Wednesday, May 9, 2012

... tv ku rosak ...

TV ku rosak..... yes tv nie tv lama tapi jasanya banyakkkkkk sangat....rasanya dah almost 7-8 years kot i beli tv nie....

Tekan lah on camner, pun tetap tak nyala..... tapi kan.... 

bila tv rosak, lebih banyak perbualan antara kami...kalo dak memasing kusyuk je tengok tv tu kan.... 
bila tv rosak, rasanya jimat skit letrik ~ fakta nie ntah leh pakai ker idak....
bila tv rosak, cepat skit Sapphire habiskan 'homework' nye...
bila tv rosak, Sapphire memang leh concentrate 'study' utk examnya next week *poyo jer bunyikan, padahal budak tu tadika jer*
bila tv rosak, aktiviti lain yg lebih berfaedah dapat dibuat....
bila tv rosak, cepat gak lah i masuk tidor.....

tapiiiiii....

bila tv rosak, rumah sunyi sepi bila semua dah sleep...
bila tv rosak, tiadalah peneman i dimalam hari bila i settlekan kerja rumah....
bila tv rosak, tak dapatlah i tau berita terkini *sbb jarang dapat baca paper*

yes, me memalam akan lipat baju or nowadays dok busy buat hantaran kawin.... slalunya tv tu on jer, at least bising skit kan....so, rasa cam ok lah berjaga malam...nie tv dah rosak...takat berjaga sampai kul 12 jer lah...then i dah leh sleep....

Bila mau beli tv baru....tak penting sangat pun so tengok lah hujung bulan ker, next month ker :D takder dalam bajet nie, so leh Q dalam list 'to buy' ker ada yang berbaik hati nak belikan i tv baru lalalalalalala......

21 comments:

lieyalatif said...

Tul tu sis, tv xde mati kutu gak dibuatnye... Cepat2 cari pengganti yeak sis....

POSH76 said...

mau meroyan jab tak leh takde TV bohsan.....tapi kalu ada TV asterok buat hal...pun bohsan gak...nak ganti baru tu hehe

POSH76 said...

mau meroyan jab tak leh takde TV bohsan.....tapi kalu ada TV asterok buat hal...pun bohsan gak...nak ganti baru tu hehe

*SiRibenMerah said...

meh kita buat duit kutu TV pulak..

hahahaha~

eima said...

pas ni beli LED la kak ... hehehe terus tampal kat dinding...

kami tak leh hidup klu tak de tv cam keperluan asasi gitu

ratna said...

Aduhaiii...rosak pulok dahh. Sama la kat umah ni kak..tv pasang jer sbb bebudak ni nak tgk tp lama2 bukan diaorg tgk. Memekak je lebih tv tu.

IdaShah WC said...

tak penting tp perlu hehehe walopun tak tgk sgt

maya amir said...

oohh tv i pun rosak, tapi tv yang letak kat bilik..tv tu dah 12 tahun dah sis.. walaupun tv ke2, i tetap rase sunyi sebab i slalu lepak dlm bilik bukak tv..ni xde peneman..huhu

eLLy said...

yipppiii nanti boleh la beli tb flat skrin ;p

atty's said...

boleh beli tv baru..tv lcd 42" sis :)

Dee said...

dee gi course..and the trainer said..get rid of the tv..bila dee pikir2..betul sis..we read more books, we spend quality time together with family, we can mengaji quran, no maksiat/fitnah merata, we talk more with our husband and family, we can concentrate on our house chores, the kids study smart, more focus..the list continues....hey..we can still know what happen in the world thru internet :)

adarnadzmie said...

betul tu ada syok dan tak syoknya klu tv rosak...:) beli baru la jawabnya...

wida said...

yelah sis, walaupon tak tgk pon tv tu..sy suka on jugak.biar bising sikit. al-maklumlah..penakut

mamyharraz said...

tak nafikan tv mmg peneman kita..sekurangnya taklah sunyi waktu mlm hari time buat keje rmh.

Zana Nordin said...

byk jasanya tv tu sis
gamaknya nak kena beli tv baru ler lepas nie...

Kancilbiru said...

beli tv baru...LCD skrg dah murah..hehehee

:: Riri-Fatieha ::~ said...

bila tv lama rosak, ada la alasan nak beli tv baru kan kak. tv lcd lagi tu... hehehe....

Reena said...

Adeh kak, kalau kita jadi camgini ni. Kompom rasa sunyinya hidup. Ala kak... lepas ni sambar tv 50 inci k. Hehehe....

Cik Wanie Ghani said...

tue maknanya diminta belikan yg baru tv tue,
hihihihihi.....
:)

nurHeart said...

yep, tv adalah peneman d kala membuat sgala mala keje2 umah, wlaupun tak tengok, dgr aja pun jadi la :)

Softtouch [Hanim] said...

sy mmg xboleh xde tv...sunyi....sy suka tv lg dr nk online or dgr radio....