hehehehehe


Umat manusia tak yah citer laaaa... ramai yg dok beratur nak bayar and if nak masuk ke dalam kedai tu lagi...memang sendat... last-last SH cakap biar dia try and see what's left, i and Sapphire dok jer kat laman luar ....

Sapphire happy aaa dapat main... dia kan jakun skit bila dapat main kat laman....

Iyelah rumah i rumah merpati bertingkat mana nak ada laman.... memang she enjoyed herself...

Tapi hajat w'ouls tak kesampaian, sungguh kuciwaaaa ... tak putus asa lagi, pegi lak kat another shop yg w'ouls dah biasa beli...same case, selesai langsai elek pocik ... so, agak frust, pusing-pusing situ, jumpa another shop, singgah ... sini memang tak ramai tapi tak brani lak w'ouls nak membeli banyak and membeli pesanan orang sebab tak biasa beli kat kedai tu kan....iyelah tak tahu samada quality nye ok ke tak kan....

My BIL nak try gi awal hari Sabtu  nie... w'ouls dah pesan kat dia... hopefully ada lah rezki w'ouls....

17 comments:

anaa said...

huihhh laku giler kan kerepek2 kat sana... taim tak raya pun orang carik, ini kan la nak raya... haruss licin monye (bak kata orang ganu) ...

Neeza.Areef said...

licin dah sis?
kt sini yg susah cr kepek pisang..lain2 tu ok lg stok available lah...mehla bli kt sini..hihi

mamyharraz said...

wahh licin!
mesti sedap kerepek tu semua..harap ada rezeki sis di lain hari nnt

comelnya sapphire posing sambil tgk bunga :)

wahida said...

kerepek kat situ mmg cepat habis kan kak...saya ni tak kuasa nak pegi sampai sana, saya order ngan member ofis jer...dia ckp dia amek stok kat Banting gak lah...agaknya yg habis licin tu sbb kawan ofis saya lah tu kot yg borong...hahahah...

Cik Sara said...

wahhh...mesti sedap kan? sebab jadi tumpuan ramai..=)

lieyalatif said...

ye sis...lieya pergi seminggu puase ari tu pun mmg dah licin...tapi dpt la jugak bawk balik....nak bayar pun hazab sbb ramai.....singgah plak kat kerepek rose tu, org tak ramai ...tapi tu laa kat situ kan mahal sikit...

sian sapphire dok dlm rak tu hah....seb baik comel..suke aunty tgk tau heehehehe

sisdee said...

alaaa ciannya...tak pelah insyaallah ada rezeki nnt...

i tak de apapun ready just order 1 biskut kat jiran...huhu..last2 minutes kot

atty's said...

aritu masa antar kakak balik kolej..area kuala selangor tanjung karang ramai jual kerepek..tp tak beli..lom beli satu jenis kuih lagi ni..takutlak abis semuanya ..makan lempeng je udahnya hihihihihi

Myra Jay said...

InsyaAllah moga dapat juga nanti ye ;)

sW33tdARLiNG said...

and i lupa lagi nak order semperit dgn u.. ada lagi kah?

saffiya_aleesya @ echa said...

kerepek dia mmg sedap..actually anak tokei kerepek ni member saya masa study dulu.. ;-)

Dee said...

sis..kalau kerepek2 ni mmg kena beli awal..harap2 adalah rezeki u nanti eh..

GreenJade said...

kerepek2 ni mmg cpt abis si..nk pulak kedai fofuler gitu...tergigit jari sudah..

hope ade rezki tempat lain utk sis ya

Cho Zila said...

sampai gitu sekali yerk.. sapa kata bisnes kerepek tak leh majukan.. so apa lagi tahun dpn bisnes kerepekler kita...

Mamamya said...

waduhhh...habis licin! lia tahun ni cuma order 2-3 jenis kepek je dgn kawan yg mmg dah selalu beli n tahu qlty kepek dia...

ch@ said...

humangaih, habih licing...
comella sapphire akak ni.

zahidahwahid said...

semoga ada rezeki untuk akak.. amin..