Thursday, May 24, 2012

... newspaper ...

Do you have time to read the newspapers everyday?  Setiap pagi, isnin - jumaat, i have four papers to read.... ni papers my big boss tapi sempat lah i mentelaah pepagi....


Kekadang tu cam naik bosan, rasa cam nak muntah hijau pun ada sbb sampai 4 paper nak baca, so bila agak2 citer yg sama skip-skip kan aja..Setengah2 tu i cuma baca 1st para jer ..

I have to read, sbb kkdg tu big boss akan tanya pasal isu2 semasa kat i.  Selalunya bila mood i rajin, ada lah info-info yg i will citer kat dia tapi bila datang angin kus-kus i....jawapan nya "hari nie tak sempat la baca paper boss" or lagi sempoi jawapan i "ntah ler boss, tak tau" amik ko...yes itu bila mood i ke laut ye :)

Nowadays, i tak suka baca paper sebenarnya sebab rasa cam banyak bebenor kes-kes yang negative  terpapar kat paper tu, it sometimes makes me feel upset.... tapi nak buat camner...kerja ku requires me to be up to date with the latest isu....

So, uols amacam?  Baca tak paper tiap-tiap hari?


25 comments:

Teratak Hami said...

Bacalah jugak. Papers depan mata. Kekadang main selak2 je. Bhgn gossip artis harus baca.

wida said...

smpai 4 paper..hehe. mmg pitamlah nak membacanya..
wida ni baca online jer..tu pon kdg2 x sempat

SYANI said...

Sama la kita.. tak suka baca paper especially bab2 politik..

eima said...

baca paper bila kat hai minggu + laki ai beli ai baca tak beli tak baca ..

wahida said...

saya baca jugak lah kak...tapi tak lah sampai 4 paper...ekekekek...

tapi akak punya stail mcm hubby saya..kalau baca paper, nak kena baca 4-5 paper dlm satu hari...kengkadang sampai saya heran dan tanya pada dia, kan sama je setiap paper tu, dia jwb, tak lah..mana sama...lain paper, lain reporter dia...huk aloh...itu jawapan dia...

Neeza.Areef said...

frankly speaking..i selak2 je sis
itu pun boss pnya..
klu nk suh i p bli pstu baca..mmg tak sis..teruk kan

rATu kEBaYA said...

hari minggu je baca sis.. tu pun kekadang.. banyak sangat isu yang di ulang tayang.. contoh paper pagi tadi.. dtipu sampai 5 juta.. herm.. pelik..

mEiZ SHA said...

baca tp x semua laa kaka..lompat2 jer..hehehe
kdg2 menyampah ngan isu2 nyer tue..:)

Aiza Haris said...

bacaaaa... hahahaha baca tajuk paper kat rak stesen minyak sambil isi myk moto hubby ajerr....hihihi

Myra Jay said...

Dah lama gak tak baca paper..
Kebanyakan paper cerita sama je... :)

Myra Jay said...

p/s: Kalau tau pasal kek lapis tu awal konpom akan roger sini jugak..heheee

ct rahani said...

baca jugak sis tp online je.. weekend baru la beli paper.. tu pun klu tergerak nk beli la.. hehe..

Rinna said...

Baca paper pun online jerk.. tak de dah nak beli suratkhabar nie..

mamyharraz said...

sy pulak baca paper bila hujung minggu je tu pun tumpang baca kt rmh mak :")

yelah kak skrg ni kebanyakkan isu dlm paper boleh buat kita mood down..

POSH76 said...

dah lama tak baca paper hehe

ratna said...

Lor sis...rindu pulak kat newspaper msia.

Lizan said...

saya dah laaaaama gila tak baca paper sbb banyak citer bunuh, eksiden, rogol, curik.. lagi tensen hidup dibuatnya..

onlajer said...

suka tengok gambar je

Papa Mifz said...

papa mifz suko baco part sukan jer....:)

diana said...

baca hari2..tapi betul la..
makin banyak cerita yang mengarut..lagi2 nak pilihan raya ni..asyik cerita mengena orang je..

LYAfrina said...

biasa baca HM online... tp tula..kdg2 isu byk y mgarut..

nurHeart said...

sampai 4 paper tu, sis.. saye baca almost everyday, sebelah pg or lewat malam, time tu je yg free :)

Sharinginfoz said...

entahlah kekadang rasa tak sempat aja nak baca

lovelywa said...

salam kak rasp..
bace gak klau ada peluang..tp jrg berpeluang..ahaks..sampai kene tegor dek asben sbb susah benor nengok sy nak bace paper..

Reena said...

Hahaha.... memang tak baca langsung sis. Baca blog orang je :)