Thursday, July 5, 2012

... finale my lumut trip ...

Bersiaran lewat hari nie....amponnnn....... Ok, finale citer my lumut trip...

Next day, we had breakfast kat muara sungai Kg. Sitiawan... makan roti canai superb and nasi lemak.... memang terbaeeeeeeeek lah roti canai dia....

Gerainya sempoi jer, kat tepi muara sungai... mesti korang cakap alaaa...roti canai jer kan, kat kedai-kedai mamak di kl, penang, melaka ada pe.... apa nak heran.... i tell you...cuba dulu baru tau.....to me, roti canai dia memang terbaekkk.... roti telur dia biasa2 jer, nasi lemak biasa dia pun sodap gak....

Done with breakfast, balik hotel, kemas-kemas then check out....nak ke Pulau Pangkor....day trip jer pun...masa pegi, orang tak ramai...tiket berharga hanyalah RM10 pergi balik utk dewasa.... kanak-kanak tak sure sbb rezeki Sapphire, adik kat kaunter tiket cakap tak yah bayar lalalalala.... syukran syukran....Jom naik feri ke Pangkor....

Kena tunggu sampai ferry penuh....sementara tunggu tu, Sapphire cakap nak rest tapi at last dia tidor sampai lah ferry bertolak and sampai ke Pangkor, time balik ke lumut pun sama....letih sangat lah tu....Tak dapat lah nak berposing2 kat atas ferry tu....

Tips :  kalo uols nak sewa kete or motor....sampai Pangkor baru sewa tau...baru uols leh pilih kenderaan yg dalam keadaan selamat untuk dibawa.....Dah sewa tu leh round-round pangkor lah.... w'ouls pegi jap jer pun...Adalah 2 jam jer kot kat Pangkor.....Rilek-rilek di tepian pantai sambil minum-minum and kasi can Sapphire main-main pasir gitu...terasa cam nak terjun laut lak masa kat situ, tapi nak buat camner, hanyalah baju salin Sapphire je yg dibawa huhuhuhuhu....


Balik time...ramai tul umat time nak balik tu... amik masa dalam sejam gak lah nak dapat naik ferry.... Katanya, kalo malas nak Q ramai-ramai tu...amiklah ferry dari Marina Island Resort, masa balik, tak ramai yg Q menghala ke jeti Marina Island Resort tu .... Tapi tu lah tak tau ler rege tiketnya brapa kan....

From Lumut we headed back home...tapi sebelum tu singgah kejap kat Teluk Intan, amik gambar Menara Condong :).....


Tak naik pun menara tu, sekadar bergambar kejap then terus balik kl coz memasing dah rasa letih.....

The End.........


13 comments:

Cik Sara said...

cantik! nice view.. both pangkor and menara condong!..=D

mamyharraz said...

hari tu ada bercuti ke lumut tapi tak pulak seberang pangkor..sbb tak terfikir boleh balik hari..nampaknya nexttime dtg lumut boleh jejak pangkor pulak ;)

Neeza.Areef said...

bestnya menikmati sarapan di tepi sungai..npk segarrrrrr je

lieyalatif said...

betul tu sis....kite punye first tanggapan mesti akan ckp...eleh roti canai jek...tapi betul kate u sis, cube dulu baru nak sebut 'eleh' tu.....susah sis nak cari roti canai sedap lembut nie....nanti kalo i ke pangkor nak cube jugak laa....i ni hantu roti canai melayu.....


sapphire comel sgt sis, tu dpt free tu....bertuah anak dare comey ni tau!

tgk pic sis, rindu nak gi pangkor..pantai cantik...pasir putih bersih......

aiyooooooo...model menara condong tu comel bagnat le! suke tgk sapphire kalo bertoncet cam tu sis...cute!

Cho Zila said...

adik akk kat sitiawan der bawak makan roti canai sedap gak.. kalau naik feri dari marina lagi sekejap tak sempat panas bontot...
tak sempat bergambar kat menara condong lagi..

LYAfrina said...

percutian y myeronokkan...
mesti sikecik tu seronok sgt...

zahidahwahid said...

teringin nya nak pergi sana.... entah bila ada peluang....

ainnoraini said...

seronok pulak tengok pemandangan kat sana tu n seronokkan gi jalan2 ni...
bila la hendak kesana...

NUNU EERA said...

hampir2 lupe menara ni wujud.. xpenah pegi cni lgi..

sisdee said...

cntiknya pangkor..!!!

my son baru jek ckp bestnya ada menara condong kat teluk intan..ibu pnah pergi?

padahal ibu pun tak smpai lagi hahahaha

SURIA AMANDA said...

cantik jugak erk kat sini....

ct rahani said...

teringin nak ke pangkor.. nice place kan sis.. :)

Reena said...

Eee... dah lama tak tengok menara condong tu kak :) Anyway Sapphire comel sangat lah. Geram!!! Hmm... kalau takde pape ingat hujung minggu macam nak pergi Pangkor jugak je. Hehehe