Tuesday, July 3, 2012

... my lumut trip 1 ...

Jom follo me tru my lumut trip...Last time pegi was 4 years ago, lama kan....So, kejadian hari sabtu lepas....nie kat mana tak ingat dah... Padi dah menguning and masa untuk menuai.....


Skarang semua dah senang, tuai pakai mesin jer kan...zaman dolu2, tulang empat kerat lah yang digunakan kannnn....

Sampai Sitiawan kul 12 gitu, we decided nak stay sitiawan sbb malam-malam happening skit kot kat situ....riki2 hotel... then we decided nak stay kat Hilton Vilton Hotel....


Overall memang memuaskan....hotel bajet 2 bintang jer kot...I rasa nie hotel baru so memang lah bersih..We amik 1 bilik yg ada 1single and 1double bed..... Bilik air besar tapi jez shower jer, tak der bathtub bagai tapi ada heater.  Parking pun senang...malam-malam kedai makan ada berdekatan tapi w'ouls tak ler gi makan kat situ :)

Yang kureng skit is takde kettle....tapi disediakan air panas and sejuk di luar bilik .... so, ok lah untuk w'ouls... bukan nak lepak dalam bilik pun kan...sekadar nak tidor jer....

Dah settle check in, w'ouls pusing-pusing jer kat Bandar Lumut...gi ke jeti....


Pusing-pusing kat Waterfront dia....macam2 ada dijual....baju, topi, ikan bilis, sotong kering dll...


Then had lunch....semua makan nasi putih, kari ikan sembilang *yummylicious*, ulam, sayur and sambal belacan.... sedap sehingga menjilat jari tau.....



Then balik bilik rest jap untuk aktiviti petang..... esok lah kita sambung ek....kang bosan lak korang baca entri panjang lebor nie :D


17 comments:

Kin said...

Kin pernah pergi Lumut nie tapi lalu jer sebab mengikut suami keje. tak sempat nak jalan2. Ada rezeki nak kesini lah lagi...

Neeza.Areef said...

adik saphire duta ikan bilis ikan kering lumut ehhh..heheh

mamyharraz said...

aduhhh pic last tu menikam perasaan sy! huhuu..sedapnya menu sis ;)

lieyalatif said...

WAH SIS pi cuti2 lumut yeak.....not bad la sis hotel tu..selesa...alah sis yg penting keperluan asas ade....n lagi selese...okeh la tu .....

adoiiii tgk pic nasi tu yg tak tahan tu...kari sembilang lak tu.....dah le tak bekpes lagi nie....huhuhu

sisdee said...

wow..i dah lamaaaaa gile tak g sana..dulu jek masa belajar aduhhhh lainnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Teratak Hami said...

Perhhh, banyaknya topi dijual. Siapa yg minat topi, sure heaven rasanya !!

wahida said...

bestnya lumut...saya last pegi 5 tahun dulu kak...huhu...

ok lah hotel tu...janji selesa...

Myra Jay said...

Dah sampai Lumut ada singgah Pangkor tak? ;)

ct rahani said...

x penah sampai ke sini.. tp nampak jeti tuh cam menarik jer.. lg la byk benda leh soping.. teringin nak ke sana jugak la sis.. :)

Cik Ecah said...

lumut terbayang sotong gula la dgn ikan kering g sedap tuhhh heeeeeee

tu ulam gajus ke jagus kak?
suami suka mkn ulam!
balik kedah br ecah rase ulam tu sedap jugak hahhaa

Kesuma Angsana said...

best juga,, lama x kesana!

♡ a.y.u ♡ said...

ala sis ni..tgh2 best baca tetiba kena tunggu esok plak..semangat ai nk baca...hehehe... saya da lama x pergi last pergi masa zaman sekolah rendah..so skank da 25..sgt la lama... nanti nak pergi la cam best je...

dayangredzuan said...

selamat dtg ke lumut..cewah

zahidahwahid said...

wah.... bestnya.... bila lah ada kesempatan nak pergi sawah padi ni....

*SiRibenMerah said...

hurmm.. lumut dan kenangan hitam saya..hehehe..

btw, food sana mmg best~

atty's said...

last pegi lumut 11thn yg lalu

Reena said...

Last pergi Lumut masa form 2, ayooo.. boleh kira berapa lama dah tak pergi jalan-jalan sini. Eh, lupa masa Out Bound pun ada singgah sini. Tapi singgah je, tak kiralah kan kak. Hehehe...