Tuesday, May 22, 2012

... nasi ayam hainan ...

Wiken bebaru ni, my BIL ajak gi makan kat Mali's Corner...lepas zohor dia ajak jumpa kat situ....

Dah lama tak ke situ.... dah ada Nasi Ayam Hainan aaaaa....

Order sepinggan jer utk Sapphire....yg lain pekena char keow teow...


Rasanya kena sangat dengan tekak Sapphire kot sebab 1st time dia makan nasi tu sepinggan dia sorang jer tau....takde share-share dengan sesapa...selalu dia makan separuh jer.... ermmm samada sedap sangat or dia lapar sangat, tak tau ler....me tak lak merasa nasi tu sbb ingatkan mesti dia tak habis nanti, masa tu leh ler rasa kan...memang kecundang lah harapan ku hehehehehe.....

Tapi ahkak tak kisah sbb tekak ahkak nie kalo sampai situ, harus layan char keow teow jer lah...pics tak yah letak lah iye sbb dah tau rupa paras dia kan kan kannnnn.... :) 

* ada yang bertanya kat mana Mali's Corner nie .... nie alamatnya :

@ Platinum Walk
2 Jalan Langkawi
Danau Kota, KL
(near Uptown Danau Kota)

 
Another location *originated from here sebenarnya* :

Taman Bunga Raya, KL (near TAR College) *tak tau alamatnya...


23 comments:

wida said...

tak pe kak..biar sapphire tu tmbh berat bdn sikit.
kn hr tu turun byk sbb ulser..

eima said...

mali corner tu kat mana ...klu ade CKT tu harus mau tau ..sbb hubby nyer fav

:: Riri-Fatieha ::~ said...

tpi ayam tu nampak mcm sedap jer... hehe

:: Riri-Fatieha ::~ said...
This comment has been removed by the author.
*SiRibenMerah said...

kenapa tetiba rasa rindu sgt kat sapphire neh...

wahida said...

sedap sgt la tu kak, tu yg habis tu...

saya tgk pun dah tau sedap...tetiba rasa nak buat nasi ayam weekend ni...

Teratak Hami said...

banyak tu boleh habis. Mesti sedap

lieyalatif said...

sapphire comey!!

wah sis mmg sedap sgt laa tu sis sampai die leh mkn sepinggan sorang...tapi mmg tau sis, budak2 ni suke betul ngan nasi ayam kan...kalo betul sedap mmg abis laa dieorg santap....lieya pun kalo outing2 ni order jek nasi ayam tuk budak2 ni....

POSH76 said...

tak pernah makan kat mali corner...katanyer char kue teow kat situ sedap sgt...nasi ayam tu pun tempting!!

SYANI said...

Dulu selalu lalu situ tapi tak pernah pulak nampak Nasi Ayam HAinan tu.. Nampak cam sedap jer..

sw33tdarling said...

ooo mali's dah ada nasi ayam erk....? emmm boleh ler try nanti.. tp sis, mmg selalupun nasi ayam ni bebudak leka makan nasinya, walaupun nasi kosong jer

mamyharraz said...

mesti sedap nasi ayam tu.
anak sy pun kalau sesekali ngadap nasi ayam mmg berselera :)

atty's said...

mesti sedap kot nasi ayamnya..tu sebab sapphire leh abis makan sorg2..
leh jadik duta nasi ayam hainan..sapphire..kan main lagi comey

Dee said...

comellah tgk dia ikat rambut dua tu...

sedap sgt ke nasi ayam tu..tp kalau abis sure sbb sedap..

sissyira said...

salam..

mmg suka gila nasi ayam.tp kat kuantan ni x de y sedap. nasi ayam ganu juga sedap ;)


jemput joint contest syira :

http://www.sissyira.com/2012/05/contest-2-kata-kata-indah-sticky-post.html

ratna said...

Sis....nak tau x satu benda? Saya paling jeles la bila ada org update psl mali corner okay!!! Hehehehe...mana nak dot kat cni nasi lemak sambal sedap mcm mali...char kue teow tu semua.....

eLLy said...

wah udah ade nasi ayam harus dicoba nie ..

LYAfrina said...

ttarik tgk si comel di sebalik nasi ayam hainan ni..

Myra Jay said...

Kalau Sapphire suka okla, boleh bawak selalu ke situ ;)

GreenJade said...

sedap la tu sis..Sapphire layan sorang2 sepinggan...hehe

makin comei dak tecit ni.eii mcm nk cobit2 jek.

Neeza.Areef said...

geram tgk ayam berendam kicap tuu..

ch@ said...

camni, sapphire boleh jadi model nasi ayam hainanlah. comelnya dia bila rambut panjang.

~ Lady ell ~ said...

comelnye sapphire...nmpk ayu:)