Friday, August 3, 2012

... JB trip ..

Citer last wiken, my JB trip.... nak berbuka posa wif Agate kan...Pagi Sabtu, lepas tengok pembukaan Olympics 2012 tu baru lah w'ouls bertolak.  Amik agate then terus checkin kat M Suites Hotel, JB.


Bilik yg diambil is very spacious and comfy enuf for us... tak bawa Sapphire gi pool pun sbb memasing malas nak layan, so bagi dia mandi manda kat bath tub pun dia dah cukup hepi :D Lepak-lepak bilik sampai ke petang sebab keletihan travel ... Petang w'ouls ke PARAM Bandar Baru Uda kalo tak silap i....


Best lak ke param nie sbb berjenis-jenis food ada.  We bought roti naik, nasi ambang 9in1 *portion byk, beli 1 then share*, ayam percik, donut kecil *ntah naper tapi rasa sodap banget donut kecil dia*, kacang pol & roti, murtabak johor and air katira...

Masa gi param tu, memang terasa panas terik.... kesian kat Sapphire kepanasan...lupa lak bawa topi for her... nampak kedai RM2...terjah and belikan dia topi... suka lah hati dia... tu pics dia wif the topi... dah macam amoi sayur lak i tengok hahahahaha...

Sahur is provided by the hotel.... ekceli bilik tu inclusive of breakfast so digantikannya by sahur.. 1st day, SH & Agate sahur... 2nd day i & SH lak... sori no pics taken...pepagi buta malas nak bawa hp/camera ...

Hari Ahad lak, bangun pagi, we went to fetch bff Agate, Amanda ... saja ajak dia join skali berbuka on that day... lepas tu gi shopping mall Angsana & KSL jap, gi beli skit barang2 utk Agate... dah settle tu, terus we went to Senibong Seafood utk reservation... then balik hotel...

Dalam kul 6 camtu, we went back to Senibong utk berbuka kat sana... lepak-lepak dulu kat situ sambil menikmati pemandangan...memang best lah lepak2 petang kat situ dgn angin sepoi-sepoi bahasa kan... layannnnnn.....


Waktu berbuka pun tiba...jom terjah balik ke restoran Selera Senibong Seafood ....

Our menu for that day.... ..... udang butter, ikan kerapu goreng pedas, kailan ikan masin, tomyam campur and sotong goreng tepung *nie datang lewat so no pics taken* ...makruh kan letak pics food tapi sekali skala takpe kot...jgn marah ek uols.. air tembikai satu jug.... total rege RM162... taste wise biasa jer..takder rasa ummppphhh laaa iyelah tekak masing-masing lain kannnnnn ... tapi syukur alhamdulillah, kenyang and hepi....

Not to worry, ada surau dekat situ... sayangnya, section utk wanita adalah sangat kecil... masa w'ouls gi solat, memang kena tunggu amik turn....

Lepas solat, w'ouls singgah sekejap ke Danga Bay ... sempat gak lah the girls main rides kat situ....


Dah agak puas main, time to hantar Agate & Amanda balik asrama...esok pagi both girls dah ada kelas... Sib baik on the way hantar, Sapphire dah selamat 'belayar' ...so takder lah 'drama' malam tu....next akan jumpa Agate masa dekat2 nak raya huhuhuhu .. takpe takpe, demi masa depan, belajar rajin-rajin tau anakku...dah kerja leh nanti belikan ibu bungalow sebuah kahkahkahkah.........

Aktiviti hari isnin, next week jer lah iye.... next week isnin nuzul quran kan...i pun cuti tapi amik annual leave aaaa sbb kl tak cuti kan.... i cuti sbb saja-saja nak rileks kat rumah .....

Have a great wiken my frenz and enjoy yourself.... take care!


16 comments:

mamyharraz said...

cute lah sis sapphire pakai topi tu ;)

wallllaaaa menu tuuu sedapnya...

BeRRy MuMMie said...

beshnya....bila nak sampai johor ni...heheh

Cik Sara said...

Wahhh... dekat senibong makanan dia sedap kan sis?.. Nyum..nyum..
eh, puasa! ehehe

anaa said...

hehehe.. saphire macam amoi jual sayur..? sampai ati mama kannn..:) tapi memang macam amoi jual sayur pun..hehe..kiut sesangat...

Kesuma Angsana said...

happy weekend juga ye~

lieyalatif said...

wahh sis turun johor yeak...pandai sis sume tempat yg ok sis terjah...mmg patut pun pergi senibong tu sis....sedap seafood kat situ...puas hati laa ngan nilai yg kite bayar.....lieyapun ade gak pergi situ, tapi jarang pergi sebab jauh dari kampung lieya....

alamak sis...nasi ambang...peberet tuu!!! terus rase keriak keriuk perut nie...nak cari nasi ambang terbaik mmg kat johor laaa...lagi2 kalo yg jual tu pior jawa ..mmg terbaekkk sis!!!

Neeza.Areef said...

full of xtvts ek kt jb..

9in1 ambengnya..apa je la lauk yg diorg bubuh tu..hehe

Munnafendy said...

unik betul la nama anak2 akak...serius, sy tak reti nak sebut...hihi


msti agate rasa hepi gila mak die dtg melawat, beruntung sgt :)

SyaNa said...

best la sis ni
mcm mama saya..dtg jmp anak semata nk buka puasa kt kolej
melepas rindu
hehee

Eri-chan said...

udang oh udang...

Cik Wanie Ghani said...

comey jer si kecik tue pakai topi,
kalau pose2 kat tepi pantai lagi best kan,
hihihihihi...

Danga Bay,
miss that place:)

Azian Elias said...

wahhh...meriahnya food.. Nasi Ambeng tu 9 in 1 memang lah kan. kalau tak tak kan dipanggil nasi ambeng.. tetiba teringin lahh..

eLLy said...

Wah ibu demand nak Bungalowwww ;p

zahidahwahid said...

wah!! akak turun johor time saya xde kat sana.. kalau tak boleh jumpa... kekeke *perasan kejap orang datang melawat dia... :P

ct rahani said...

kalau gi param kat uda tuh sy suker ayam goleknya sis.. mmg sedap la.. tetiap tahun x penah miss.. tp tahun ni lum smpt ke sana lagi..

Teratak Hami said...

suka tengok sapphire :-)