Monday, June 4, 2012

... pursue her study ...

As salam.... sebenarnya today i cuti, so this is an autopublish entry...  I ada kat rumah but this morning agak tight schedule skit, no time nak ngadap blog.... hoping malam nie dapatlah ngadap, BW and siapkan satu entri utk esok...

I had an emotional weekend ... After much deliberation, Agate and us *as a family* has decided untuk pursue her study  di UiTM jauuuuhhh dari I :( ...

So, sabtu bebaru nie registration day di sana, sana, saaannnnaaaa .....


When i saw her unpacking sedih and pilu jer terasa hati nie... At this moment, dia sorang lah yg jaaauuhhhh dari I ... Aqua and Emerald study & berasrama around KL so tak lah terasa sangat kan... Tapi nak buat camner, demi segulung ijazah kan and demi masa depan, paksarela gak ler berpisah....

Syukur alhamdulillah, tiada drama telenovela berlaku pada saat 'proses' tu.... bila dibelakang tabir  ... well, you know i know lah kot what happened .... Seminggu nie minggu orientasi...this weekend i tak dapat pegi coz BIL i nye wedding.... tak sabar rasanya nak tunggu minggu yang berikutnya...I miss her dearly.....

Looks like my weekends skarang nie akan bertambah super duper busy lah kot kan.... Neway, i berdoa semoga she can adapt herself with her univercity environment, with her friends and studies....and semoga dia dilindungiNya selalu....


14 comments:

lieyalatif said...

CONGRATS AGATE!!!

alhamdulillah..sejuk perut sis...sorang dah lepas ke menara gading....takpe sis, mule2 jek perasaan lost tu....nanti lame2 u dah leh terima...hope anak2 lieya pun nanti ikut jejak langkah anak sis...amin...

wida said...

semoga anak2 sis berjaya..
berjauhan utk kebaikan dia jugak..nak menuntut ilmu kan. nnti cuti semester boleh peluk cium yer

Neeza.Areef said...

dah tiba masa ye sis melepaskan pergi sorang demi sorang..ni baru g blajo sok2 nk kawen dah..sob sob
btw..congrats to agate

sissyira said...

salam..

jgn sedih2..

semoga berjaya dalam hidup :)

atty's said...

insyallah mesti agate mampu berdikari kat sana..semoga yg terbaik utk agate..

wahida said...

saya faham perasaan akak...walaupun saya tak merasa lagi pengalaman anak2 jauh dari saya, tapi saya boleh rasa kesedihan akak...


saya tahu agate mesti boleh punya adapt dgn keadaan kat sana...kita sama2 doa semoga dia ok2 jer kat sana...

gud luck agate!!

mamyharraz said...

Good Luck utk Agate.

sy faham perasaan akk sbb sy pun lalui situasi yg sama minggu lepas :( walau bukan ank sendiri cuma ank saudara yg sy hantar ke matrik jengka perasaan sedih tak dpt sy bendung..apalagi ibunya sendiri.

apapun inilah satu langkah utk depa mulakan hidup berdikari.

JMR said...

SAMA mcm umi sy yg bru hntr adik bongsu ke uitm last weekend..bkn main brt lg hati dia..heheh

Eri-chan said...

jauh sangat ke? dulu2 masa kena hantar ke Penang, kecewa sikit. mintak dekat2 pahang tak dapat.

Kak Aya said...

tahniah ! semoga berjaya pulang membawa segulung ijazah.

Pasti sedih bila berpisah tetapi manis jua akhirnya bila pulang membawa kejayaan.

Dee said...

jangan sedih2 sis..demi masa depan dia..biarlah dia belajar ke mana pun..dpt gak u visit kan..kalau overseas? u pindah sama kot..jgn marah..i just nak cheer up u je..

melaka ke sis? kalau melaka, i ada kawan blogger yg jadi lecturer kat sana..anyway, moga agate teruskan belajar dengan cemerlang...dan harap dia terus sukses hendaknya..

*SiRibenMerah said...

congrats agate.. selamat menempuh pengalaman campus life.. rajin2 belajar demi masa depan yg cerah..

Teratak Hami said...

tahniah to agate ...
Jgn sedih2. Doa semoga dia ok dan dipermudahkan segala urusan.

lily lotus said...

insyaAllah she can do it :)...doa dari u sangat penting sis.