Tuesday, May 29, 2012

... kuih raya ...

Raya lambat lagi, ramadhan pun belum TAPI i dah beli kuih raya nie bukan utk raya yg untuk dingap skarang gak lalalalalala....tart nanas and crispy caramel almond.... my fren buat..  Kalo nak order time raya pun boleh.....


I suka tart nenas tapi agak cerewet skit aaa wif the selection.  Tak suka yg tepung lebih dari jam nanas tu, tepung dia lak tak suka yg masin2 sgt ... syukur yang nie kenalah dengan piawai tekak i hehehehe Sememangnya  yummylicious....

Camner lah body ku tak *chomei* kan hehehehehehe....

20 comments:

wida said...

wah..tart nenas, my feveret tu

LYAfrina said...

wah... dh mula mbeli kuih raya.. yela... prepare awl2 sng.. nnti budget pon x lari kan.

sisdee said...

mmg bahang raya dan nk dtg sbb rmi org dok kasi sample kuih raya hehehe

zarin said...

nampak kueh raya terus terasa bahang raya ye!

Neeza.Areef said...

sy pn klu ada kuih raya skang mmg sy beli mkn sndiri..kerepek2 jgn cte la sntiasa ada stok

Kesuma Angsana said...

nak tart nenas tu..... mesti sedapkan n saya minat sgt2

lieyalatif said...

alamak sis ni...bikin teliur la sis...betul tu sis, susah nak cari tat nenas yg betol2 kene piawai tekak kan....

sis i bekenan ngan kukes caramel almond tuh sis...mesti rangup2 kan....kemain byk bijik2 kacang die hah.....

POSH76 said...

me too kalu raya mesti nak tart nenasssss..sedap jer mengunyah!!

akuzle ayu said...

Mkn tidak memerlukan tema.. I pon ske tat nenas x kira sedap atau tidak.. Piawai tekak i x strict sgt.. Haha

Cik Sara said...

wahhh.. amik mood raya dulu ke? heee

Teratak Hami said...

dah start org ambil order kuih raya ke? Saya suker jugak tart nenas. Wajib kena ada.

GreenJade said...

oh igt ke beli stok raye ekekeke

takpe kak tak byk efek nye..mmbam kat pipi aje ihihihih

Munnafendy said...

ewah? dah ada kuih raya!

Zana Md Nordin said...

aduhai sis
saja tau tayang kuih raya walaupun hakikatnya raya lambat lagi

tart nenas also my feveret
zana tak suka kalau jem nya kering...
nak yg manis2 masam gitew....
then tak suka kalau adunan tepung tu campur ngan susu
boleh termuntah rasanya..
gedik kan..he he he

Dee said...

i suka tart nenas yg mcm u beli tu..sedapnya..

ct rahani said...

sedapnya tart nenas tu sis.. sy suka sgt ngan tart nenas.. tp yg gulung tuh.. tetiba rasa nk makan jugak.. hehe..

Sharinginfoz said...

dah nak raya ya.....oppsss puasa pun belum lagi kan

Papa Mifz said...

makan awal2 nanti raya takut tak feel sudah...hehe

Reena said...

Akakku... macam kenal je rupe tart nenas tu? Adakah, apakah? Hehehe...

Aiza Haris said...

tart nenassss tuuuuuuuuuuuuuuuuuu sgt menggodaa..susah nak cari tart nenas bentuk camtu...